Kurora dentare metal-qeramike në Shqipëri: Çmimet më të mira!

Merr kurorat më të mira metalqeramike në Shqipëri me çmimet më të mira. Gjithçka në kujdesin e doktor Roland Zhuka. Çmimet më të mira të kurorave dentare në Shqipëri. 

Dr Roland Zhuka është një implantolog i njohur, i specializuar në implantologji të avancuar në Romë, Itali. Ai ka kryer me sukses edhe specializime të tjera në SHBA, Lisbonë dhe Berlin. Të gjitha trajtimet mund të bëhen me qetësues ose anestezi totale pasi klinika jonë dentare ndodhet brenda Spitalit Privat më të mirë në Ballkan.

Kurora metalike-qeramike në Tiranë, Shqipëri

Pacientët kanë ide të ndryshme kur bëhet fjalë për stomatologjinë, disa prej tyre i duan risitë, ndërsa të tjerët i duan klasikët e pandryshuar. E njëjta gjë funksionon edhe për kurorat dentare, disa njerëz preferojnë kurorat dentare metal-qeramike.

Klinika jonë është këtu për t'ju dhënë mundësinë për këto risi të reja të stomatologjisë, si dhe ato klasike - Kemi vite përvojë dhe trajnim në kurorat dentare.

Me vendndodhje në Tiranë, Shqipëri, ne ju japim mundësinë të zgjidhni nga disa opsione kur bëhet fjalë për kurorat dentare, duke ndjekur ashpërsinë e gjendjes së dhëmbëve tuaj dhe limitet tuaja ekonomike.

Kurorat më të mira metal-qeramike në Shqipëri

Nga çfarë metali janë bërë kurorat metal-qeramike?

Më poshtë janë disa lloje të metaleve nga të cilat bëhen kurorat:

 • Nikel: Një material fleksibël që është i rehatshëm për t'u përdorur, por mund të shkaktojë një reaksion alergjik.
 • Molibden: Nuk përdoret në formën e tij të pastër, por i shtuar në një përzierje për të rritur elasticitetin e metalit.
 • Titanium: I cili është një material hipoallergjik, por mjaft i shtrenjtë. Si rezultat, përdoret më rrallë.
 • Ari: Për shkak të kostos së lartë të metalit, kurorat prej ari bëhen vetëm me porosi. Ata, në fakt, kanë vendin e parë si zgjidhja më e mirë, sepse janë më biokompatibile me trupin e njeriut.
 • Krom-kobalt: Ky është opsioni më i përballueshëm, por gjithashtu ka biokompatibilitet të lartë - nuk shkakton alergji dhe parandalon kariesin e dhëmbëve.

Në stomatologjinë e sotme, për prodhimin e kurorave metal-qeramike, më së shumti përdoret përzierja krom-kobalt, për shkak të çmimit relativisht të përballueshëm dhe funksionalitetit të mirë. Më parë, ari përdorej për të krijuar kurora për dhëmbët, sepse kishte një forcë të lartë dhe estetikë. Më pas filloi të përzihej me platinin dhe pas një kohe, metalet e zbukuruara ranë për shkak të çmimeve të larta. Rrjedhimisht, kurorat krom-kobalt u bënë opsioni më optimal. Nuk kanë estetikë të lartë por janë vërtet të qëndrueshme.

Cilat janë avantazhet e kurorave metal-qeramike?

Raporti i çmimit dhe cilësisë është plotësisht i justifikuar kur bëhet fjalë për kurorat metal-qeramike. Prandaj gjatë përdorimit të protezave, shumica e pacientëve dhe stomatologëve i preferojnë ato.

Kurora metal-qeramike përdoren për instalimin e urave. Nëse keni nevojë për një urë dentare, opsioni këtu është vetëm qermeta, të cilat nuk do të përkulen ose thyhen gjatë një ngarkese të rëndë.

Më poshtë është një listë e avantazheve të kurorave metal-qeramike:

 • Parandalimi i kariesit: për shkak të biokompatibilitetit të tyre të lartë.
 • Çmim i përballueshëm: është lehtësisht i përshtatshëm për këdo dhe të gjithë.
 • Fortësi e lartë: Kjo nuk ka nevojë për koment pasi është mjaft e thjeshtë - kurorat metal-qeramike kanë forcë të mjaftueshme për të përballuar çdo ngarkesë që do të kishin kurorat e vërteta dentare.
 • Jetë e gjatë shërbimi: zgjasin për një kohë të gjatë.
 • Ngjyra e qëndrueshme: ngjyra e tyre nuk ndryshon lehtë dhe janë në një farë mënyre imune ndaj njollave që vijnë nga kafeja, pirja e duhanit ose vera.

Vendi më i mirë për kurorat metal-qeramike cilësore

Por, pse kurorat metal-qeramike nuk janë alternativa më e mirë?

Kurorat metalike zakonisht kanë një vëllim të madh ditor pasi duhet të ketë shumë shtresa qeramike për të mbuluar ngjyrën blu. Për më tepër, trashësia e kapakut mund të arrijë nga 1.5 deri në 2 mm, gjë që shkakton një kthim të fortë të dhëmbit, që do të thotë traumë e lartë.

Lista e mëposhtme ju paraqet disa nga të këqijat e kurorave metal-qeramike:

 • Ngjyrë blu në zonën e mishrave të dhëmbëve: siç e keni vënë re me siguri te njerëzit që kanë marrë më parë kurora metal-qeramike, ka një nuancë blu-blu që gjendet në zonën e gingivitit.
 • Disa përzierje mund të shkaktojnë reaksione alergjike:lehtë, njerëz të ndryshëm kanë reagime ndaj përzierjeve të ndryshme të metaleve. Që do të thotë se trupi juaj mund të reagojë ndaj metalit të përdorur.
 • Heqja e strukturës substanciale të dhëmbit: gjatë pastrimit për futjen e kurorës metal-qeramike duhet të hiqet një pjesë e strukturës së dhëmbit.
 • Estetikë inferiore: për fat të keq, kurorat metal-qeramike nuk janë estetikisht të këndshme për syrin, ndryshe nga kurorat e tjera më të shtrenjta dentare.

Kundërindikimet për kurorat metal-qeramike

Kundërindikimet për kurorat metal-qeramike përfshijnë pacientët me sëmundje periodontale të patrajtuara, sipas të gjitha restaurimeve fikse. Sëmundja duhet të trajtohet përpara se të ndërmerret ndonjë veprim. Ato janë të gjitha një jo absolute në pacientët tuaj me dhoma të mëdha pulpë. Dhe së fundi, ato janë kundërindikuar kur mbajtësit më konservatorë janë teknikisht të realizueshëm.

Rreth Dr. Roland Zhuka

Dr Roland Zhuka është një implantolog i njohur, i specializuar në implantologji të avancuar në Romë, Itali. Ai ka kryer me sukses edhe specializime të tjera në SHBA, Lisbonë dhe Berlin.

Cili është procesi i krijimit të kurorave metal-qeramike?

I gjithë procesi i krijimit të një kurore dentare nga metal-qeramika përbëhet nga tre hapa:

 • Një nga shtresat (korniza metalike) është derdhur nga përzierja e zgjedhur ose materialet e zbukuruara. Forma e bazës provohet dhe rregullohet nën modelin e suvasë, i cili krijohet nga përshtypja e nofullës.
 • Shtresa e dytë (ajo qeramike) aplikohet dhe më pas piqet për të mbuluar nuancën metalike. Më pas vjen puna e artit, e cila konsiston në krijimin e ngjyrës natyrale dhe transparencës së veshjes, e ndjekur nga mashtrimi i shtresave qeramike.
 • Faza e fundit përfshin mbulimin e produktit të përfunduar me një substancë të veçantë që mund të mbrojë kurorën nga ndikimet e jashtme dhe t'i japë asaj shkëlqimin e saj.

Rezultate të mahnitshme para dhe pas kurorave metal-qeramike në Shqipëri

Sa kohë zgjat vendosja e një kurore në një dhëmb dhe si bëhet?

Ka disa faza në procedurën e futjes së një kurore në një dhëmb. Megjithatë, në përgjithësi, procedura zgjat nga dy deri në tre javë nëse trajtimi dentar nuk është i nevojshëm. Logjikisht, sa më shumë kurora të keni nevojë për të bërë, aq më shumë kohë do t'ju duhet.

Me fjalë më të thjeshta, procesi përfshin fazat e mëposhtme:

 • Hapi i parë: Konsultimi dhe inspektimi.
 • Hapi i dytë: Trajtimi dentar dhe heqja e nervave. Ndonjëherë, mbushja e kanalit të rrënjës.
 • Hapi i tretë: Anestezia dhe kërcitja e dhëmbëve.
 • Hapi i katërt: Heqja e mbresave silikoni të nofullës.
 • Hapi i pestë: Përzgjedhja e ngjyrës së kurorës.
 • Hapi i gjashtë: Instalimi i një kurore të përkohshme.
 • Hapi i shtatë: Instalimi i një kurore të përhershme.

Çfarë është më mirë? Qeramikë pa metal apo kurorë metal-qeramike?

Për t'i krahasuar të dyja, disa faktorë vendosen në peshore: kostoja, cilësia, jeta e shërbimit, garancia, biokompatibiliteti, mundësia e riparimit dhe shumë më tepër. Pacientët i vendosin gjithmonë ato në një peshore kur duan të zgjedhin diçka të përballueshme, por me cilësi të lartë.

Kur bëhet fjalë për kurorat qeramike: po, ato kanë disa avantazhe, si mungesa e ngjyrës blu në krahasim me kurorat metal-qeramike. Gjithashtu kanë estetikë të lartë, mungesë të kurorës metal-qeramike, si dhe biokompatibiliteti në rastet e tyre është më i lartë dhe prania e reaksioneve alergjike është më e ulët. Megjithatë, çmimet e tyre të larta janë ato që i tërheqin pacientët nga zgjedhja e tyre.

Kurorat metal-qeramike me çmimet më të ulëta ne Shqiperi

Pra, a jam unë kandidati i duhur për kurora metal-qeramike?

Shumica e njerëzve që i nënshtrohen procedurës së kurorës dentare janë njerëz që nuk kanë ndonjë problem tjetër përveç që dhëmbët e tyre të kenë pamje natyrale dhe estetikisht të këndshëm. Kushdo që ka një të thyer, të plasaritur ose të copëtuar gjithashtu, por ende e ka rrënjën e dhëmbit të paprekur, mund të përdorë një kurorë dentare. Në rast se dikush ka prishje të dhëmbëve ose ndonjë sëmundje periodontale, ata duhet ta trajtojnë atë përpara se të kryejnë kurorat dentare. Disa nga kushtet që ju bëjnë kandidatin e duhur për kurora dentare janë përmendur më poshtë:

 • Nuk ka ndjeshmëri ndaj metaleve: Një pacient alergjik ndaj metaleve nuk mundet, dhe ne e theksojmë këtë, të jetë kandidati i duhur për kurorat metal-qeramike, pasi këto lloj kurora dentare bazohen thjesht në një përzierje metali dhe qeramike. Zgjidhja juaj e duhur do të ishin kurorat me zirkon.
 • Të kesh densitetin e duhur të kockave: Për të vendosur implante, të kesh një densitet të mirë kockor ka një rëndësi të madhe. Është e nevojshme, kryesisht sepse, një sasi e mjaftueshme kocke mund të mbështesë implantin në mënyrë efektive.
 • Të kesh një higjienë të mirë orale: Kur vendosni të bëni një trajtim për gjendjen tuaj dentare, është e rëndësishme të kujdeseni për higjienën tuaj orale dhe të lani dhëmbët me teknikën e duhur dhe të përdorni fill dentar dhe shpëlarje goje.
 • Të kesh mishra të dhëmbëve në gjendje të mirë: Në momentin që vendosët se do të vendosni një kurorë dentare, duhet të informoheni se implantet do të futen në nofullën tuaj, që do të thotë se pacientët që kanë sëmundje të mishrave të dhëmbëve nuk mund të jenë kandidatët e duhur.

Video Dëshmi

Stafi i Klinikes Dentare te Dr.Roland Zhuka

Pyetjet e bëra më shpesh

Kurora dentare, në përgjithësi, ka një qëndrueshmëri të gjatë, por kjo sigurisht varet nga disa faktorë: Kryesisht higjiena e mirë orale është një domosdoshmëri, por shmangia e çdo lloj ushqimi jo të shëndetshëm, që ushtron çdo lloj presioni mbi kurorat, është një plus. 

Jo mjaft. Procedura në vetvete nuk përfshin ndonjë operacion serioz oral, që më pas do të thotë se nuk është e dëmshme siç mund të mendoni. Para se të vendosni kurorën tuaj, dentisti juaj do të heqë çdo smalt të dëmtuar. Më pas, smalti do të shkurtohet dhe do të formohet në një stallë, ku do të vendoset kurora e re. Hulumtimet kanë treguar se pacientët nuk e shohin këtë procedurë të dhimbshme.

Vetë procedura zgjat vetëm dy deri në katër orë. Pasi të caktoni një takim dhe ta keni atë, dentistit i duhen rreth një deri në dy orë për të përgatitur kurorën. Pasi të ndërtohet kurora, ajo çimentohet në vend.

Vetë procedura zgjat vetëm dy deri në katër orë. Pasi të caktoni një takim dhe ta keni atë, dentistit i duhen rreth një deri në dy orë për të përgatitur kurorën. Pasi të ndërtohet kurora, ajo çimentohet në vend.

Klinika jonë

Kontaktoni me Ne

Na dërgoni me email

info@dr-rolandzhuka.com

Shërbimet Dentare

Na kontaktoni tani

Plotësoni formularin e mëposhtëm për të marrë një ofertë falas. Ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur. 

Duke klikuar butonin "DËRGO" më poshtë, pranoj që një përfaqësues të më kontaktojë me email ose telefonata në emailin ose numrin e telefonit të ofruar nga unë në lidhje me shërbimet e dr-rolandzhuka.com.
sqShqip

Kërkoni një Vlerësim Falas, plotësoni formularin e mëposhtëm.

Duke klikuar butonin "DËRGO" më poshtë, pranoj që një përfaqësues të më kontaktojë me email ose telefonata në emailin ose numrin e telefonit të ofruar nga unë në lidhje me shërbimet e dr-rolandzhuka.com.

Appuntamenti

Scegli il pachetto piu adatto a te;

Ottieni subito il tuo sconto!
Risparmia fino al 30% contattandoci oggi!