Implantologjia me ngarkese te mevonshme | Dr. Roland Zhuka

Implantologjia me ngarkim të vonuar në Shqipëri është një teknikë që përfshin vendosjen e një restaurimi pas një intervali të caktuar kohor pas vendosjes së implantit. Kjo teknikë është ideale në rastet kur kocka e pacientit kërkon më shumë kohë për të përfunduar oseointegrimin.

Dr Roland Zhuka është një implantolog i njohur, i specializuar në implantologji të avancuar në Romë, Itali. Ai ka kryer me sukses edhe specializime të tjera në SHBA, Lisbonë dhe Berlin. Të gjitha trajtimet mund të bëhen me qetësues ose anestezi totale pasi klinika jonë dentare ndodhet brenda Spitalit Privat më të mirë në Ballkan.

Implantologji me ngarkim të vonuar në Tiranë, Shqipëri

Është një fakt i njohur se kur keni probleme me dhëmbët, ka një mori pyetjesh që rrinë pezull mbi kokën tuaj. Përshembull: Cili është opsioni i duhur për restaurim? Cili është vendi më i mirë për t'i bërë ato? A është e përballueshme? A mundet një klinikë me çmim të ulët të ketë shërbime me cilësi të lartë? Ju ndoshta po shkruani të gjitha këto pyetje Google. Dhe nëse keni hasur në këtë artikull, dijeni se jeni në rrugën e duhur.

Implantet dentare janë bërë mënyra më e lehtë dhe më e shpejtë për të rikthyer buzëqeshjen e bardhë si perla, arsyeja pse kostoja e saj është rritur së tepërmi kohët e fundit. Por, ne ju ofrojmë të dyja, çmime të ulëta dhe cilësi të lartë, këtu në klinikën tonë në Shqipëri. Për shkak të taksave të ulëta dhe pagave të ulëta që njerëzit në Shqipëri përballen çdo ditë, çmimet e implanteve dentare nuk janë të larta, ndaj ne mund t'i ndihmojmë ata. Dhe ne mund t'ju ndihmojmë gjithashtu. Ndaj, zgjidhni Shqipërinë kur bëhet fjalë për implantet dentare. Na zgjidhni nëse dëshironi shërbime me cilësi të lartë. 

Ne sigurohemi që t'ju ofrojmë gjithçka që ju nevojitet. Klinika jonë, e vendosur në Tiranë, Shqipëri është mënyra më e sigurt për të rikthyer besimin tuaj. Stafi ynë, i përbërë nga profesionistë dhe specialistë, ju jep komoditetin që ju nevojitet. Ne mund t'ju ofrojmë rezultatet që keni në mendjen tuaj dhe ju heqim vetëdijen tuaj duke ju kthyer armën më të fortë: buzëqeshjen tuaj.

Implantologjia me ngarkim të vonuar më e mirë në Shqipëri

Çfarë është implantologjia me ngarkim të vonuar?

Implantologjia me ngarkim të vonuar është një teknikë tradicionale që konsiston në vendosjen e kurorave protetike pas një kohe të caktuar duke futur implantin dentar. Implantologjia me ngarkim të vonuar zgjidhet kryesisht si opsioni i duhur kur kockës së pacientit i duhet një kohë e gjatë (më e gjatë se normalja) për të përfunduar osteointegrimin. Është e nevojshme të prisni disa herë përpara se të montoni protezat kur implanti i vendosur nuk është ende i fortë dhe i qëndrueshëm dhe nuk mund të përballojë presionin e përtypjes. Periudha e pritjes varion nga tre deri në katër muaj.

Pas përfundimit të periudhës së pritjes, rreth implantit krijohet një sasi e mjaftueshme kocke, e cila tashmë është e qëndrueshme. Kur mendoni për implantologjinë me ngarkim të vonuar, në krahasim me implantologjinë me ngarkesë të menjëhershme, mos mendoni se ekziston një ndryshim në pamjen estetike apo funksionalitetin e protezave sepse nuk ka asnjë - ndryshimi i vetëm është koha e shërimit.

Çfarë është implantologjia me ngarkim të vonuar me fjalë më të thjeshta?

Me fjalë të thjeshta dhe më të kuptueshme: implantologjia me ngarkim të vonuar përbëhet nga tre hapa të thjeshtë:

 • Hapi i parë: Nxjerrja e dhëmbëve

Dentisti ju heq dhëmbin e vjetër.

 • Hapi i dytë: Periudha e pritjes

Cila është koha e shërimit dhe mund të zgjasë nga tre deri në katër muaj. Gjatë kësaj kohe pacienti lejohet të mbajë proteza nëse preferohet.

 • Hapi i tretë: Futja e protezave

Pasi zona të shërohet plotësisht, dentisti do të vendosë pajisjen dhe do të vendosë protezat.

Procedurat të implantologjisë me ngarkim të vonuar me çmime më të përballueshme në Shqipëri

Si funksionojnë implantet me ngarkim të vonuar?

Implantet me ngarkim të vonuar funksionojnë njësoj si implantet me ngarkesë të menjëhershme, me dallimin e vetëm midis futjes së implantit dhe vendosjes së dhëmbit zëvendësues në të.

Ajo që bën së pari dentisti juaj është të presë mishrat e dhëmbëve për t'ju dhënë akses në nofullën tuaj. Më pas, implanti, i cili shërben si një "kanal" për dhëmbin e ri zëvendësues, vendoset në nofull. Pasi implanti të jetë fiksuar, dentisti qep çamçakëzin tuaj kirurgjik.

Ndryshe nga implantimi me ngarkesë të menjëhershme, në implantimin me ngarkim të vonuar, implantit tuaj i jepen disa muaj që të shërohet dhe të osseointegrohet plotësisht me kockën e nofullës. Kjo, natyrisht, do të thotë që implanti do të ankorohet plotësisht në kockë, duke lejuar që zëvendësimi i ri të futet në një themel të fortë.

Koha e pritjes midis implantimit dhe zëvendësimit të dhëmbit mund të ndryshojë nga tre deri në katër muaj, të gjitha në varësi të kockave, suksesit të implantit dhe mendimit të dentistit.

Pas përfundimit të periudhës së pritjes, dentisti do të rihapë çamçakëzin në mënyrë që dhëmbi ose zëvendësimi i dhëmbëve të mund të futet në implant.

Rreth Dr. Roland Zhuka

Dr Roland Zhuka është një implantolog i njohur, i specializuar në implantologji të avancuar në Romë, Itali. Ai ka kryer me sukses edhe specializime të tjera në SHBA, Lisbonë dhe Berlin.

Cilat janë avantazhet e implanteve me ngarkim të vonuar?

Ekzistojnë disa përparësi kur bëhet fjalë për implantet me ngarkim të vonuar, të cilat janë renditur më poshtë:

Koha e shërimit

Edhe pse shumica e pacientëve preferojnë një kohë të shkurtër pritjeje dhe duan të kalojnë më pak kohë tek dentisti, koha e shërimit është arsyeja më bindëse kur flasim për implantet me ngarkim të vonuar. Kjo për shkak se sa më shumë kohë t'i jepet nofullës dhe implantit për t'u osseointegruar, aq më shumë ka gjasa që procedura të jetë një sukses i plotë. 

Refuzimi dhe dështimi

Ne e dimë se çfarë po mendoni: "refuzimi dhe dështimi" duken si një disavantazh, por na dëgjoni. Po flasim për refuzim dhe dështim në krahasim me implantet me ngarkesë të menjëhershme. Në implantologjinë me ngarkim të vonuar ka më pak gjasa të ndodhë sesa në implantologjinë me ngarkesë të menjëhershme. Nëse trupi e refuzon implantin, fiksimi nuk do të osseointegrohet, që do të thotë se nuk do të fiksohet me sukses në kockën e nofullës. Kjo mund të çojë në parehati, dhimbje dhe dështim të plotë të implantit dentar.

Praktikë e zakonshme

Megjithëse kjo mund të jetë më shumë një avantazh për dentistët, duke parë se ata do të ndihen më rehat gjatë operacionit dhe më të sigurt për suksesin e operacionit, është një avantazh edhe për ju - sepse, përsëri, do të thotë një shans më i lartë për operacionin. duke qenë i suksesshëm.

Më e lirë për të kryer

Kjo nuk ka nevojë për shumë shpjegime. Operacionet/implantet dentare janë më të lehta për t'u kryer, domethënë më pak shpenzime, gjë që indirekt ndikon në çmimin që do të duhet të paguani për to.

Rezultatet mahnitëse të implantologjisë me ngarkim të vonuar në Shqipëri

Ndonjë disavantazh për implantet me ngarkim të vonuar?

Disavantazhi më i madh që ka implantologjia me ngarkim të vonuar, gjendet në emrin e saj, “e vonuar”. Siç u përmend, shumica e njerëzve nuk u pëlqen të shkojnë shpesh në klinikë ose të presin për të bërë dhëmbët e tyre, kështu që mbase implantologjia e ngarkimit të vonuar nuk është zgjidhja e duhur, duke parë siç u përmend tashmë: implantologjia e ngarkimit të vonuar nënkupton një periudhë pritjeje prej tre deri në katër. muaj.

Thënë kjo, përfitimet e implantologjisë me ngarkim të vonuar tejkalojnë disavantazhin. Ka një shans më të lartë për sukses dhe ju mund t'i shpëtoni vetes sikletin dhe dhimbjen e refuzimit të implantit tuaj.

Kur duhet të bëj implantet e ngarkimit të dhëmbëve?

Ngarkimi i vonuar i implanteve dhe ju bëheni një kandidat i mirë për këtë metodë në situatat klinike të mëposhtme:

 • Infeksionet

Nëse ka një infeksion dhëmbi, është mirë që të nxirret dhe të lihet zona të shërohet nga dy deri në tre muaj para vendosjes së një implanti, prandaj në situata të tilla shmanget vendosja e menjëhershme dhe preferohen implantet me ngarkim të vonuar.

 • Humbje kockore pas një ekstraktimi

Kur nxjerrja e dhëmbit pasohet me humbje kockore, qoftë nga një infeksion apo heqja e kockës gjatë nxjerrjes, është mirë që të vononi vendosjen e implantit. Suksesi i implantit varet tërësisht nga stabiliteti i mirë i implantit dhe densiteti i kockave.

 • Molarët dhe disa premolarë

Implantet dentare duhet të vendosen gjithmonë duke përdorur metodat e implantologjisë me ngarkim të vonuar për dhëmbët mola dhe som premolarë. Pse? Sepse anatomia e rrënjës dhe madhësia e molarëve dhe premolarëve e bëjnë të vështirë arritjen e mbështetjes së duhur të implantit dhe mbulimit të kockave.

Video Dëshmi

Stafi i Klinikes Dentare te Dr.Roland Zhuka

Pyetjet e bëra më shpesh

Jo saktësisht. Nëse jeni të pakëndshme, gjithmonë mund të zgjidhni të plotësoni boshllëkun duke përdorur proteza për muajt që implantet marrin për t'u shëruar dhe për t'u osseointegruar. Sigurisht, nuk është zgjidhja më e mirë, sepse shpeshherë një pacient që i nënshtrohet një operacioni e bën atë për arsyen e saktë të arratisjes nga veshja e protezave, por përfitimet afatgjata të përfitimeve të implantologjisë me ngarkim të vonuar janë shumë më të forta në krahasim me disavantazhin e detyrimit për të veshur një proteza për tre deri në katër muaj.

Siç është pranuar disa herë, implanteve u duhen nga tre deri në katër muaj që të integrohen plotësisht në kockën e nofullës dhe të bëhen solide.

Ka disa arsye pse implantet dentare mund të dështojnë dhe shenjat e tij njihen dhe vihen re mjaft lehtë. Më poshtë do të gjeni disa nga shenjat:

 • Pasi të filloni të ndjeni siklet dhe dhimbje në ose rreth implantit tuaj.
 • Nëse vëreni ënjtje ose inflamacion të mishrave të dhëmbëve.
 • Nëse implantet tuaja fillojnë të humbasin.

Nëse keni ndonjë nga shenjat e mësipërme, ju lutemi mos hezitoni të na kontaktoni për të caktuar një takim për një konsultë ose kontroll.

Njerëzit që kanë qenë përdorues të protezave, urave ose dhëmbëve të dobët për një kohë të gjatë, e dinë se sa e rëndësishme është që pickimi të jetë i fortë, sepse forca e kafshimit të një implanti është nga 80 deri në 90 për qind e forcës së një dhëmbi të vërtetë. . Fatkeqësisht, kjo do të thotë se forca e implanteve dentare nuk është aspak më e madhe se dhëmbët e vërtetë. Megjithatë, forca është pothuajse e njëjtë dhe kujdesi për higjienën tuaj orale duhet të jetë i njëjtë në të dyja rastet.

Vendosja e vonuar e implanteve i jep zonës kohën e duhur për t'u shëruar. Gjithashtu, osseointegrimi ka kohën e duhur që të ndodhë plotësisht dhe të bëhet më solid. 

Rimëkëmbja është e ndryshme për të gjithë, megjithatë, mund të prisni sa vijon:

 • Dhimbja:

Shumica e pacientëve përjetojnë dhimbje të shtuara për tre deri në katër ditë, të cilat mund të menaxhohen lehtësisht me qetësues të tillë si paracetamoli ose ibuprofeni. Pas shtatë deri në dhjetë ditë, dhimbja zhduket dhe mjekimet mund të ndërpriten.

 • Ënjtja:

Çdo ënjtje e lidhur me operacionin zgjat nga 36 deri në 48 orë pas procedurës dhe zakonisht zvogëlohet gjatë pesë deri në shtatë ditët e ardhshme. Një mënyrë e mirë për të reduktuar ënjtjen në 24 orët e para është përdorimi i akullit.

 • Dieta:

Ashtu si me çdo procedurë tjetër që ndodh në gojë, implantet me ngarkim të vonuar kanë një udhëzues kufizimi dietik që duhet ndjekur, i cili përfshin: ujë, lëngje, supë, pure dhe ushqim të butë. Ju mund të ktheheni në ushqimin normal pas shtatë ditësh.

 • Aktiviteti:

Në ditën e operacionit, këshillohet që të pushoni shumë. Aktivitetet rraskapitëse është më mirë të shmangen për dy deri në tre ditët e para. Pas tre ditësh, kur të ndiheni më rehat, mund të ecni ose të bëni ushtrime me ndikim shumë të ulët. Ju mund të ktheheni në aktivitetet normale një deri në dy ditë pas operacionit.

Klinika jonë

Kontaktoni me Ne

Na dërgoni me email

info@dr-rolandzhuka.com

Shërbimet Dentare

Na kontaktoni tani

Plotësoni formularin e mëposhtëm për të marrë një ofertë falas. Ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur. 

Duke klikuar butonin "DËRGO" më poshtë, pranoj që një përfaqësues të më kontaktojë me email ose telefonata në emailin ose numrin e telefonit të ofruar nga unë në lidhje me shërbimet e dr-rolandzhuka.com.
sqShqip

Kërkoni një Vlerësim Falas, plotësoni formularin e mëposhtëm.

Duke klikuar butonin "DËRGO" më poshtë, pranoj që një përfaqësues të më kontaktojë me email ose telefonata në emailin ose numrin e telefonit të ofruar nga unë në lidhje me shërbimet e dr-rolandzhuka.com.

Appuntamenti

Scegli il pachetto piu adatto a te;

Ottieni subito il tuo sconto!
Risparmia fino al 30% contattandoci oggi!