9 Fakte Interesante Për Implantet Dentare

Implantet dentare janë një metodë e shkëlqyer për të zëvendësuar dhëmbët e humbur ose të dëmtuar rëndë. Ato përbëhen nga dy elementë që imitojnë dhëmbët e vërtetë në pamje dhe funksion: një kurorë që ngjitet në majë të një posti cilindrik metalik që vendoset nën mishrat për të shërbyer si rrënjë dhëmbi dhe posti që duhet të futet kirurgjikisht për të instaluar implantet. Pas disa muajve, kur implanti integrohet me nofullën, kurora ngjitet duke ofruar rezultate të shkëlqyera. 

Titaniumi dhe materialet e tjera biokompatibile përdoren për të krijuar implantet dentare. Kocka në nofullën tuaj duhet të lidhet ngushtë rreth postit të implantit pas operacionit për të krijuar një bazë të qëndrueshme. Shëndeti juaj i përgjithshëm dhe trashësia dhe cilësia e kockës në nofullën tuaj janë disa nga faktorët më të rëndësishëm në këtë proces. Ju duhet të flisni me stafin në klinikën e Dr. Roland Zhukës për të zbuluar nëse jeni një kandidat i përshtatshëm për implantet dentare ose nëse një procedurë tjetër do të rekomandohet për ju.

Çfarë janë implantet dentare?

Procedura e implantit dentar është metoda më e re për krijimin e një dhëmbi artificial për të zëvendësuar një dhëmb të humbur ose të prishur. Në stomatologji, implantet dentare konsiderohen revolucionare. Ato janë më shumë se thjesht një metodë moderne për zëvendësimin e dhëmbëve.

Nëse mendoni se jeni ekspert dhe dini gjithçka rreth implanteve dentare, do të habiteni. Për më tepër, ne do të ndajmë me ju disa fakte interesante dhe njohuri rreth kësaj metode restaurimi. Këto fakte do t'ju ndihmojnë të kuptoni më mirë çfarë ofron ky trajtim dhe pse ato janë bërë kaq të kërkuara në ditët e sotme.

Le të fillojmë duke përmendur disa informacione bazë rreth implantit dentar që e dallojnë këtë metodë të re nga qasjet e mëparshme për zëvendësimin e dhëmbëve. Kur merrni parasysh protezat dentare, protezat e pjesshme ose urat dentare për të zëvendësuar dhëmbët e humbur, kini parasysh se ato janë teknika relativisht të vjetra të provuara dhe të testuara. Zhvillimi i të gjitha këtyre metodave të mëparshme, secila me avantazhet dhe disavantazhet e saj, çoi në krijimin e teknologjisë më të fundit që janë implantet dentare. Këtu janë disa gjëra të rëndësishme për t'u mbajtur mend:

  • Kjo teknikë zëvendëson dhëmbët artificialë nga rrënja, kështu që është e lidhur drejtpërdrejt me nofullën.
  • Nuk do të ndikojë në dhëmbët përreth.
  • Dhëmbët e implantuar kanë një histori shumë të vjetër. Fiset maja ishin ndër të parët që provuan të zëvendësonin një dhëmb me një guaskë duke përdorur një çekiç. Fatmirësisht, ata shpejt kuptuan se nuk do të funksiononte sepse ishte një qasje shumë e rrezikshme. Gjithësesi që nga ajo kohë metoda është përmirësuar dhe është e përshtatshme për njerëzit.
  • Janë një zgjidhje të qëndrueshme për zëvendësimin e dhëmbëve që zgjat për pothuajse 20 vjet.
  • Është ndoshta teknika e vetme që është po aq efektive për një dhëmb të vetëm si dhe për të gjithë dhëmbët.
  • Implantet konsiderohen pika mbajtëse nëse do të keni nevojë për një urë dentare në të ardhmen.

Qëndrueshmëria E Implanteve Dentare Është E Krahasueshme Me Dhëmbët Natyralë

Është normale të mos ndiheni mirë nëse keni humbur një dhëmb ose disa prej tyre. Kjo mund të ketë një efekt negativ në mirëqenien tuaj fizike, mendore dhe sociale gjithashtu. Të ngrënit bëhet më e vështirë dhe vetëvlerësimi juaj gjithashtu do të ndikohet. Konsultoni dentistët tuaj për implantet dentare nëse po kërkoni një zgjidhje afatgjatë që ju bëjë të ndihëni më mirë me pamjen tuaj. Në fund të fundit kjo është e vetmja mundësi për zëvendësimin e dhëmbëve që, në aspektintë forcës dhe qëndrueshmërisë, i afrohet më shumë dhëmbëve tuaj.

Pas implanteve dentare, pacientët raportojnë se kanë pothuajse të njëjtën aftësi për të kafshuar dhe për të ngrënë si kur kishin dhëmbët e tyre natyralë. Kjo për shkak se, sapo kirurgu juaj oral të vendosë implantin, kocka përreth zhvillohet në mënyrë natyrale. Lidhja midis implantit dhe nofullës është aq e fortë saqë do të shërbejë si një zëvendësues i denjë për rrënjën e dhëmbit që mungon e cila është pjesa më e fortë e dhëmbit.

Kirurgjia E Implanteve Dentare Është E Sigurt Për Shumicën E Njerëzve

Kirurgjia e implantit dentar është një operacion relativisht i thjeshtë dhe i drejtpërdrejtë që përfshin tre faza. Gjatë fazës së parë, implanti do të vendoset kirurgjikisht në nofullën nga dentisti ose kirurgu oral. Për lehtësim të dhimbjes dhe rikuperim, një dietë që përfshin ushqime të ftohta, supa të ngrohta dhe ushqime të buta do të jetë e rekomandueshme.

Ndërsa kocka përreth implantit fillon të integrohet, njihet si osseointegrimi i cili ndodh gjatë fazës së dytë. Ky proces, i cili përfshin bashkimin e kockës rreth implantit, ndihmon implantin të qëndrojë në vend. Disa pacientë mund të kenë nevojë të presin disa muaj për osseointegrimin para se të vendosen dhëmbët artificial. Nga ana tjetër, disa individë mund të kenë nevojë vetëm për një procedurë në të cilën vendoset implanti dhe dhëmbi artificial në të njëjtën kohë.

Vendosja e dhëmbit ose dhëmbëve artificial është faza e tretë dhe e fundit. Kirurgu juaj oral do të krijojë një kurorë dentare të personalizuar nëse po zëvendësoni vetëm një dhëmb, duke përdorur një masë të dhëmbëve tuaj të tjerë. Kur implantet përdoren për të zëvendësuar disa dhëmbë, dentisti juaj do të krijojë proteza të personalizuara ose ura bazuar në përshtypjet e marra nga goja juaj.

Çdo ditë, qindra dentistë dhe kirurgë oralë kryejnë këtë procedurë e cila është bërë shumë e zakonshme për pacientët. Implantet dentare kanë një përqindje suksesi të jashtëzakonshme prej 95-98%, duke i bërë ato një opsion të shkëlqyer për këdo që është në gjendje të mirë shëndetësore për të mbështetur rikuperimin dhe për ata që kanë një densitet të mjaftueshëm të nofullës.

Edhe pse procedura ka një shkallë të lartë suksesi, është e rëndësishme të konsultoheni me dentistin tuaj për të zbuluar nëse jeni të përshtatshëm ose jo. Fëmijët që janë duke u rritur duhet të presin deri sa të përfundojë zhvillimi dhe rritja e nofullës para se të kryejnë procedurën. Gjithashtu nëse keni një sëmundje kronike si diabeti ose leukemia, dentisti ose kirurgu juaj oral mund të mos këshillojë kirurgjinë e implantit. Kjo sepse mund të jetë e vështirë për disa sëmundje të lejojnë që goja juaj të shërohet pas operacionit.

Pamja Dhe Ndjenja Natyrale E Implanteve Dentare

Implantet dentare janë krijuar për të vepruar si rrënjë zëvendësuese për dhëmbët e humbur. Ato vendosen drejtpërdrejt në nofull, ku me kalimin e kohës, implanti dhe kocka do të bashkohen. Osseointegrimi - një term i përdorur në mjekësi - është ajo që i jep implanteve dentare qëndrueshmërinë dhe stabilitetin e tyre të jashtëzakonshëm.

Për më tepër, implantet dentare do të jenë të integruara përgjithmonë në gojën tuaj. Ato nuk lëvizin ndërsa hani, qeshni ose flisni, ndryshe nga protezat. Pas vendosjes, ato pothuajse nuk dallohen nga dhëmbët e tjerë natyralë. Do të jeni në gjendje të konsumoni të gjithë ushqimet që dëshironi dhe të buzëqeshni lehtësi pasi implantet dentare ndihen, duken dhe funksionojnë në mënyrë perfekte. Në fakt, vetëm dentistët do të jenë në gjendje të dallojnë vërtet nëse keni omplante ose jo.

Implantet Dentare Ndihmojnë Në Ruajtjen E Pamjes Fizike

Një dhëmb që mungon ose është kalbur mund të ndikojë shumë në pamjen tuaj. Me kalimin e kohës, mungesa e stimulimit nga rrënja e dhëmbit do të shkaktojë tërheqjen e nofullës duke e bërë fytyrën tuaj të duket e vjetër dhe e zhytur, duke i dhënë një pamje jo të këndshme.

Një tjetër avantazh është se implantet dentare mund të ndihmojnë në ruajtjen e tipareve të bukura dhe natyrale të fytyrës ndërsa zëvendësojnë rrënjën e humbur të dhëmbit në të njejtën kohë. Për shkak të kësaj, ato jo vetëm që do të jenë një zëvendësues i fortë dhe natyral për dhëmbët e humbur, por gjithashtu bashkohen me nofullën për të nxitur zhvillimin normal të kockës dhe për të ndaluar më tej rënien e fytyrës. Në këtë mënyrë do të keni një pamje më rinore dhe buzëqeshje më të bukur.

Implantet Dentare Nuk Kanë Nevojë Për Shumë Kujdes

Implantet dentare janë rezistente ndaj kaviteteve dhe prishjes, ndryshe nga dhëmbët natyralë. Kjo është për shkak se ato janë bërë nga materiale që nuk prishen, si titani i cili përdoret në avionë. Këto materiale nuk ndikohen nga kavitetet pasi nuk preken nga faktorët oral në të njëjtën mënyrë si dhëmbët e vërtetë. Kjo nuk do të thotë që nuk do të keni kurrë probleme me implantet dentare.

Ekspertët e fushës thonë se sëmundja periodontale dhe problemet e mishrave të dhëmbëve mund të zvogëlojnë jetën e implanteve tuaja dentare. Pasi implanti të jetë integruar plotësisht në kockë, duhet të filloni të mbani një rutinë të rreptë të higjienës orale që përfshin larjen dhe përdorimin e fillit dentar në mënyrë të rregullt. Ju gjithashtu mund të zgjasni jetëgjatësinë e tyre dhe të merrni rezultate më të mira duke shkuar te dentisti për ekzaminime dhe pastrime të rregullta.

Implantet Dentare Ofrojnë Disa Përfitime Shëndetësore

Gjatë jetës sonë, njerëzit kanë lindur me dy sete dhëmbësh: seti i përhershëm dhe seti i foshnjave. Kur sëmundja periodontale, prishja e dhëmbëve ose trauma shkaktojnë humbje të dhëmbëve, implantet dentare mund të veprojnë si një set i tretë. Ato mund t'ju ofrojnë vetëbesim dhe përmirësime kozmetike të cilat do të zgjasin gjatë gjithë jetës, si dhe lirinë për të folur, ngrënë dhe jetuar një stil jetese aktiv pa frikën e humbjes së dhëmbëve.

Megjithatë, implantet dentare kanë përparësi që shkojnë përtej estetikës. Rikthimi i aftësisë për të ngrënë dhe përtypur çdo ushqim të mundshëm mund të rrisë lirinë tuaj për të ngrënë një dietë të balancuar. Kjo ka potencialin të ndikojë ndjeshëm në shëndetin tuaj të përgjithshëm si dhe mirëqenien.

Vendosja E Implanteve Është Më Pak E Dhimbshme Se Heqja E Një Dhëmbi

Kur njerëzit mendojnë për procedurën e implantit dentar, mendojnë se do të ndjejnë shumë dhimbje dhe siklet. Kjo nuk është e vërtetë. E gjithë procedura do të bëhet nën efektin e anestezisë lokale, kështu që nuk do të ndjeni asgjë. Megjithatë, procesi i rikuperimit mund të jetë pak i dhimshëm, por asgjë që nuk mund të menaxhohet me disa qetësues pa recetë. Gjithashtu do të habiteni kur të dëgjoni se heqja e një dhëmballe do të jetë më e dhimbshme për shkak se procedura prek një sipërfaqe të madhe të mishrave të dhëmbëve.

Kurora artificiale do të vendoset në një mënyrë precize nga një dentist ose kirurg oral i trajnuar. Zona e prekur nuk është shumë e madhe dhe as dhimbja pas procedurës. Për më tepër, kirurgu do të ofrojë anestezi lokale (lidokainë ose novokainë) ose qetësim IV. Çdo opsion do ta bëjë të gjithë procesin më të lehtë dhe më të rehatshëm. Për lehtësimin e dhimbjes gjatë periudhës së rikuperimit, Akademia Amerikane e Stomatologjisë së Implanteve sugjeron medikamente pa recetë si Advili.

Ne krenohemi shumë me procedurat e sigurta dhe efikase të implanteve dentar që ofrojmë në klinikën e Dr. Roland Zhukës. Kirurgët tanë oralë dhe dentistët tanë të kualifikuar dhe të certifikuar sigurojnë që çdo operacion të kryhet sipas standardeve më të rrepta të industrisë. Pas implantit, shumica e pacientëve kanë pak ose aspak dhimbje dhe mund të rikthehen përsëri në aktivitetet e tyre të përditshme.

Implantet Dentare E Bëjnë Nofullën Tuaj Më Të Fortë 

Osseointegrimi, procesi me të cilin kocka juaj lidhet me shufrën e titanit të implantit gjatë kirurgjisë së implantit dentar, forcon nofullën tuaj ndërsa implanti dhe kocka rriten së bashku. Metoda e vetme restauruese që mund të inkurajojë këtë lloj zhvillimi të kockës së nofullës është kirurgjia e implantit dentar.

Implantet Dentare Nuk Mund Të Preken Nga Kavitetet 

Materialet artificiale që përbëjnë implantet parandalojnë prishjen e tyre. Kjo nënkupton që nuk do të keni nevojë të shqetësoheni për zhvillimin e kaviteteve. Megjithatë, stafi në klinikën dentare të Dr. Roland Zhukës i këshillon pacientët të ruajnë një rutinë të mirë higjene në shtëpi dhe të caktojnë pastrime dentare të rregullta të paktën dy herë në vit.

Kontaktoni me Ne

Na dërgoni me email

info@dr-rolandzhuka.com

Ndani:

Facebook
Cicëroj
Pinterest
LinkedIn

Tabela e Përmbajtjes

Na kontaktoni tani

Plotësoni formularin e mëposhtëm dhe do të merrni një vlerësim fillestar të gjendjes tuaj dentare, ose kontaktoni dr.

Duke klikuar butonin "DËRGO" më poshtë, pranoj që një përfaqësues të më kontaktojë me email ose telefonata në emailin ose numrin e telefonit të ofruar nga unë në lidhje me shërbimet e dr-rolandzhuka.com.
Në çelës

Postime të ngjashme

Ne jemi gati kur të jeni ju gati!

Lini një takim

Plotësoni formularin për të lënë një takim me një nga specialistët tanë stomatologjikë. Nëse keni nevojë për zgjidhje më të komplikuara dentare ose keni nevojë për një diagnozë për problemin tuaj, ne do t'ju kontaktojmë sa më shpejt të jetë e mundur. Ne ofrojmë konsulta dhe këshilla mjekësore për të gjithë pacientët, qoftë në klinikën tonë ose nëpërmjet internetit. Thjesht plotësoni formularin me informacionin tuaj, zgjidhni shërbimin që po kërkoni dhe lini një mesazh me çdo pyetje që mund të keni, dhe stafi ynë do t'ju përgjigjet brenda një kohe të shkurtër.

Bëni një takim

Plotësoni formularin e thjeshtë online!

Njihuni me dentistin tonë në internet

Telefonatë direkt me dentistin tonë.

Mësoni diagnozën tuaj

Gjeni problemin dhe zgjidhjen.

Merrni kuotën tuaj

Merrni ofertën tuaj falas në internet!

sqShqip

Kërkoni një Vlerësim Falas, plotësoni formularin e mëposhtëm.

Duke klikuar butonin "DËRGO" më poshtë, pranoj që një përfaqësues të më kontaktojë me email ose telefonata në emailin ose numrin e telefonit të ofruar nga unë në lidhje me shërbimet e dr-rolandzhuka.com.
Appuntamenti

Scegli il pachetto piu adatto a te;

Ottieni subito il tuo sconto!
Risparmia fino al 30% contattandoci oggi!