Implantologji me ngarkim të menjëhershëm | Dr. Roland Zhuka

Implantologjia me ngarkim të menjëhershëm në Shqipëri është një teknikë që përfshin vendosjen e një restaurimi brenda 48 orëve pas vendosjes së implantit. Kjo teknikë vjen me një sërë avantazhesh duke përfshirë kohën më të shkurtër të rikuperimit, rezultate të menjëhershme dhe fabrikim efikas të restaurimit përfundimtar.

Dr Roland Zhuka është një implantolog i njohur, i specializuar në implantologji të avancuar në Romë, Itali. Ai ka kryer me sukses edhe specializime të tjera në SHBA, Lisbonë dhe Berlin. Të gjitha trajtimet mund të bëhen me qetësues ose anestezi totale pasi klinika jonë dentare ndodhet brenda Spitalit Privat më të mirë në Ballkan.

Implantologji me ngarkim të menjëhershëm në Tiranë, Shqipëri

Implantet dentare janë risia më e madhe kur bëhet fjalë për fushën e stomatologjisë. Klinika jonë tashmë është mësuar me to, ne kemi kaq shumë përvojë dhe jemi specialistët më të mirë përsa i përket implanteve dentare dhe e dimë rëndësinë e ngarkimit të menjëhershëm të implantologjisë në Shqipëri.

Ne e dimë se çfarë të bëjmë kur kryejmë vendosjen e implantit dhe protezave. Ne marrim përgjegjësinë e plotë në çdo rast dhe i kushtojmë vëmendje të plotë. Ne fokusohemi në bërjen e përvojës të durueshme dhe të rehatshme, afërsisht pa dhimbje - shumica e pacientëve tanë do t'ju thoshin se sa e lehtë e bëjmë atë të duket dhe si me nxjerrjen e thjeshtë të dhëmbit.

Me metodat dhe pajisjet më të fundit, ne bëjmë të mundur shndërrimin e dështimeve në shanse dhe mundësi të reja, duke u dhënë një shans të ri edhe pacientëve të cilëve u është thënë jo nga klinikat e tjera. Është përgjegjësia jonë për të arritur dhe plotësuar dëshirat tuaja.

Çfarë është vendosja e menjëhershme e implantit?

Vendosja e menjëhershme e implantit është një procedurë falë së cilës implantet dentare vendosen në nofull, menjëherë pas nxjerrjes së dhëmbit. Kjo bëhet në mënyrë që osseointegrimi të ketë një shans më të mirë për të ndodhur: bëhet e mundur duke vendosur rrënjën e implantit direkt në vendin ku dikur ishte dhëmbi. Është një procedurë që thjeshton procesin dhe praktikisht kujdeset për dy hapa të rëndësishëm gjatë një takimi.

Duhet të theksohet: vendosja e menjëhershme e implantit nuk është e njëjtë me implantin me ngarkesë të menjëhershme. E para nënkupton kryerjen e vendosjes në momentin e ekstraktimit, ndërsa e dyta i referohet ngarkimit të dhëmbëve zëvendësues në të njëjtën kohë të vendosjes së implantit. Në varësi të pacientit, të dyja ose njëra nga procedurat mund të ekzekutohen.

Procedurat e implantologjisë me ngarkesë të menjëhershme më të mira në Shqipëri

Cilat janë të mirat dhe të këqijat e vendosjes së menjëhershme?

Vendosja e menjëhershme e implantit është një procedurë që përfiton si pacientët ashtu edhe dentistët. Disa nga avantazhet në lidhje me këtë procedurë përfshijnë:

 • Një afat kohor më i shkurtër i implantit dentar
 • Procedura më e thjeshtë për tu kryer
 • Operacione më pak invazive 

Por, nga ana tjetër, ashtu si çdo procedurë tjetër, edhe kjo vjen me rreziqet apo të këqijat e saj, edhe pse e tejkaluar nga të mirat:

 • Koha e shërimit para kërkesës së ngarkimit
 • Jo të gjithë pacientët janë kandidatë për të

Kush është një kandidat i mirë për vendosjen e menjëhershme të implantit?

Në disa raste të nxjerrjes së dhëmbit nevojitet që foleja (boshllëku) të shërohet përpara se të kryhet vendosja e implantit. Në ditët e sotme, teknologjia ka evoluar në një fazë të tillë që përdor teknologji të avancuar dhe metoda të reja kur bëhet fjalë për vendosjen e implantit. Dy janë faktorët që duhen marrë parasysh përpara se një pacient të quhet i përshtatshëm ose jo kandidat për procedurën e vendosjes së menjëhershme:

 • Infeksioni:

Për të vazhduar me vendosjen e menjëhershme të implantit, zona e nxjerrjes duhet të jetë e lirë nga çdo inflamacion, sëmundje ose çdo lloj infeksioni. Nëse ekziston ndonjë nga të përmendurat më parë, ai duhet të kurohet përpara se pacienti t'i nënshtrohet vendosjes së menjëhershme të implantit.

 • Cilësia mbi sasinë:

Përpara se një pacient të mund të merret parasysh për vendosjen e menjëhershme të implantit, duhet të jetë e pranishme një sasi e mjaftueshme kocke përreth zonës së nxjerrjes. Procedura nuk mund të kryhet te pacientët kockat e të cilëve nuk janë në gjendjen e duhur dhe nuk janë të qëndrueshme për të mbështetur implantet e reja.

Për të mësuar nëse jeni kandidati i duhur apo jo, mos hezitoni të na kontaktoni dhe të caktoni një takim me një nga specialistët tanë.

Vendi më i mirë për implantologjinë me ngarkesë të menjëhershme

Çfarë është implantologjia me ngarkesë të menjëhershme?

Në stomatologjinë moderne, implantologjia me ngarkesë të menjëhershme konsiderohet një epokë krejtësisht e re. E njohur ndryshe si funksion i menjëhershëm, implantologjia me ngarkesë të menjëhershme përfshin vendosjen e restaurimit brenda 48 orëve nga vendosja e implantit. 

Kjo teknikë u zhvillua si përgjigje ndaj kërkesave të pacientëve për një proces më të shpejtë dhe më të lehtë. Është një teknikë që ndër të tjera ka pasur suksesin më të madh me 97 deri në 100 për qind. Për të shmangur ndodhjen e një restaurimi, pacienti duhet të udhëzohet të ndjekë një dietë të butë.

Falë implantologjisë së ngarkimit të menjëhershëm, stomatologët mund të vendosin kurorën e përkohshme dhe duke e bërë këtë, u ofrojnë pacientëve një zgjidhje të menjëhershme, estetikisht të këndshme, për të mos përmendur funksionale.

Cilët janë faktorët më të rëndësishëm kur mendohet për vendosjen e menjëhershme të ngarkimit?

Pasi të vendosni se për cilën vendosje të menjëhershme dëshironi të shkoni, ka disa faktorë që duhet të merrni parasysh:

Dendësia e kockave

Cilësia dhe densiteti adekuat i kockës janë kërkesat themelore kur bëhet fjalë për sigurimin e pozicionit të saktë dhe stabilitetit të implantit. Në rastet kur kocka nuk ka densitetin e duhur, duke qenë shumë e hollë ose me mungesën e lartësisë së duhur, vendosja e implantit bëhet kur kocka është shëruar.

Në klinikën tonë mund të gjeni teknologjitë dhe pajisjet e duhura, të cilat na mundësojnë ta bëjmë atë, edhe kur nevojitet shartim kockor.

Karakteristikat e implantit

Ekzistojnë vetëm disa veçori që mbështesin metodën e vendosjes së menjëhershme të ngarkimit:

 • Dizajn konik
 • Trajtim sipërfaqësor
 • Fije të mprehta

Zakonet dhe angazhimi i pacientit

Dendësia e kockave, tiparet e implantit dhe përvoja e dentistit janë të gjitha shumë vendimtare për të siguruar një shkallë më të lartë suksesi të vendosjes së menjëhershme të ngarkimit. Megjithatë, të gjitha ato shumëzohen me zero nëse pacienti nuk është i përkushtuar dhe nuk ndërton zakone të shëndetshme, të tilla si ruajtja e higjenës së shkëlqyer orale ose ngrënia e vetëm ushqimeve të buta.

Implantologjia me ngarkesë të menjëhershme më e mirë në Shqipëri

Pse të zgjidhni vendosjen e menjëhershme të ngarkimit?

Nëse keni shkuar ndonjëherë te dentisti për shkak të mungesës së një dhëmbi ose shumë dhëmbësh, ju janë paraqitur zgjidhje të shumta. Protezat janë një mundësi, ashtu si urat. Megjithatë, një implant dentar shihet si zgjidhja e duhur, më e lehta dhe më e rehatshme. 

Ndërkohë që ka shumë për të pëlqyer në lidhje me implantet dentare, pacientët do të donin një mënyrë më të shpejtë dhe më të shpejtë për të kryer implantet. Kjo është ajo ku implantet e ngarkimit të menjëhershëm hyjnë në punë. Dhe ata kanë shumë përparësi, siç renditen më poshtë:

Rezultate të menjëhershme

Kjo është arsyeja e vetme pse implantet me ngarkesë të menjëhershme janë kaq të njohura në publik. Të gjithëve u pëlqen të vazhdojnë jetën e tyre dhe të mos fokusohen te dhëmbët për ditë të tëra. Implantet me ngarkim të menjëhershëm janë zgjidhja e duhur sepse ju japin këtë mundësi. Fitimi i besimit pas procedurës është vetëm një faktor shtesë.

Një opsion për ata që u mungojnë dhëmbët

Nëse ju mungojnë të gjithë dhëmbët, ekziston mundësia që implantet me ngarkesë të menjëhershme të jenë opsioni i duhur për ju. Kjo, përsëri, do të ishte një gjë e mirë, pasi ju ndihmon të vazhdoni jetën tuaj dhe të kaloni takimet dentare. Nëse keni nevojë për zëvendësimin e të gjithë dhëmbëve, na kontaktoni për të caktuar një takim dhe për të diskutuar të gjitha opsionet tuaja.

Rreth Dr. Roland Zhuka

Dr Roland Zhuka është një implantolog i njohur, i specializuar në implantologji të avancuar në Romë, Itali. Ai ka kryer me sukses edhe specializime të tjera në SHBA, Lisbonë dhe Berlin.

Mirë, por a ka ndonjë të keqe vendosja e menjëhershme e ngarkimit?

Ne të gjithë e dimë se krah për krah me të mirat e diçkaje shkojnë efektet anësore ose në disa raste, kundër. Më poshtë mund të gjeni dy të këqijat për vendosjen e menjëhershme të ngarkimit:

 • Jo gjithmonë i përshtatshëm:

Një nga pengesat më të mëdha në lidhje me këtë opsion implanti është fakti se jo të gjithë pacientët janë kandidatë të mirë. Ndërsa ne do të donim t'ju jepnim zgjidhjen e shpejtë dhe të shpejtë të vendosjes së menjëhershme të ngarkimit, në disa raste thjesht nuk është e mundur.

 • Potenciali i dështimit:

Kur bëhen implantet dentare, gjithmonë varet nga mënyra se si implanti bashkohet me kockën. Nëse bashkimi nuk ndodh si duhet, procedura mund të quhet e pasuksesshme. Dështimi ka një shans më të madh të ndodhë kur dhëmbi përdoret para se të jetë gati për të punuar.

Pra, a është vendosja e menjëhershme e ngarkimit e duhur për mua?

Përgjigja për këtë pyetje është e pamundur të dihet. Ekziston mundësia që ai të jetë opsioni i duhur për ju, ashtu si ka mundësi që të mos jetë ai. Ajo që mund të ndihmojë në përgjigjen e pyetjes është vlerësimi i situatës dhe gjendjes së dhëmbëve tuaj personalisht. Nëse keni kërkuar dhe keni menduar për marrjen e implanteve të menjëhershme të dëshirës dhe nëse jeni kandidati i duhur, na telefononi ose na shkruani një e-mail për të caktuar një takim.

Implantologjia më e mirë me ngarkesë të menjëhershme në Shqipëri

Procedura e implantologjisë me ngarkesë të menjëhershme

Vetë procedura përfshin disa hapa që duhet t'i nënshtroheni:

Hapi i parë: Provat

Ekzaminimet diagnostike janë një domosdoshmëri kur jeni gati për një implantologji me ngarkesë të menjëhershme. Shëndeti juaj i përgjithshëm dhe shëndeti oral duhet të vlerësohen për të përcaktuar nëse ky lloj implanti dentar është i duhuri për ju. Përveç vlerësimit të historisë mjekësore të pacientëve, bëhen edhe analiza të tjera, si fotografi, rëntgen dhe skanime speciale CT dentare. Më pas analizohen të dhënat nga këto teste dhe merret një vendim.

Hapi i dytë: Kirurgjia

Vetë splinti i kirurgjisë është projektuar në përputhje me modelin e kockave të nofullës dhe varet nga saktësia e pozicionit dhe këndi i vendosjes së secilit implant.

Kirurgu e fut implantin direkt në nofullën tuaj me ndihmën e splintës kirurgjikale. Menjëherë pas kryerjes së operacionit, dhëmbët tuaj artificialë do të ngjiten në implantin dentar. I gjithë operacioni kryhet nën ndikimin dhe futjen e anestezisë lokale ose të përgjithshme.

Kur është e mundur vendosja e menjëhershme e ngarkimit?

Kur flisni për procedurën e menjëhershme të ngarkimit duhet të jeni të informuar se nuk është një procedurë për të gjithë. Procedura ka kërkesa të caktuara që çdo pacient duhet të kryejë, të ngjashme me detyrat. Për t'u siguruar që procedura e menjëhershme e ngarkimit mund të kryhet tek ju, duhet të keni kërkesat e mëposhtme:

 • Të kesh shëndet të përgjithshëm të shkëlqyer pa kushte para-ekzistuese
 • Të kesh një higjienë të mirë orale
 • Kuptimi i teknikës që duhet zbatuar
 • Një densitet i mjaftueshëm kockor
 • Nuk ka sëmundje të kockave
 • Nuk ka histori të rënduar mjekësore
 • Cilësi e favorshme e kockave

Procedurat më të mira të implantologjisë me ngarkesë të menjëhershme në Shqipëri

A ka kundërindikacione vendosja e menjëhershme e ngarkimit?

Siç u përmend më lart, kundërindikacionet për implantologjinë e ngarkimit të menjëhershëm kanë të bëjnë me historinë mjekësore të pacientit. Çfarë do të thotë një histori e rënduar mjekësore është:

 • Shëndeti i keq i përgjithshëm
 • Kocka me cilësi të ulët
 • Trashësia e kockës alveolare (duhet të jetë >6 mm në zonën e interesit)
 • Lartësia e kockës së ferrit (duhet të jetë <12 mm në zonën e interesit)
 • Pamundësia për të gjetur vendndodhje të përshtatshme

A ka ndonjë ndërlikim vendosja e menjëhershme e ngarkimit?

Komplikimet e implantit me ngarkesë të menjëhershme janë gjerësisht të njohura në fushën e implanteve dentare. Komplikimet çojnë në humbjen e osseointegrimit dhe dështimin e implantit. Komplikimet përfshijnë:

 • Lirimi i vidave që sigurojnë protezat tek implantet.
 • Riabsorbimi i kockave që shkakton humbje të mukozës.
 • Thyerja e një komponenti për shkak të ngarkesës së tepërt.

Për t'u theksuar është fakti se të gjitha komplikimet mund të zgjidhen dhe parandalohen nëse bëni kontrolle të rregullta me dentistët dhe bëni ekzaminime të rregullta. 

Nëse viheni në dijeni për ndonjë nga ndërlikimet e mësipërme ose mendoni se diçka nuk është në rregull me implantet tuaja, duhet të kontaktoni dentistin tuaj sa më shpejt të jetë e mundur, në mënyrë që proteza të mund të rikthehet në funksionimin e duhur. Nëse nuk i kushtoni vëmendje të mjaftueshme dhe nuk caktoni një takim me dentistin në kohë, vidhat mund të thyhen, gjë që do të rezultonte në zgjidhje më të mëdha dhe më të dëmshme.

Komplikimet mund të diferencohen në dy lloje: biologjike (humbja e osseointegrimit) dhe mekanike (thyerja e një komponenti të protezave). 

Nëse nuk ndodh asnjë nga komplikimet, kohëzgjatja e komponentit dhe e gjithë protezës varet nga forca mekanike (stresi i akumuluar i komponentit).

Procedurat më të mira të implantologjisë me ngarkesë të menjëhershme në Shqipëri

Pse të na zgjidhni ne dhe klinikën tonë?

Nëse nuk jeni ende të sigurt se kë të zgjidhni, cilin dentist të zgjidhni dhe cilën klinikë, mund të vini menjëherë tek ne. Implantologjia e ngarkimit të menjëhershëm është një teknikë e vlefshme për klinikën tonë, kështu që ne kemi punësuar specialistët më të mirë në mënyrë që të mund të kryeni punën më të mirë, me pak dhimbje ose shqetësim dhe një rezultat të suksesshëm afatgjatë.

Stafi ynë i përbërë nga specialistët më të mirë të cilët janë të trajnuar për trajtimin e rasteve tuaja, kanë teknologjitë e duhura të avancuara dhe japin mbështetjen më të mirë morale është zgjidhja e duhur për implantologjinë tuaj të ngarkimit të menjëhershëm. Klinika jonë, duke qenë një nga klinikat dentare më të mira në Tiranë, Shqipëria njihet për procedurën implantologjike me ngarkesë të menjëhershme. Ne përpiqemi të jemi pranë klinikave më të mira në Evropë dhe në mbarë botën, duke ju dhënë mundësinë që të mos shpenzoni shumë para.

Jemi të hapur në çdo kohë të ditës për telefonata, ndaj mos prisni. Na kontaktoni dhe caktoni një takim. Në fund të fundit, është në interesin tuaj më të mirë.

Video Dëshmi

Dental Clinic Staff of Dr. Roland Zhuka

Pyetjet e bëra më shpesh

Studimet kanë treguar se implantet me ngarkim të menjëhershëm janë një procedurë shumë e sigurt kur bëhen siç duhet dhe në një klinikë të mirë. Shkalla e suksesit të saj është nga 96 deri në 99 për qind, duke ardhur menjëherë pas procedurës së mbidenturës në përqindje.

Ashtu si me çdo implant tjetër dentar, edhe kjo bëhet me qetësim lokal dhe nuk shkakton asnjë dhimbje apo shqetësim gjatë operacionit. Pas operacionit, mund të shfaqen shqetësime të vogla, por ato eliminohen lehtësisht me qetësues të thjeshtë, si paracetamoli ose ibuprofeni.

Implantet dentare mund t'ju ndihmojnë të ndiheni më të sigurt për buzëqeshjen tuaj dhe pas vendosjes së tyre mund të ndiheni në krye të botës. Megjithatë, për të mbajtur të njëjtën buzëqeshje me shkëlqim që do të keni menjëherë pas implantologjisë, nevojitet higjiena e plotë orale dhe kujdesi i mëtejshëm. Për më tepër, shikoni udhëzuesin më poshtë:

 • Përdorni një furçë të butë najloni:

Ekziston një shans i madh që pas implanteve të ndërroni furçën. Është e rëndësishme të shmangni furçat e dhëmbëve që përmbajnë qime të forta, duke qenë se ato mund të gërvishtin sipërfaqen e implanteve tuaja.

 • Shmangni produktet gërryese:

Pasta e dhëmbëve ose shpëlarja e gojës, të dyja duhet të jenë produkte pastrimi të ndjeshme. Kjo për shkak se produktet gërryese mund të shkaktojnë parehati.

 • Përdorni fill çdo ditë:

Kur merrni implante dentare, përdorimi i fillit me fill bëhet pjesë e një rutine të përditshme, arsyeja që qëndron pas saj është fakti se pllakat mund të grumbullohen lehtësisht rreth implanteve tuaja.

 • Shmangni ushqimet ngjitëse/të forta:

Ngrënia e ushqimeve ngjitëse dhe të forta mund të shkaktojë dëmtim të implanteve tuaja. Ekziston një listë e ushqimeve që duhen shmangur me çdo kusht si akulli, karameli apo frutat e thata.

 • Shmangni duhanin dhe alkoolin:

Pirja e duhanit dhe pirja e alkoolit dëmtojnë shëndetin tuaj të përgjithshëm, por ato bëhen parësore kur vendosni implante dentare. Ato duhen shmangur sepse ngadalësojnë procesin e shërimit.

 • Programoni vizita të rregullta te dentisti:

Po, ju tashmë keni implantet tuaja dentare. Po, buzëqeshja juaj është e bukur. Por ajo ka nevojë për më shumë për të qëndruar e bukur. Pikërisht për këtë arsye duhet të shkoni te dentisti juaj të paktën dy herë në vit.

Pas higjienës së duhur orale dhe shëndetit të përgjithshëm, si dhe ekzaminimeve të rregullta te dentisti, një implant dentar me cilësi të lartë dhe të bërë siç duhet mund të mbetet i qëndrueshëm dhe i paprekur për dekada ose gjatë gjithë jetës.

Titani mbetet standardi i artë edhe për implantimin me ngarkesë të menjëhershme, duke qenë se është një metal biokompatibël me trupin e njeriut dhe rrallë shkakton ndonjë reagim, për të mos thënë aspak. Në një kohë të shkurtër, titani i futur në gojë bëhet njësh me kockën dhe i fortë, duke ju dhënë të njëjtën ndjesi dhe funksionalitet si dhëmbët e vërtetë natyralë.

Klinika jonë

Kontaktoni me Ne

Na dërgoni me email

info@dr-rolandzhuka.com

sqShqip

Kërkoni një Vlerësim Falas, plotësoni formularin e mëposhtëm.

Duke klikuar butonin "DËRGO" më poshtë, pranoj që një përfaqësues të më kontaktojë me email ose telefonata në emailin ose numrin e telefonit të ofruar nga unë në lidhje me shërbimet e dr-rolandzhuka.com.
Appuntamenti

Scegli il pachetto piu adatto a te;

Ottieni subito il tuo sconto!
Risparmia fino al 30% contattandoci oggi!