Implantet Zigomatike - Klinika Implaantus ne Tirane

Implantet zigomatike në Shqipëri janë një teknikë moderne e rekomanduar për pacientët që nuk kanë densitet kockor të mjaftueshëm në nofullën e tyre për të mbështetur llojet e tjera të implanteve tradicionale. Ato mund të rikthejnë buzëqeshjen tuaj, të përmirësojnë stabilitetin e nofullës dhe të ofrojnë funksionalitet më të mirë të dhëmbëve.

Dr Roland Zhuka është një implantolog i njohur, i specializuar në implantologji të avancuar në Romë, Itali. Ai ka kryer me sukses edhe specializime të tjera në SHBA, Lisbonë dhe Berlin. Të gjitha trajtimet mund të bëhen me qetësues ose anestezi totale pasi klinika jonë dentare ndodhet brenda Spitalit Privat më të mirë në Ballkan.

Implantet Zigomatike në Tiranë, Shqipëri

Implantet zigomatike janë një teknikë e vështirë që jo vetëm që ka nevojë për përvojën e duhur, por edhe një aftësi të mahnitshme kur bëhet fjalë për aplikimet e implanteve. Pra, ka zgjedhje më të mirë sesa të keni implantet tuaja zigomatike në Shqipëri dhe klinikën tonë?

Zgjedhja e Shqipërisë për implantet tuaja zigomatike nuk është vetëm një mënyrë për të pasur dhëmbë të rinj cilësorë, por në të njëjtën kohë një investim i mirë i përballueshëm dhe një shans për pushime të reja. Klinika jonë kujdeset t'ju japë trajtimin më të mirë dhe përdorë teknikat më moderne sipas standardeve tuaja.

Vendi më i mirë për implantet zigomatike

Çfarë janë implantet zigomatike?

Implantet zigomatike janë një procedurë që përdoret për pacientët që nuk janë të përshtatshëm për implante të tjera dentare, e gjitha kjo për shkak të humbjes së kockave. Ata janë mënyra më e mirë për të marrë dhëmbë të sigurt, me pamje natyrale dhe ekonomik.

Ndryshe nga procedurat e tjera, kur përdorni implante zigomatike mund të hani dhe përtypni ushqim brenda 72 orëve. Implantet zigomatike janë krijuar për njerëzit që kanë kocka të pamjaftueshme në nofullën e sipërme, të cilat normalisht do të mbështesin implantet. Implantet zigomatike kanë katër pika vendosëse për të rregulluar një protezë dhe janë më të gjata se implantet e tjera të zakonshme. 

A janë implantet zigomatike alternativa më e mirë për ju?

Përpara se të vendosni nëse dëshironi të bëni implantet tuaja zigomatike në Tiranë, nevojitet një diagnozë e kujdesshme dhe e saktë. Ky lloj trajtimi përdoret vetëm kur ka humbje të rëndë kockore në nofull. Reduktimi i kockave që pengon vendosjen e implanteve të thjeshta dentare është shenja më e madhe e përdorimit të implanteve zigomatike. Për më tepër, ju gjithmonë mund të kontaktoni klinikën tonë dhe ne do t'ju përgjigjemi për çdo pyetjeje që keni.

Implantet zigomatike më të mira në Shqipëri

Kush është mësuar të përdorë implantet zigomatike?

Ju lutemi vini re se implantet zigomatike duhet të vendosen dhe hiqen për shumë vite, që do të thotë se ato përdoren tek njerëzit që kanë përdorur më parë proteza totale.

Duke marrë parasysh faktin se këta pacientë kanë qenë pa dhëmbë për një kohë shumë të gjatë, kocka tani do të ketë arritur pikën e shkrirjes së plotë - gjë që na bën të besojmë se ne nuk mund të implantojmë shartim kockash për shkak të gjendjes së tyre. Në raste të tilla, është një metodë që përdoret për pacientët që e kanë të vështirë përdorimin e protezave të lëvizshme.

Kjo lloj procedure përdoret gjithashtu te pacientët që kanë humbur dhëmbët për shkak të kushteve të rënda shëndetësore.

Së fundmi, implantet zigomatike mund të aplikohen tek pacientët, nofulla e të cilëve është përcaktuar si e papërshtatshme.

Implantet zigomatike me çmime më te ulëta ne Shqiperi

Si realizohen implantet zigomatike?

Më poshtë mund të gjeni të gjithë hapat e nevojshëm për të kryer procedurën e implanteve zigomatike:

Hapi i parë: Tomografia

Tomografitë merren sapo pacienti të mbërrijë në klinikë për të kontrolluar strukturën e nofullës dhe distancën e kockës me nofullën e sipërme dhe për të bërë rregullimet e duhura të implantit.

Hapi i dytë: Proteza

Sipas rregullimeve, bëhet një protezë për t'i treguar pacientit se si do të dukeshin dhëmbët e tij pas operacionit të implantit zigomatik. Pasi vendosin se u pëlqen, dhëmbët transferohen në mjedisin kompjuterik në 3D.

Hapi i tretë: Kirurgjia

Më pas, fillon operacioni. Për të mos ndjerë dhimbje dhe për të shmangur ndonjë shqetësim përdoret anestezik i përgjithshëm. Operacioni, i cili zgjat disa orë, ndihmon në vendosjen e implanteve zigomatike në nofullën e sipërme. Mënyra se si aplikohen implantet zigomatike është e ngjashme me operacionet e tjera të implanteve dentare.

Rreth Dr. Roland Zhuka

Dr Roland Zhuka është një implantolog i njohur, i specializuar në implantologji të avancuar në Romë, Itali. Ai ka kryer me sukses edhe specializime të tjera në SHBA, Lisbonë dhe Berlin.

Çfarë përfshin procedura parazigomatike?

Pasi fillon vendosja e implantit zigomatik (para nxjerrjes së dhëmbit), filmat e pacientit zhvillohen dhe vlerësohen dhe krijohet një ide në lidhje me cilësinë e kockës së nofullës. Më pas, vendoset lloji i implantit të nevojshëm.

Për t'u mbajtur mend: Ky është një hap shumë i rëndësishëm duke parë se implantet prodhohen në forma dhe madhësi të ndryshme sipas ashpërsisë së situatës.

Pasi të jetë kryer nxjerrja e dhëmbit, filloni futja e implantit. (Gjithashtu duhet mbajtur ndërmend: higjiena e gojës duhet të sigurohet përpara se të fillojë ky hap).

Pasi të sigurohet higjiena e nevojshme, fillon hapja e mishrave të dhëmbëve ku do të futen implantet përmes një operacioni kirurgjik.

Kur shihet kocka e nofullës, shihet gjithashtu se implantet krijojnë hapësirë ​​të mjaftueshme në vendin ku do të futen pa nevojën e mbingarkesës së kockës. Këtu fillon vidhosja e implanteve.

Mishrat e hapura qepen dhe implantet "kamuflohen" me qepje mbyllëse.

Shënim: Periudha e pritjes varion nga një deri në tre muaj në varësi të markës së implantit.

Rezultatet e mahnitshme të implanteve zigomatike në Shqipëri

Çfarë duhet bërë pas procedurës së implantit zigomatik?

Pas kryerjes së implantimit zigomatik, duhet të ndiqni të njëjtën rregullore si implantet e tjera dentare. Që me fjalë të tjera do të thotë: 

 • Përdorimi i rregullt i ilaçeve
 • Të mos hahet ushqim i nxehtë
 • Mos ngrënia e ushqimit të fortë (mishrat e hapura gjatë operacionit tani mbyllen me qepje, gjë që mund të ndikohet gjatë përdorimit të ushqimit të fortë)
 • Duke u ushqyer me një dietë të butë

Ushqimi normal mund të fillojë vetëm pas tre muajsh kur vendoset një protezë e përhershme.

Si ta mbaj gojën të pastër pas procedurës së implantit zigomatik?

Një pjesë e madhe e operacionit që ndodh dhe është i suksesshëm është kujdesi pasues. Higjiena dentare pas zbatimit zigomatik është thelbësore. Më poshtë do të shihni se çfarë nevojitet për të:

 • Shpëlarja e gojës duhet të fillojë vetëm 24 orë pas operacionit (mund të bëhet duke përdorur ¼ lugë çaji kripë në një gotë me ujë të ngrohtë 30 ml - duhen pesë minuta për të përdorur të gjithë gotën). 
 • Përdorimi i një shpëlarjeje goje me recetë (Rrihet për 30 sekonda, tre herë në ditë). 

Shënim: Mos përdorni Listerine pasi përmban alkool i cili mund të ndikojë në shërimin e plagëve.

Implante zigomatike cilësore në Shqipëri

Si funksionojnë implantet zigomatike?

Implantet zigomatike funksionojnë duke lënë pas dore totalisht kockën e sipërme të nofullës dhe duke përdorur në vend të tyre implante tepër të gjata të cilat janë të ankoruara në mollëzat. Ata vendosen pranë dhëmbëve “bicuspid” në gojë, dhëmbët e katërt dhe të pestë në nofullën e sipërme nga qendra e gojës, drejt shpinës.

Vetë mollëza, e njohur gjithashtu si kocka zigomatike, është një kockë e trashë me stabilitet të madh për të mbështetur implantet për një pamje të qëndrueshme dhe me pamje natyrale. Duke parë që kocka në nofullën e sipërme është normalisht shumë e butë, kjo procedurë ofron një mundësi trajtimi të qëndrueshme dhe të qëndrueshme për rinovimin e implantit dentar në rreshtin e sipërm të dhëmbëve. Struktura e qëndrueshme dhe e qëndrueshme e mollëzës e bën këtë procedurë të llogaritshme dhe të sigurt.

Video Dëshmi

Dental Clinic Staff of Dr. Roland Zhuka

Pyetjet e bëra më shpesh

Kocka alveolare, e cila gjendet në pjesën e pasme të nofullës së sipërme, është mjaft e prirur ndaj atrofisë, në krahasim me zonat e tjera. Implantet zigomatike shmangin këtë kockë dhe nevojën që ajo të shartohet, ndryshe nga implantet e tjera dentare.

Në krahasim me procedurat e shartimit të kockave, operacioni i implantit zigomatik është më pak invaziv, rikuperohet më shpejt dhe nuk kërkon që pacienti të mbajë një protezë ose të qëndrojë pa dhëmbë për ndonjë kohë. Për më tepër, nuk shkakton shqetësim.

Përparësitë e implantit zigomatik do të renditen më poshtë:

 • Zgjidhje e ngurtë e ankoruar (ndryshe nga protezat që mund të lëvizin dhe zhvendosen)
 • Koha më e shkurtër e trajtimit
 • Koha më e shpejtë e rikuperimit
 • Shkalla më e lartë e suksesit
 • Më pak të shtrenjtë
 • Koha më e shkurtër për të patur protezat

Duhet theksuar: për të vazhduar me këtë metodë nevojitet një strukturë e shëndetshme e maksillës. Çdo problem maksilar fillimisht do të ketë nevojë për rehabilitim i cili do të përcaktohet nga dentisti.

Implantet zigomatike janë një lloj implanti që është i zbatueshëm për çdo pacient që po shqyrton implantet dentare dhe ka shumë më tepër përfitime se çdo opsion tjetër i implantit dentar.

Implantet zigomatike do të funksionojnë mirë te pacientët që kanë pak nofullë për të punuar, në nofullën e sipërme, por janë të përshtatshme edhe për çdo pacient tjetër që ka nevojë për implante të thjeshta dentare. Sugjerohet që të bisedoni me dentistin tuaj për opsionin më të mirë të implantit dentar, të cilat janë avantazhet dhe disavantazhet e secilit, duke përfshirë edhe çmimet.

Duke marrë parasysh faktin se implantet zigomatike futen në kockën e dendur të faqes e cila ofron mbështetje maksimale, shkalla e suksesit është jashtëzakonisht e mirë. Këto lloj implantesh ndërpresin resorbimin e kockave me moshën ose gjendje të tjera mjekësore, prandaj qëndrueshmëria zigomatike është më e gjatë se implantet e tjera të rregullta, të cilat kanë një shans më të madh për t'u prekur nga modulimi i kockave të nofullës me moshën ose kushte të tjera mjekësore.

Pyetjet e bëra më shpesh

Kontaktoni me Ne

Na dërgoni me email

info@dr-rolandzhuka.com

sqShqip

Kërkoni një Vlerësim Falas, plotësoni formularin e mëposhtëm.

Duke klikuar butonin "DËRGO" më poshtë, pranoj që një përfaqësues të më kontaktojë me email ose telefonata në emailin ose numrin e telefonit të ofruar nga unë në lidhje me shërbimet e dr-rolandzhuka.com.
Appuntamenti

Scegli il pachetto piu adatto a te;

Ottieni subito il tuo sconto!
Risparmia fino al 30% contattandoci oggi!