Procedura e zbardhjes se dhembeve Shqiperi: Me Dr Roland Zhuka

Zbardhja e dhëmbëve në Shqipëri është një nga shërbimet më të njohura dhe është shumë efikase në trajtimet stomatologjike estetike. Ajo ofron një mënyrë të shpejtë, jo-invazive dhe të përballueshme për të zbardhur dhe përmirësuar buzëqeshjen tuaj. 

Dr Roland Zhuka është një implantolog i njohur, i specializuar në implantologji të avancuar në Romë, Itali. Ai ka kryer me sukses edhe specializime të tjera në SHBA, Lisbonë dhe Berlin. Të gjitha trajtimet mund të bëhen me qetësues ose anestezi totale pasi klinika jonë dentare ndodhet brenda Spitalit Privat më të mirë në Ballkan.

Zbardhimi i dhëmbëve në Shqipëri - Zbardhimi profesional

Ne jemi këtu për t'i rikthyer buzëqeshjes suaj bardhësinë dhe shkëlqimin. Ne jemi këtu për të fituar besimin tuaj. Mos hezitoni të na telefononi për të mësuar më shumë. Mund të caktoni lehtësisht një takim dhe të mësoni gjithçka rreth zbardhimit të dhëmbëve dhe nëse është e përshtatshme për ju duke vendosur një datë dhe orë.

Çfarë është zbardhimi i dhëmbëve?

Zbardhimi i dhëmbëve i referohet rikthimit të ngjyrës së dhëmbit duke hequr papastërtitë dhe mbeturinat e tij. Me fjalë më të thjeshta, çdo produkt i përdorur për pastrimin e dhëmbëve si gargarë apo pasta e dhëmbëve konsiderohet zbardhues. Megjithatë, zbardhimi i dhëmbëve në aspektin stomatologjik nënkupton përdorimin e metodave më të komplikuara se ato që mund të zbardhin dhëmbët tuaj.

Zbardhimi i dhëmbëve është një zgjidhje e moderuar ose thelbësore që përmirëson shkëlqimin dhe bardhësinë e buzëqeshjes. Mund të administrohet profesionalisht gjatë seancave të zbardhimit një-orësh në një zyrë dentare ose mund të gjeni komplete zbardhuese për përdorim në shtëpi. Duhet të theksohet se kompletet e zbardhimit për përdorim në shtëpi nuk janë aq efektive dhe mund të përmbajnë materiale gërryese që dëmtojnë dhëmbët tuaj.

Gjithashtu duhet pranuar se zbardhimi i dhëmbëve nuk është një ç’ngjyrosje e përhershme. Mendoni për mënyrën se si gratë aplikojnë grimin e tyre, ato vendosin grimin e tyre dhe kur ngjyrat e grimit zbehen, ato bëjnë një "touch-up". E njëjta teori funksionon edhe në zbardhjen e dhëmbëve. Është një “touch-up” i dhëmbëve dhe që ai të mbetet i zbardhur, duhet ta përsërisni procesin disa herë.

Trajtimi më i mirë i zbardhimit të dhëmbëve në Tiranë, Shqipëri

Çfarë i shkakton njollat ​​e dhëmbëve?

 • Mosha: Sigurisht, ekziston një ndërlidhje midis ngjyrës së dhëmbëve dhe moshës së dikujt. Të plakesh do të thotë gjithashtu që dhëmbët tuaj do të bëhen më të errët, për shkak të grumbullimit të njollave. Gjithashtu duhet pranuar se sa më i ri të jeni aq më lehtë është që dhëmbët tuaj të preken nga zbardhimi.
 • Ngjyra fillestare: Ne të gjithë kemi një ngjyrë të caktuar të lindur të dhëmbëve që luhatet nga e verdhë-kafe në gri-jeshile, një ngjyrë që bëhet më e thellë me kalimin e viteve. E verdha-kafe është më e ndjeshme ndaj zbardhimit sesa gri-gjelbër.
 • Transparenca dhe hollësia: Këto janë të dyja tipare gjenetike që rriten më shumë me moshën. Ndërkohë që të gjithë dhëmbët kanë një tejdukshmëri, disa janë më të errët dhe të trashë dhe janë në avantazh.
 • Zakonet e të ushqyerit: Është një fakt i njohur që pijet si vera, kafeja, çaji dhe koka-kola mund të ndikojnë në ngjyrën e dhëmbëve tuaj. Megjithatë, ajo që shumica e njerëzve nuk dinë është se edhe ushqime të tjera si karotat apo portokallet ose ndonjë ushqim apo pije tjetër me ngjyrë të errët shkaktojnë njolla me kalimin e viteve.
 • Zakonet e pirjes së duhanit: A duhet të shtojmë ndonjë gjë? Nikotina ndikon në dhëmbë duke lënë mbi ta depozita ngjyrë kafe, të cilat shpejt kthehen në shenja dhe ç’ngjyrosje, sepse ato futen në strukturën e dhëmbit.
 • Droga/ kimikate: Përdorimi i barnave si tetraciklina ose fluori mund të shkaktojë deformime të dhëmbëve. Përdorimi i tetraciklinës prodhon njolla gri të errëta të cilat mund të jenë të vështira për t'u hequr. Nga ana tjetër, përdorimi i shpëlarjes së gojës që përmban fluor mund të shkaktojë njolla që duken si shenja të bardha në dhëmbë.
 • Bluarja: Më së shpeshti e shkaktuar nga stresi, kërcitja e dhëmbëve mund të jetë arsyeja e plasaritjes dhe thyerjes së dhëmbëve dhe gjithashtu të nxisë skajet e kafshimit të errësohen.
 • Trauma: Rënia dhe lëndimet e tjera mund të shkaktojnë dhëmbë të copëtuar dhe të çarë, të cilët bëhen një depozitë për njollat.

Vendi më i mirë për trajtimin e zbardhimit të dhëmbëve

Cilat janë rreziqet e zbardhimit të dhëmbëve?

Zbardhimi i dhëmbëve konsiderohet të jetë një procedurë e sigurt nëse ndiqet sipas udhëzimeve. Sidoqoftë, ekzistojnë disa rreziqe që duhet t'i dini:

 • Ndjeshmëria:

Zbardhimi i dhëmbëve bëhet shkak për ndjeshmëri ndaj ushqimit të nxehtë apo të ftohtë, presionit të kafshimit dhe prekjes së dhëmbëve. Megjithëse nuk ka të ngjarë të ndodhë gjatë zbardhimit në zyrë, është ende një rrezik për t'u marrë parasysh. Njerëzit në rrezik më të madh janë ata me recesion të mishrave të dhëmbëve ose me çarje në dhëmbët e tyre. Ndjeshmëria ndaj zbardhimit mund të zgjasë deri në dy ditë, por në disa raste të rralla, mund të vazhdojë edhe deri në një muaj.

 • Irritimi i mishrave të dhëmbëve:

Hulumtimet kanë treguar se mbi 50% e njerëzve që përdorin zbardhues me peroksid përjetojnë njëfarë acarimi të mishrave të dhëmbëve. Ky acarim mund të zgjasë vetëm disa ditë.

 • Dhëmbët teknikë:

Restaurimi dentar si “bonding”, kurorat dentare ose fasetat nuk ndikohen në asnjë mënyrë nga zbardhimi i dhëmbëve, kështu që ata mund të ruajnë ngjyrën e tyre ndërsa dhëmbët rreth tyre janë të zbardhur. Kjo, megjithatë, rezulton zakonisht në atë që quhet "dhëmbë teknikë".

Rreth Dr. Roland Zhuka

Dr Roland Zhuka është një implantolog i njohur, i specializuar në implantologji të avancuar në Romë, Itali. Ai ka kryer me sukses edhe specializime të tjera në SHBA, Lisbonë dhe Berlin.

Si të ruani rezultatet e zbardhimit të dhëmbëve?

Për të zgjatur jetëgjatësinë e dhëmbëve të zbardhur, duhet të ndërmerren hapat e mëposhtëm:

 • Zbardhimi në shtëpi: Kryhet të paktën një herë në vit.
 • Shmangia e pijeve dhe ushqimeve me ngjyrë të errët: Të paktën një javë pas zbardhimit.
 • Konsumimi i pijeve me ngjyrë të errët me një pip.
 • Praktikimi i higjenës së mirë orale- larja e dhëmbëve dy herë në ditë dhe pastrimi me fill dentar pas vakteve.

Cilat janë teknikat e zbardhimit të dhëmbëve?

Në klinikën tonë ne ofrojmë tre mënyra të zbardhimit të dhëmbëve, të gjitha në varësi të dëshirave dhe nevojave tuaja:

 1. Në zyrën e dentistit nën mbikëqyrjen e dentistit në vetëm një orë me një llambë speciale.
 2. Zbardhimi në kushte shtëpie: Në raste të tilla bëhen splinta speciale për zbardhjen e dhëmbëve, si dhe një kopje e gojës së pacientit, në të cilën vendosen splintat zbardhuese të dhëmbëve. Procesi i aplikimit të zbardhimit të dhëmbëve zhvillohet për disa ditë në shtëpi.
 3. Mënyra e tretë dhe më ideale për zbardhimin e dhëmbëve është një përzierje e të dyja metodave të para. Pacienti duhet të qëndrojë nën llambën speciale të dentistit për një orë dhe më pas të përdorë pastën zbardhuese të dhëmbëve në shtëpi.

Trajtimi më i mirë i zbardhimit të dhëmbëve në Shqipëri

Pse do të më duhej zbardhimi i dhëmbëve?

Ekziston një listë e arsyeve pse ju duhet të zbardhni dhëmbët tuaj. Megjithatë, më poshtë do të përmendim vetëm disa prej tyre:

 • Shumë pak njerëz kanë dhëmbë tepër të bardhë.
 • Ndryshimi i ngjyrës së dhëmbëve ndikohet nga mosha - sa më i vjetër, aq më i errët.
 • Dhëmbët tuaj mund të njollosen nga ushqimet ose pijet me ngjyrë.
 • Pirja e duhanit.
 • "Gurim" - i shkaktuar nga antibiotikë të veçantë ose çarje të vogla të vendosura në dhëmbët tuaj.

Çfarë përfshin procedura e zbardhimit të dhëmbëve?

Metoda më e përdorur për zbardhimin e dhëmbëve quhet “zbardhje”. Megjithatë, për këtë trajtim, stafi stomatologjik do t'ju ekzaminojë dhe mbikëqyrë në vazhdimësi dhe në fund do t'ju informojë nëse jeni të përshtatshëm apo jo.

 1. Vendosja e një mburojë gome ose një xhel në mishrat tuaja për t'i mbrojtur ato.
 2. Aplikimi i produktit zbardhues në sipërfaqen e dhëmbëve: Kjo mund të bëhet me ndihmën e një tabakaje të krijuar posaçërisht që duhet të futet në gojën tuaj.
 3. Produkti është i përbërë nga një përbërës aktiv, i cili në shumicën e rasteve mund të jetë peroksid hidrogjeni ose peroksid karbamidi. Pasi ky përbërës aktiv shpërbëhet, oksigjeni fillon të futet në smaltin e dhëmbëve duke e bërë ngjyrën e dhëmbit më të ndritshme dhe më të qartë.

Rezultate të mahnitshme para dhe pas zbardhimit të dhëmbëve në Shqipëri

Cila është periudha e zgjatur e procedurës së zbardhimit të dhëmbëve?

Procedura e plotë e zbardhimit të dhëmbëve zgjat nga tre deri në katër javë. Hapi i parë janë takimet me dentistin të cilët do të jenë dy ose tre të ndryshëm. Stafi do të duhet të krijojë një “roje” goje, kjo është arsyeja pse ata do të duhet të lënë një përshtypje që në vizitën e parë.

Pasi procedura e trajtimit të fillojë në zyrën dentare, do të duhet të vazhdojë edhe në shtëpi. Trajtimi në shtëpi përfshin aplikimin e një produkti zbardhues për dy deri në katër javë, në vazhdimësi. Çdo aplikim zgjat nga tridhjetë minuta.

A është zbardhimi i dhëmbëve një procedurë e sigurt?

Procedura e zbardhimit të dhëmbëve përdoret sepse është shumë efektive dhe mjaft e sigurt. Sidoqoftë, duhet të theksohet se i gjithë efikasiteti dhe siguria e procedurës varet nga mënyra e kryerjes dhe vazhdimësia e saj. Që trajtimi të funksionojë siç duhet, është gjithashtu e rëndësishme që pacienti të ndjekë udhëzimet e dhëna nga dentisti pas përfundimit të trajtimit.

Një tjetër fakt që duhet theksuar është se përdorimi i tepërt i produktit zbardhues ose përdorimi i zbardhimit të përqendruar në shtëpi sjell një ndjeshmëri të shtuar, acarim të mishrave të dhëmbëve ose erozion të smaltit.

Trajtimi në zyrën e dentistit është një procedurë e kryer nga staf i specializuar në mënyrë që të parandalohen komplikimet - përdoret 25 deri në 40 përqind peroksid hidrogjeni e cila qëndron në dhëmbët e pacientit për një kohë më të shkurtër.

Trajtimi më i mirë për zbardhimin e dhëmbëve në Shqipëri

Kush është kandidati i duhur?

Pavarësisht se është një procedurë shumë e sigurt, zbardhimi i dhëmbëve nuk është një procedurë për të gjithë. Disa kategori nuk mund të kryejnë zbardhimin e dhëmbëve, të cilat janë këto:

 • Fëmijët e vegjël:

Fëmijët që kanë ende dhëmbët e qumështit të pranishëm, në asnjë mënyrë nuk mund të kryejnë zbardhimin e dhëmbëve pasi dhëmbët, mishrat dhe nofullat e tyre janë ende në fazën e zhvillimit.

 • Gratë shtatzëna dhe nënat me gji:

Duke parë se kimikatet për zbardhimin e dhëmbëve mund të kalojnë tek foshnjat, gratë shtatzëna dhe nënat me gji nuk mund të bëjnë zbardhimin e dhëmbëve.

 • Kavitetet, sëmundjet e mishrave të dhëmbëve ose rrënjët e ekspozuara të dhëmbëve:

Rregulli i përgjithshëm është që zbardhimi i dhëmbëve dekurajohet nga sëmundjet e gojës si sëmundjet e mishrave të dhëmbëve, kavitetet, smalti i konsumuar ose recesioni i mishrave të dhëmbëve. Kjo është arsyeja pse këto kushte duhet të trajtohen përpara se të veproni dhe të bëni zbardhimin e dhëmbëve.

 • Alergjitë/Ndjeshmëritë:

Dentisti juaj duhet të informohet për çdo ndjeshmëri të dhëmbit, sepse mund të jetë rasti i moszbardhimit të dhëmbëve. Gjithashtu, dentisti duhet të informohet për alergjitë ndaj peroksidit, të cilat janë një jo absolute për trajtimin e zbardhimit të dhëmbëve, duke qenë se peroksidi është përbërësi aktiv në sistemin dhe strukturën e zbardhimit.

Video Dëshmi

Dental Clinic Staff of Dr. Roland Zhuka

Pyetjet e bëra më shpesh

Rezultatet e zbardhimit të dhëmbëve janë, natyrisht, subjektive dhe ndryshojnë nga një person në tjetrin. Shumë nga pacientët janë të kënaqur menjëherë me rezultatin e parë, ndërsa të tjerët mund të jenë të zhgënjyer. Përpara se të filloni ndonjë trajtim zbardhues, duhet të pyesni dentistin tuaj për një ide reale të rezultateve, në mënyrë që të dini se çfarë të prisni dhe nëse dëshironi të vazhdoni me trajtimin apo jo.

Është e rëndësishme që të kuptoni dhe respektoni kufirin individual dhe të mos përpiqeni të shtyni procesin e zbardhimit të dhëmbëve më shumë se zbardhimi i zgjatur ose përdorimi i tepruar i lazerit. Përndryshe, duke shtuar rrezikun e përkeqësimit të strukturës së dhëmbit, përfitimi shtesë që mund të vini re do të humbasë gjithashtu brenda pak javësh.

Rezultati i trajtimit të zbardhimit të dhëmbëve, në varësi të kujdesit dhe higjienës orale mund të ruhet për shumë vite. Në 15 ditët e para pas përfundimit të procedurës, pesë deri në tetë përqind e rezultatit humbet. Kjo humbje ndodh për shkak të rivendosjes së dehidrimit të shkaktuar gjatë procesit të zbardhimit të dhëmbëve dhe është faktori që i bën dhëmbët të duken pak më të bardhë se sa janë.

Më pas, ngjyra fillon të stabilizohet për një kohë dhe më vonë fillon të bjerë ngadalë. Për të ruajtur efektin fillestar të zbardhimit, është e nevojshme të aplikoni splintat në shtëpi siç rekomandohet nga dentisti.

 • Monitorimi i vazhdueshëm: gjatë trajtimit.
 • Shmangia e ushqimeve dhe pijeve të errëta: përpiquni të shmangni ushqime të tilla si panxhari dhe karotat ose pijet si vera e kuqe, uiski, çaji, kafeja dhe koka-kola.
 • Ruajtja e higjienës së mirë orale: lani dhëmbët me një pastë dhëmbësh zbardhuese dy herë në ditë, pastroni me fill dentar pas çdo vakti dhe përdorni një shpëlarës goje pa klorheksid pas çdo vakti dhe para gjumit.

Zbardhimi i dhëmbëve nuk funksionon, për fat të keq, në proteza, kurora, mbushje ose fasetat.

Procedura e zbardhimit të dhëmbëve ka tendencë të ketë një çmim të shtrenjtë. Megjithatë, duhet pranuar se çmimi i tij shkon në krah me profesionalizmin dhe faktin që mund të garantojë që të merrni rezultatet që kërkoni.

Gjithashtu, duhet pranuar gjithashtu se për shkak të vendndodhjes së saj, klinika jonë, e vendosur, siç e dini tashmë të gjithë, në Tiranë, Shqipëri ju jep mundësinë për të kryer procedurën e zbardhimit të dhëmbëve me një kosto të ulët dhe të përballueshme.

Shqipëria ka një sistem të ulët taksash dhe paga të ulëta, të cilat ju bëjnë më të lehtë të merrni llojin e trajtimit që dëshironi pa ju bërë të ndiheni keq për shpenzimet. Mos prisni, na telefononi në çdo kohë që të mund të caktoni një takim dhe të keni një diskutim ballë për ballë me dentistin tonë për situatën tuaj dhe mënyrën se si duhet trajtuar.

Klinika jonë

Kontaktoni me Ne

Na dërgoni me email

info@dr-rolandzhuka.com

sqShqip

Kërkoni një Vlerësim Falas, plotësoni formularin e mëposhtëm.

Duke klikuar butonin "DËRGO" më poshtë, pranoj që një përfaqësues të më kontaktojë me email ose telefonata në emailin ose numrin e telefonit të ofruar nga unë në lidhje me shërbimet e dr-rolandzhuka.com.