Korrigjimi i mishrave të dhëmbëve

Korrigjimi i mishrave të dhëmbëve në Shqipëri është një procedurë popullore dhe klinika jonë është këtu për t'ju dhënë këtë mundësi të artë për të përmirësuar pamjen e dhëmbëve tuaj. Ekipi ynë i profesionistëve do të sigurohet që t'ju dhurojë një buzëqeshje të ndritshme dhe të bukur që do t'ju rikthejë besimin.

Dr Roland Zhuka është një implantolog i njohur, i specializuar në implantologji të avancuar në Romë, Itali. Ai ka kryer me sukses edhe specializime të tjera në SHBA, Lisbonë dhe Berlin. Të gjitha trajtimet mund të bëhen me qetësues ose anestezi totale pasi klinika jonë dentare ndodhet brenda Spitalit Privat më të mirë në Ballkan.

Korrigjimi i mishrave të dhëmbëve në Shqipëri - Korrigjimi perfekt i buzëqeshjes

Një buzëqeshje është një armë, mendoj se të gjithë biem dakord për këtë. Kjo është arsyeja pse shumica e njerëzve në ditët e sotme përpiqen të fokusohen në rregullimin e saj dhe për ta bërë atë sa më tërheqëse. Së bashku me fasetat, protezat dhe implantet dentare, njerëzit në fushën e stomatologjisë tani kanë gjetur një zgjidhje tjetër për t'ju bërë të rifitoni besimin tuaj: korrigjimin e mishrave të dhëmbëve.

Të gjithë e dimë që dhëmbët dhe mishrat e njerëzve janë të ndryshëm nga njëri njeri tek tjetri. Disa mishra janë të ulëta, disa janë të larta dhe ka disa në mes të të dyjave.

Megjithatë, nëse vetëbesimi juaj është i ulët, ne jemi këtu për ta ndryshuar atë. Ne kemi mënyra për të riformuar mishrat tuaja. Mënyra të cilat konsistojnë në komoditet, lehtësi dhe trajtime pa dhimbje.

Operacioni më i mirë i korrigjimit të mishrave të dhëmbëve në Shqipëri

Çfarë është korrigjimi i mishrave të dhëmbëve?

Korrigjimet e mishrave të dhëmbëve janë pjesë e procedurës më të sigurt kirurgjikale në stomatologji dhe ato kanë një rrezik vërtet të ulët të infeksionit. Sipas emrit të tyre, ato konsistojnë në rregullimin e mishrave të dhëmbëve dhe/ose riformësimin e tyre, duke u dhënë atyre pamjen "e barabartë". 

Ekzaminimi fillestar është kur një plan i plotë ndërtohet nga dentisti për të ndihmuar rezultatet që keni në mendje. Stafi ynë duhet të kuptojë saktësisht se cilat pjesë të buzëqeshjes suaj duhet të rregullohen dhe përmirësohen dhe cili është trajtimi i duhur për të arritur rezultate të tilla.

Trajtimet për korrigjimin e mishrave të dhëmbëve nuk shkaktojnë dhimbje, sepse ato kryhen nën anestezi lokale. Në varësi të kërkesave tuaja, ekzistojnë disa opsione trajtimi:

 • Shartimi i mishrave të dhëmbëve: përdoret për të korrigjuar mishrat që largohen.
 • Korrigjimi i gingivës: përdoret për të korrigjuar mishrat asimetrike.
 • Trajtimi i buzëqeshjes së “gomës”: përdoret për të korrigjuar pamjen "shumë mishra".
 • Trajtimi Stillmann Cleft: përdoret për të korrigjuar dëmtimin ose traumën e mishit të dhëmbëve.
 • Konturimi i mishrave me laser: përdoret për të korrigjuar linjat e pabarabarta të mishrave të dhëmbëve.
 • Trajtimi i mishrave të zbardhur: përdoret për të korrigjuar zbardhjen e padëshiruar të mishrave të dhëmbëve.
 • Rritja e tepruar e mishrave të dhëmbëve: përdoret për të korrigjuar eminimin e padëshiruar të mishit të dhëmbëve (të shkaktuar shumicën e kohës nga mjekimi).

Çfarë i shkakton problemet me mishrat e dhëmbëve?

Mënyra se si duken mishrat e dhëmbëve (të njohur në botën e stomatologjisë si gingiva) dhe shëndeti i tyre varet shumë nga faktorë të tillë si gjenet tuaja, higjiena juaj orale dhe mënyra e jetesës. Çështjet e mishrave të dhëmbëve si mishrat e dhëmbëve asimetrike, buzëqeshja e dhëmbëve ose mishrat e pabarabarta janë thjesht gjenetike. Stomatologjia estetike moderne dhe e avancuar ka bërë të mundur që këto probleme të korrigjohen me trajtim minimal invaziv. Bazuar në shkakun e gjendjes tuaj dhe diagnozën e vendosur nga dentistët tanë, ne mund të vendosim së bashku se cili korrigjim i mishrave të dhëmbëve është alternativa më e mirë për ju.

Rezultatet e mahnitshme të korrigjimit të mishrave të dhëmbëve në Shqipëri

TRAJTIMI ME SHARTIM I MISHRAVE TË DHËMBËVE

Ajo për të cilën mund të përdoret trajtimi i transplantit të mishrave të dhëmbëve është trajtimi i mishrave të dhëmbëve që po zvogëlohen. Ndjeshmëria e dhëmbëve nuk është problemi i vetëm mjekësor që mund të shkaktojë recesioni i mishrave të dhëmbëve, por mund të jetë edhe estetikisht i pakëndshëm. Ankesat më të zakonshme nga pacientët e përfshirë janë se rrënjët e dhëmbëve të tyre janë shumë të ekspozuara duke krijuar atë që quhet "dhëmb i gjatë", ose praninë e "trekëndëshave të zinj" midis dhëmbëve, ku mishrat e dhëmbëve janë zhdukur, duke lënë boshllëqe të mëdha.

Këto ankesa nuk kanë të bëjnë vetëm me pamjen e dhëmbëve, por edhe me funksionalitetin e tyre, kurthe ushqimore janë një nga problemet më të zakonshme. Duke ditur që mishrat e dhëmbëve nuk mund të rigjenerohen vetë, është krijuar korrigjimi kirurgjik për të zëvendësuar indin e mishit të dhëmbëve që ka humbur.

Për të korrigjuar recesionin e mishrave të dhëmbëve ekzistojnë dy mënyra:

Transplantimi i indeve

Kjo është procedura gjatë së cilës dentisti heq transplantin nga qiellza dhe e fut atë në mishrat e dhëmbëve ose midis mishrave të dhëmbëve. Dentisti mund të vendosë gjithashtu për graftet artificiale, në mënyrë që ata të mos përdorin një transplant nga qiellza juaj.

Në vendin e heqjes, nga ku merret transplanti, mbetet një plagë e vogël e hapur. Megjithatë, kjo plagë e vogël shërohet shpejt dhe rreziku i infeksionit është i ulët. Kur për transplantim përdoren vetëm indet lidhëse, plaga në qiellzë mund të qepet me gingivë të mbetur.

E gjithë procedura kryhet nën ndikimin e anestezisë lokale dhe edhe pse është një procedurë komplekse, zgjat vetëm rreth 45 minuta deri në një orë për t'u kryer. 

Pas procedurës, mund të keni probleme me larjen e dhëmbëve për katër deri në gjashtë javë, por kjo është diçka për të cilën stafi ynë do t'ju ndihmojë duke ju dhënë udhëzime dhe këshilla.

Korrigjimi më i mirë i mishrave të dhëmbëve në Shqipëri

Shtrirja e indeve

Nëse ka mjaft gingivë të ngjitur poshtë mishit që largohet, rrënja e ekspozuar e dhëmbit mund të mbulohet pa pasur nevojë për një transplantim nga qiellza për t'u hequr. Kjo njihet si "ngritje e mishrave të dhëmbëve".

Hapi i parë i procedurës është kur një pjesë e indit të mishit të dhëmbëve ndahet nga kocka e poshtme. Më pas, indi tërhiqet butësisht lart drejt skajit të smaltit të dhëmbit dhe fiksohet atje. Prerjet e vogla të veçanta heqin tensionin nga mishrat. Mishrat e spostuar më pas fiksohen me qepje në mënyrë që të kenë hapësirë për t'u shëruar. Procedura është pa dhimbje, duke qenë se kryhet nën anestezi lokale.

Rreth Dr. Roland Zhuka

Dr Roland Zhuka është një implantolog i njohur, i specializuar në implantologji të avancuar në Romë, Itali. Ai ka kryer me sukses edhe specializime të tjera në SHBA, Lisbonë dhe Berlin.

TRAJTIMI I BUZËQESHJES “ÇAMÇAKËZ”

Buzëqeshja quhet “çamçakëz” kur është e dukshme nga tërheqja e lartë e muskujve. Që buzëqeshja juaj të jetë e përsosur, është e nevojshme që të gjithë faktorët që e diktojnë atë të ndjekin njëri-tjetrin. Faktorët që diktojnë një buzëqeshje të bukur janë dhëmbët, mishrat e dhëmbëve, buzët dhe nofullat. Nëse gjendja e një buzëqeshje “çamçakëz” është gjenetike, atëherë është e pamundur ta parandaloni atë, por ekzistojnë mënyra për ta korrigjuar atë.

Buzëqeshjet e dhëmbëve vijnë si rezultat i shumë arsyeve si: buza e sipërme gjenetikisht e vogël, dhëmbët shumë të vegjël në krahasim me mishrat e dhëmbëve për shkak të konsumimit ose gjenetikës, mishrat e zmadhuara, nofulla e sipërme e tepërt ose kur dhëmbët mund të mos shpërthejnë plotësisht dhe të mbeten pjesërisht të mbuluar nga mishrat e dhëmbëve.

Trajtimi i duhur për një buzëqeshje “çamçakëz” varet tërësisht nga ajo që e shkakton atë:

 • Nofullat dhe dhëmbët: të rregullueshme me tela dhëmbësh ose tela dhëmbësh transparente për ta kthyer kafshimin në pozicionin e duhur dhe për t'i bërë mishrat e dhëmbëve të duken më pak të "dukshëm".
 • Nxjerrja e rëndë e nofullës: zgjidhja është kirurgjia ortognatike, ku një kirurg oral rikonturon madhësinë e nofullës së sipërme dhe e zhvendos atë në pozicionin e saj ideal.
 • Dhëmbët shumë të shkurtër: fasetat, mbushjet ose kurora: mund t'i bëjnë dhëmbët të duken më të gjatë.
 • Shumë inde të mishit të dhëmbëve: riformimi i mishrave të dhëmbëve dhe heqja e një pjese të vogël të mishrave të dhëmbëve është zgjidhja e duhur. Një mënyrë tjetër është procedura e zgjatjes e cila përfshin konturimin e kockave dhe heqjen e indit të mishit të dhëmbëve për të ekspozuar më shumë dhëmbë dhe për t'i lënë mishrat të kthehen në pozicionin e tyre të duhur.
 • Shkurtim i buzës së sipërme hiperaktive: kirurgjia e ripozicionimit të buzëve e ndjekur nga trajtimi ortodontik mund të jetë një zgjidhje e mirë.
 • Buza e sipërme hipermobile: botoksi përdoret më shpesh për shkak të çmimit të ulët në krahasim me operacionin. Megjithatë, duhet theksuar se rezultatet janë të përkohshme dhe zgjasin vetëm tre deri në katër muaj.

Operacioni më i mirë i korrigjimit të mishrave të dhëmbëve në Tiranë, Shqipëri

 

STILLMANN CLEFT

Stillmann Cleft nënkupton humbjen e mishrave të dhëmbëve e cila shkaktohet nga një dëmtim mekanik ose traumatik. Mishrat e dhëmbëve mund të jenë lënduar duke u pastruar shumë fort dhe duke u shkaktuar tërheqje të mishrave të dhëmbëve. Në këto raste, dentisti juaj rekomandon një plan trajtimi që përfshin dy transplante të mishit të dhëmbëve për të zgjidhur problemin.

Grafti i parë është ai që vendos indin e dëmtuar, ndërsa grafti i dytë është i përqendruar në ngritjen e një përplasjeje të vogël në anën palatale të nofullës së sipërme dhe heqjen e një pjese të vogël të indit themelor të njohur si grafti i indit lidhor.

Këto janë procedura të vogla që do të rregullojnë situatën në vazhdim dhe do të parandalojnë mishrat e dhëmbëve nga çdo sëmundje apo recesion i mëtejshëm. 

MISHËRAT E PAQËNDRUESHËM

Pjesa e sipërme e mishrave të dhëmbëve pranë qafës së dhëmbit përdoret masivisht gjatë përtypjes dhe ngjitet në kockën e poshtme dhe dhëmbin. Kërcitja e dhëmbëve ose aksidentet dhe traumat mund të çojnë në humbjen e këtyre indeve, veçanërisht rreth implanteve dentare. Rrjedhimisht, bakteret mund të hyjnë përmes mishit të dhëmbëve dhe të shkaktojnë inflamacion dhe sëmundje të mishrave të dhëmbëve.

Për të rregulluar mishrat e dhëmbëve ngrihet një përplasje në nofullën e sipërme dhe më pas, hiqet një pjesë e lëkurës dhe transplantohet në nofullën e poshtme. Për shkak të procedurës që kryhet plotësisht nën anestezi lokale, dhimbja është afër zeros.

KONTURIMI ME LAZER E MISHRAVE

Ka arsye të ndryshme pse një person mund të ndihet me vetëbesim të ulët për buzëqeshjen e tij/saj. Ndonjëherë arsyeja është aq e vogël sa një vijë mishi pak e pabarabartë. Riformësimi i mishrave të dhëmbëve mund të përdoret për ta korrigjuar atë: duke përdorur gingivektominë ose konturimin e mishrave të dhëmbëve me lazer nën anestezi lokale. Riformësimi i mishrave të dhëmbëve është një nga procedurat më të sigurta dhe ka një rrezik jashtëzakonisht të ulët të infeksionit.

Vendi më i mirë për kirurgjinë e korrigjimit të mishrave të dhëmbëve

MISHRAT E Ç’NGJYROSUR

Në disa raste, materiali mbushës i përdorur për mbushjen e rrënjëve dentare shpërndahet në indet e buta dhe ngjyros dhëmbët duke u dhënë atyre një ngjyrë argjendi/gri. Falë një procedure të vogël kirurgjikale, indi i zbardhur mund të hiqet dhe një transplant nga çatia e gojës (qiellza) mund të zëvendësojë indin që mungon.

RRITJA E TEPËR E MISHRAVE

Rritja e tepërt e mishrave të dhëmbëve shkaktohet kryesisht nga mjekimi. Më poshtë janë disa nga medikamentet që e shkaktojnë atë:

 • Fenitoina
 • Valproat natriumi
 • Fenobarbitoni
 • Vigabatrin
 • Mefenitoina

Trajtimi më efektiv në raste të tilla është tërheqja dhe zëvendësimi i mjekimit. Kur kryhet ky lloj trajtimi dhe trupit i hiqet këto medikamente, duhen nga një deri në tetë javë që çamçakëzi të kthehet në gjendjen e tij origjinale.

Video Dëshmi

Dental Clinic Staff of Dr. Roland Zhuka

Pyetjet e bëra më shpesh

Komplikimet për shkak të korrigjimit të mishrave të dhëmbëve janë mjaft minimale, megjithatë, ato ende ekzistojnë:

 • Gjakderdhje e mishrave të dhëmbëve
 • Mishrat e fryra
 • Dhëmbët e lirshëm
 • Dhëmbët e ndjeshëm
 • Hapësirat midis dhëmbëve
 • Infeksioni

Madje ka raste kur indi i transplantit mund të mos ngjitet siç duhet në vendin e transplantit. Ndonëse një rast shumë i rrallë, kur ndodh kërkon ndërhyrje të përsëritura si zgjidhje.

Pas operacionit, mund të keni një rrezik infeksioni, i cili ka simptomat e mëposhtme:

 • Gjakderdhje: që vazhdon për më shumë se 20 minuta.
 • Dhimbje, ënjtje dhe mavijosje të papritura: që nuk mund të ngadalësohen me qetësues të thjeshtë.
 • Ethe dhe qelb.

Ne ju dëgjojmë qartë. Duke ndjekur dëshirat dhe nevojat tuaja, ne ju japim një imazh se si do të duken mishrat e dhëmbëve pas procedurës. Për më tepër, ne ju tregojmë fotografi të rasteve të tjera para jush që mund të kenë qenë të ngjashme. Megjithatë, ju lutemi mbani mend se jo çdo pacient është i njëjtë dhe rezultatet nuk janë gjithmonë të njëjta.

Ne mendojmë se ju duhet të na zgjidhni, sepse ne jemi një nga klinikat më të mira në Tiranë, Shqipëri. Stafi ynë është plot me specialistë, dentistë dhe ortodontë që do t'ju japin zgjidhjen e duhur për çdo problem që keni. Ne sigurohemi që të dëgjojmë çdo fjalë që thoni në diskutimin tonë të parë në mënyrë që t'ju japim rezultatet që keni në mendje.

Vitet e përvojës dhe trajnimit tonë na kanë mësuar gjithçka rreth shërbimeve stomatologjike dhe ne e dimë se çfarë t'ju ofrojmë në kushtet tuaja.

Pacientët tanë të mëparshëm na kanë mësuar se sa e rëndësishme është për ta të ndjehen rehat dhe të qetë. 

Ne jemi këtu në çdo kohë që të na telefononi dhe të caktoni një takim, në mënyrë që të mund të zhvillojmë një bisedë të drejtpërdrejtë mbi atë që funksionon më mirë për ju dhe t'ju japim prova reale të asaj që kemi bërë gjatë viteve.

Klinika jonë

Kontaktoni me Ne

Na dërgoni me email

info@dr-rolandzhuka.com

sqShqip

Kërkoni një Vlerësim Falas, plotësoni formularin e mëposhtëm.

Duke klikuar butonin "DËRGO" më poshtë, pranoj që një përfaqësues të më kontaktojë me email ose telefonata në emailin ose numrin e telefonit të ofruar nga unë në lidhje me shërbimet e dr-rolandzhuka.com.