Urat Dentare në Shqipëri: Çmimet më të mira në Shqipëri

Klinika jonë ju ofron mundësinë për të vendosur një urë dentare në Shqipëri e cila mund t'ju ndihmojë të "rindërtoni" pamjen e dhëmbëve tuaj, duke përmirësuar ndjeshëm funksionin e tyre 

Dr Roland Zhuka është një implantolog i njohur, i specializuar në implantologji të avancuar në Romë, Itali. Ai ka kryer me sukses edhe specializime të tjera në SHBA, Lisbonë dhe Berlin. Të gjitha trajtimet mund të bëhen me qetësues ose anestezi totale pasi klinika jonë dentare ndodhet brenda Spitalit Privat më të mirë në Ballkan.

Ura Dentare në Tiranë, Shqipëri - Opsionet e Zëvendësimit të Dhëmbëve

Nëse ndiheni me vetëbesim të ulët për shkak të mungesës së dhëmbëve, përfshirë ato të përparme, ne kemi zgjidhjen e duhur për ju. Klinika jonë, e vendosur në Tiranë, Shqipëri ju ofron mundësinë për të marrë një urë dentare që mund t'ju ndihmojë të "rindërtoni" pamjen e gojës dhe dhëmbëve, por jo vetëm. Një faktor tjetër i madh me të cilin mund t'ju ndihmojnë është funksioni i dhëmbëve.

Çfarë janë urat dentare?

Nëse ju mungojnë dhëmbët, zgjidhja për ju janë urat dentare. Urat dentare mund të plotësojnë boshllëqet në buzëqeshjen tuaj, qoftë një apo shumë dhëmbë. Një urë dentare është një dhëmb fals, i njohur ndryshe si pontik, që mbahet në vendin e tij falë pjesës fundore që është një dhëmb, në secilën anë të boshllëkut. Megjithëse pontikët mund të bëhen nga lloje të ndryshme materialesh si ari, ato zakonisht bëhen prej porcelani në mënyrë që të përzihen estetikisht me dhëmbët e vërtetë.

Urat dentare me te mira ne Shqiperi

Kush ka nevojë për një urë dentare?

Urat dentare, siç u përmend, mund t'ju ndihmojnë në rastet kur ju mungojnë dhëmbët. Ndër shkaqet më të njohura të mungesës së dhëmbëve janë prishja e dhëmbëve, sëmundjet e mishrave të dhëmbëve dhe traumat (lëndimet ose aksidentet). Ju mund të keni lindur me dhëmbë të humbur për shkak të kushteve të lindura. 

Kur kam nevojë për një urë dentare?

Është gjerësisht i njohur se dhëmbët punojnë së bashku, kështu që kur një dhëmb mungon, dhëmbët e afërt mund të lëvizin në hapësirë ​​për të "mbushur" boshllëqet. Për më tepër, dhëmbët në nofullën e kundërt mund të lëvizin lart ose poshtë hapësirës. Si rezultat, mund të ketë:

 • Probleme me kafshimin
 • Vështirësi në përtypje
 • Dhimbje nga puna shtesë në dhëmbë dhe nofulla
 • Besim i ulët për mënyrën se si dukeni ose buzëqeshni

Si duket një urë dentare?

Një urë tipike dentare ka dy faza:

 • Dhëmbët mbështetës: një dentist i specializuar vendos dy kurora mbi dhëmbët në të dyja anët e hendekut. Këta dhëmbë mbështetës, mund të jenë ose dhëmbët tuaj të vërtetë ose implante dentare.
 • Pontikët: dhëmbë të rremë ose dhëmbë që mbushin boshllëqet dhe ngjiten në kurorë.

Llojet e urave dentare bazuar në teknikën e mbështetjes

Katër llojet kryesore të urave dentare janë si më poshtë:

 • Ura fikse tradicionale:

Urat fikse tradicionale janë teknika më e famshme nga të gjitha. Ajo që ata bëjnë në thelb është të lidhin më shumë se dy kurora dhe një dhëmb mbushës. Ato janë bërë prej metali, porcelani të mbushur me metal, apo edhe qeramikë.

 • Ura konsolore:

Në këtë lloj ure, pontiku lidhet vetëm me një dhëmb mbështetës. Është një zgjidhje e mundshme për ata njerëz që kanë vetëm një dhëmb të mbetur në njërën anë të boshllëkut.

 • Ura dentare Maryland: 

Kjo është zgjidhja më e mirë për ata njerëz që u mungojnë dhëmbët e përparmë. Ura dentare Maryland ju ofron mundësinë për të marrë një urë të bërë nga rrëshirë, sipas emrit të saj tjetër, “urë e lidhur me rrëshirë”. Është një urë prej porcelani e mbushur me metal ose qeramikë, e mbështetur nga një kornizë. Krahët e vendosur në secilën anë të urës përshtaten me dhëmbët natyralë.

 • Ura e mbështetur me implant:

Ashtu siç thotë emri i saj, urat e mbështetura me implant mbështeten falë implanteve. Ato janë shumë të ngjashme me urat fikse tradicionale, me ndryshimin e vetëm që ura mbahet nga implantet dhe nuk është e çimentuar.

Urat dentare me cilesine me te mire ne Shqiperi

Llojet e urave dentare bazuar ne materialin e tyre

Metal-qeramike: më i shtrenjtë se metal-akriliku dhe shumë më i lirë se plotësisht qeramike.

Zirkoni: korniza është një përzierje e oksidit të zirkonit të mbuluar me porcelan.

Plotësisht qeramike: korniza nuk përfshin bërthamë metalike dhe është e ndërtuar prej porcelani. Ato janë lloji më i ri i urave dentare, por që nuk përdoren zakonisht për shkak të kostos së tyre relativisht të lartë dhe forcës së reduktuar.

Metal-akrilik: megjithëse janë një opsion ekonomik, ato kanë qëndrueshmëri të ulët.

Urat metalike: përdoren rrallë në ditët e sotme pavarësisht jetëgjatësisë dhe kostos së ulët, për shkak të estetikës së tyre. Ato janë bërë kryesisht tërësisht prej metali (zakonisht ari).

Rreth Dr. Roland Zhuka

Dr Roland Zhuka është një implantolog i njohur, i specializuar në implantologji të avancuar në Romë, Itali. Ai ka kryer me sukses edhe specializime të tjera në SHBA, Lisbonë dhe Berlin.

Sa kushton një urë dentare?

Ekzistojnë disa variabla që mund të ndikojnë në çmimin e urave dentare, ndër të tjera:

 • Numri i dhëmbëve që nevojiten për të mbushur boshllëkun
 • Materialet e përdorura (rrëshirë kompozite, zirkon, metale që lejojnë mbulimin me rrëshirë)
 • Kompleksiteti ose vështirësia e vendosjes
 • Trajtimet shtesë për çështje të tjera dentare (si sëmundjet e mishrave të dhëmbëve)

Megjithatë, vlen të theksohet se në klinikën tonë, për shkak të vendndodhjes së saj në Tiranë, Shqipëri, çmimet janë mjaft të përballueshme. Kjo vjen si pasojë e taksave dhe pagave të ulëta në Shqipëri, të cilat ndikojnë edhe në çmimet e shërbimeve stomatologjike. Pra, mos hezitoni të na telefononi dhe të caktoni një takim në mënyrë që të mësoni për çmimet bazuar në vështirësinë e gjendjes suaj dhe variablat e mësipërm.

Cila është procedura për urat dentare?

Ju do të keni nevojë për të paktën dy takime kur bëhet fjalë për urat tuaja dentare:

 • Përgatitja e dhëmbëve mbështetës: kjo do të thotë që gjatë vizitës së parë, dentisti juaj riformon dhëmbët mbështetës. Bëhet heqja e një pjese të smaltit dhe dentinës, që të mund të krijohet hapësira për kurorën.
 • Përshtypjet: dentisti juaj merr përshtypjet e dhëmbëve tuaj. Përshtypja/skanimi do të përdoret si model për të krijuar urën tuaj. Gjatë gjithë kohës gjatë së cilës do të ndërtohet ura e përhershme, pacienti do të duhet të përdorë një urë të përkohshme.
 • Vendosja e përhershme e urës: kjo ndodh gjatë vizitës së dytë. Ura e përkohshme zëvendësohet nga një e përhershme. Dentisti kontrollon me kujdes urën dhe bën rregullimet e nevojshme në mënyrë që ajo të përshtatet në mënyrë të përsosur dhe të mos shkaktojë asnjë shqetësim.

Rezultate të mahnitshme para dhe pas urave dentare në Shqipëri

Më në detaje, si bëhen urat dentare?

Pasi ortodonti vendos për diagnozën, duke ndjekur nevojat e pacientit, për të zgjidhur mungesën e të dhënave dentare me urën dentare, do të vijojnë hapat e mëposhtëm:

 1. Lakimi i dhëmbëve të mbetur: Pas anestezisë, dentisti bluan dhëmbët ngjitur.
 2. Marrja e kallëpit: Ortodonti do të marrë kallëpe nga goja juaj për t'ia dërguar personit që do të ndërtojë urën dentare.
 3. Rrëshira e përkohshme: Në varësi të modelit diagnostik, do të bëhen ura të përkohshme për të krijuar mbështetje për kohën e nevojshme deri në ndërtimin e urës së përhershme.
 4. Testi i metalit: Testet bëhen për të parë nëse struktura metalike ka nevojë për ndonjë rregullim ose korrigjim.
 5. Testi i ngjyrave: Merret ngjyra e dhëmbëve të pacientit dhe dërgohet përsëri në laborator.
 6. Testi i urës: Ura është testuar plotësisht dhe janë bërë ndryshimet e nevojshme. Më pas, ortodonti i dërgon urat dentare tek tekniku dentar për detajet e fundit të përfundimit dhe lustrimit të tyre.
 7. Ngjitja e urës: Kllapat mprehen me ndihmën e një paste unike dhe ura e dhëmbëve futet në gojë.
 8. Kontrollet e mëvonshme: Si për çdo ndërhyrje tjetër në gojë, urat e implantit kërkojnë kontrolle të vazhdueshme për të parë nëse gjithçka është në vend dhe nëse funksionon siç duhet.

Cilat janë përfitimet e urave dentare?

Më poshtë do të gjeni një listë të avantazheve të urës dentare:

 • Ndihmon kafshimin tuaj.
 • Parandaloni lëvizjen e dhëmbit të mbetur nga vendi i tij.
 • Rikthen aftësinë tuaj për të përtypur dhe folur.
 • Rikthen buzëqeshjen tuaj.
 • Rivendos dhe përmirëson estetikën e fytyrës.
 • Jep stabilitet.
 • Ka çmime të përballueshme që shkojnë paralelisht me cilësinë e lartë dhe pamjen natyrale.
 • Nuk kërkon heqje, kështu që mund të pastrohet.
 • Qëndrueshmëri më e lartë dhe çmime më të ulëta në krahasim me opsionet e tjera.

Urat dentare me te mira ne Shqiperi

Parakushtet para vendosjes së urave dentare

Dentisti do të jetë ai që do të vlerësojë nëse urat dentare janë zgjidhja e duhur mes alternativave të tjera duke ekzaminuar dhe kontrolluar fillimisht nëse dhëmbët ekzistues plotësojnë kërkesat e duhura, për të arritur vendosjen e sigurt dhe për të përballuar çdo kusht me trajtime të tjera. Në këtë rast:

 • Është një kërkesë që të ketë dhëmbë në të dy anët e hapësirës, ​​kështu që ura mund të mbështetet në të dy skajet.
 • Dhëmbët natyralë mbi të cilët do të mbështetet ura duhet të jenë të shëndetshëm dhe të fortë. Nëse ka ndonjë rast të kariesit në dhëmb ose nëse nuk është i qëndrueshëm dhe i fortë, nuk mund të përdoret si mbështetje për urën,
 • Numri i dhëmbëve që mungojnë radhazi nuk duhet të jetë i madh.
 • Nuk duhet të ketë shenja të pranishme të sëmundjes periodontale ose gingivitit. Përpara se të merret një printim për të ndërtuar urën dentare, këto sëmundje duhet të kurohen plotësisht.
 • Higjiena e gojës nuk duhet neglizhuar dhe nëse ka shenja të neglizhencës, duhet pranuar se jetëgjatësia e urave dentare do të jetë më e shkurtër. Higjiena orale është një domosdoshmëri edhe pas marrjes së urave dentare për të zgjatur qëndrueshmërinë e tyre.

Megjithatë, ekipi ynë është në shërbimin tuaj për të ndihmuar në zgjidhjen e çdo problemi dentar që keni dhe për t'ju ndihmuar me çdo problem që mund të jetë një tërheqje për vendosjen e urës dentare.

Video Dëshmi

Stafi i Klinikes Dentare te Dr.Roland Zhuka

Pyetjet e bëra më shpesh

Jetëgjatësia e urave dentare varet nga ju. Zakonisht ato zgjasin deri në pesë vjet. Megjithatë, higjiena e mirë orale dhe kontrollet e rregullta me dentistin mund ta shtyjnë jetëgjatësinë e tyre deri në dhjetë vjet ose më shumë.

Nëse kujdeseni siç duhet, urat dentare mund të zgjasin shumë vite pa asnjë ndërlikim. Ura mund të dështojë vetëm për shkak të prishjes së dhëmbëve përreth ose përkeqësimit të çimentos. Nëse ura lirohet, ndërkohë që dhëmbët mbështetës janë ende të shëndetshëm dhe të paprekur, dentisti juaj mund ta ribashkojë atë me çimento të re.

Kur mungojnë dhëmbët e përparmë është e vështirë të flasësh qartë, këtu janë të dobishme urat dentare. Ata mund të përmirësojnë fjalimin tuaj dhe t'ju bëjnë të flisni me zë të lartë dhe të qartë.

Suksesi dhe qëndrueshmëria e urave dentare varet tërësisht nga shëndeti i mirë i përgjithshëm dhe kujdesi i mirë i higjienës orale. Kur përdorni një urë, parandalimi i prishjes së dhëmbëve dhe sëmundjeve të mishrave të dhëmbëve është gjithashtu thelbësor për të parandaluar humbjen e dhëmbëve. Për kujdesin e duhur të dhëmbëve dhe mishrave të dhëmbëve, duhet të:

 • Lani dhëmbët dy herë në ditë dhe përdorni fillin dentar çdo ditë: Ju do të duhet të përdorni një lloj të veçantë filli dentar që ju lejon të rrëshqitni fillin midis urës dhe mishit të dhëmbëve.
 • Bëni pastrime të rregullta profesionale: Takimi rregullisht me dentistin tuaj mund të ndihmojë në zbulimin e problemeve në kohë dhe trajtimi të bëhet më i suksesshëm.
 • Hani një dietë të ekuilibruar: Ngrënia e shumë frutave, perimeve dhe fibrave me ndihmën e mbajtjes së urave tuaja dentare të shëndetshme. Përpiquni të shmangni ushqimet që përtypet dhe fibroze si disa lloje të mishit.

Klinika jonë

Kontaktoni me Ne

Na dërgoni me email

info@dr-rolandzhuka.com

Shërbimet Dentare

Na kontaktoni tani

Plotësoni formularin e mëposhtëm për të marrë një ofertë falas. Ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur. 

Duke klikuar butonin "DËRGO" më poshtë, pranoj që një përfaqësues të më kontaktojë me email ose telefonata në emailin ose numrin e telefonit të ofruar nga unë në lidhje me shërbimet e dr-rolandzhuka.com.
sqShqip

Kërkoni një Vlerësim Falas, plotësoni formularin e mëposhtëm.

Duke klikuar butonin "DËRGO" më poshtë, pranoj që një përfaqësues të më kontaktojë me email ose telefonata në emailin ose numrin e telefonit të ofruar nga unë në lidhje me shërbimet e dr-rolandzhuka.com.

Appuntamenti

Scegli il pachetto piu adatto a te;

Ottieni subito il tuo sconto!
Risparmia fino al 30% contattandoci oggi!