Invisalign në Shqiperi: Klinike e Certifikuar Invisalign në Tiranë.

Invisalign në Shqipëri është një trajtim i ri jo vetëm në vendin tonë por edhe në mbarë botën. Ai përfshin përdorimin e një paisje të kompjuterizuar për të rregulluar dhëmbët që po rriten gabimisht. Me mbajtëset Invisalign, të njohura gjithashtu si aligners, pacientët do të mbeten me një buzëqeshje të ndritshme dhe të bardha të drejta perle.

Dr Roland Zhuka është një implantolog i njohur, i specializuar në implantologji të avancuar në Romë, Itali. Ai ka kryer me sukses edhe specializime të tjera në SHBA, Lisbonë dhe Berlin. Të gjitha trajtimet mund të bëhen me qetësues ose anestezi totale pasi klinika jonë dentare ndodhet brenda Spitalit Privat më të mirë në Ballkan.

Invisalign në Tiranë, Shqipëri - Trajtimi Invisalign

Ne e dimë se një buzëqeshje e madhe dhe dhëmbët e drejtë mund të ndikojnë pozitivisht në vetëbesimin e një personi. Në fakt, studiuesit kanë treguar se më shumë se 60% e njerëzve ndihen më të sigurt dhe të lumtur kur kanë dhëmbë më të bukur. Pra, kur hasni në një term të ri në fushën e stomatologjisë që ka emrin "Invisalign" dhe ju ofron të rregulloni të gjitha mosrregullimet e dhëmbëve, a do ta anashkalonit atë?

Në klinikën tonë, me vendndodhje në Tiranë, Shqipëri, ne ju japim mundësinë që të ndaloni së ndjeri të turpëruar për shkak të dhëmbëve të shtrembër apo edhe kur mbani “tela dhëmbësh” tradicionalë. Ne sigurohemi që të përdorim trajtimet më të fundit moderne dhe t'ju ofrojmë mundësinë për t'u dukur dhe për t'u ndjerë më mirë me veten.

Mos hezitoni të na kontaktoni dhe të caktoni një takim për të parë nëse jeni kandidati i duhur për “drejtuesit” Invisalign, dhe nëse jo, ne do të sigurohemi që t'ju japim shanse të tjera për ta bërë buzëqeshjen tuaj arma juaj më e madhe.

Çfarë është Invisalign?

Siç u përmend më lart, Invisalign është një trajtim ortodontik që rregullon dhëmbët në mënyrë perfekte. Invisalign përdor rreshtues të qartë që janë të rafinuar nga pamjet kompjuterike dhe përshtypjet e gojës suaj, për të ndryshuar pozicionin e dhëmbëve tuaj. 

Ndërsa “telat e dhëmbëve” tradicionalë përdorin tela fikse për të bërë të mundur rivendosjen e dhëmbëve në një vend të duhur, Invisalign i rreshton dhëmbët duke përdorur një sërë kallëpësh që i detyrojnë, literalisht, dhëmbët tuaj në pozicionin e tyre të ri dhe të përmirësuar.

Drejtimi i dhëmbëve me invisalign në Shqipëri

Cili është ndryshimi midis “drejtuesve” Invisalign dhe atyre tradicionalë?

Të dy telatat, Invisalign dhe ato tradicionale, janë të njohura në fushën e stomatologjisë si mënyra për të përmirësuar shtrirjen e dhëmbëve tuaj për të gjeneruar një buzëqeshje të bukur dhe sigurisht një shëndet më të mirë oral. Ndërsa “telat e dhëmbëve” tradicionalë janë përdorur zakonisht nga ortodontët dhe dentistët gjatë viteve, Invisalign është më shumë një koncept i ri që synon të plotësojë nevojat e njerëzve modernë dhe "më të rinj". Invisalign, si çdo trajtim tjetër, ka të mirat dhe të këqijat, por nëse ato janë zgjedhja e duhur për ju apo jo, është vendimi juaj.

Pavarësisht se kanë disa afinitete, Invisalign dhe “telat e dhëmbëve” kanë shumë më tepër ndryshime kur vendosen krah për krah për krahasim:

 • Të tejdukshme kundër të dukshme: "Drejtuesit" Invisalign janë bërë nga materiale të dukshme, gjë që i bën ata praktikisht të padukshëm për njerëzit e tjerë. Nga ana tjetër, “telat e dhëmbëve” tradicionalë janë bërë nga tela metalikë dhe shirita elastikë, gjë që i bën ato më të dukshme dhe mund të shkaktojë pasiguri për disa pacientë.
 • Komoditeti: "Drejtuesit" Invisalign mund të hiqen nga goja duke ndjekur udhëzimet e sugjeruara nga ortodonti ose dentisti juaj - ata sugjerojnë që tabakatë të vishen 20 deri në 22 orë në ditë. Ndryshe nga Invisalign, “telat e dhëmbëve” nuk mund të hiqen pasi lidhen me dhëmbët me tela.
 • Kohëzgjatja e trajtimit: Trajtimi Invisalign është në thelb më i shkurtër se ai për “telat e dhëmbëve”. Për shkak të mënyrës se si funksionon Invisalign, pacientët duhet të mbajnë tabaka për gjashtë deri në tetëmbëdhjetë muaj, ndërsa “telat e dhëmbëve” kanë një kohë mesatare prej dy vjetësh.
 • Kostoja: Në standardet bazë, Invisalign tenton të ketë çmime më të larta se “telat e dhëmbëve” metalike, megjithëse kostot e sipërme nuk janë krejt të ndryshme. Kllapat qeramike janë zakonisht ato më të shtrenjtat. Na kontaktoni për të caktuar një takim dhe për të mësuar udhëzuesin e saktë të kostos së Invisalign.
 •  

Kush është i përshtatshëm për Invisalign?

Invisalign është një nga përparimet e stomatologjisë që është i përshtatshëm për pothuajse këdo dhe këdo që dëshiron të përmirësojë buzëqeshjen e tij ose të rregullojë dhe rreshtojë dhëmbët.

Adoleshentët

Invisalign mund të ndihmojë në korrigjimin e shtrembërimeve në shumicën e dhëmbëve të adoleshentëve. “Drejtuesit” Invisalign janë veçanërisht të dobishëm sepse adoleshentët shpesh priren të kenë probleme të vetëdijes. Për shkak të kohës më të shkurtër të trajtimit dhe përdorimit më të lehtë, Invisalign është trajtimi ideal për adoleshentët që duan të rikthejnë besimin e tyre.

Të rriturit

Në ditët e sotme, gjithnjë e më shumë të rritur po zgjedhin “drejtuesit” Invisalign për të korrigjuar dhëmbët e tyre. Brapat Invisalign janë ideale për të rriturit që duan fleksibilitet me procedurën e tyre të shtrirjes dhe për ata të rritur që duan të arrijnë atë buzëqeshje të përmirësuar pa pasur nevojë për mbajtëse metalike të dukshme.

Trajtimi më i mirë invisalign në Shqipëri

Procesi Invisalign

Le të kalojmë te procesi Invisalign në një vështrim më të detajuar dhe të thelluar. Pavarësisht nga ndryshimet e lehta në proces, në varësi të situatës suaj, më poshtë do të gjeni një trajtim të përgjithshëm të detajuar hap pas hapi që përdoret për shumicën e njerëzve gjatë kujdesit të tyre në klinikën tonë:

Konsultimi fillestar

Në konsultën fillestare, ne ju ftojmë në klinikën tonë për të pasur një diskutim ballë për ballë me dentistët tanë të specializuar dhe shumë të trajnuar. 

Gjatë gjithë kësaj vizite, ne do të diskutojmë se si shkon procesi Invisalign, si funksionon Invisalign dhe cila është kostoja e tij e mundshme për ju. Ky diskutim do t'ju ndihmojë të vendosni nëse ky është opsioni i duhur për ju apo jo.

X-rrezet dhe fotografitë

Pasi të vendosni nëse dëshironi të vazhdoni me këtë procedurë, do t'ju bëhen radiografi (gjatë konsultimit fillestar).

Ne do të bëjmë disa rreze X dhe fotografi të gojës, dhëmbëve dhe fytyrës suaj nga këndvështrime të ndryshme, në mënyrë që të mund të kemi një vështrim të detajuar në mekanikën tuaj të gojës për të krijuar një ide se çfarë do të përbëhet nga puna jonë.

Në raste të veçanta do të bëhet një radiografi cefalometrike anësore. Rrezet X cefalometrike anësore janë të njohura në fushën e stomatologjisë dhe ato ofrojnë imazhe të hollësishme të marrëdhënies së nofullës dhe mollëzës. Kjo është gjithashtu e dobishme në mënyrën se si do të shkojmë në lidhjen e dhëmbëve tuaj.

Punë përgatitore

Secili pacient ka një procedurë krejtësisht të ndryshme për mënyrën se si bëhen “drejtuesit” Invisalign. Disa pacientë mund të kenë nevojë për disa arna të vogla të përbëra të cilat aplikohen në secilin dhëmb, në mënyrë që ata të mund të ndihmojnë rreshtuesit e Invalisign të kapin çdo dhëmb dhe t'i lëvizin ato. Disa pacientë mund të mos kenë nevojë fare për arna. Arna, megjithatë, janë bërë nga i njëjti material i përbërë nga i cili janë bërë mbushjet dhe ato do të hiqen deri në fund të procesit Invisalign, pa shkaktuar ndonjë shqetësim apo dhimbje.

Invisalign më i mirë i përballueshëm në Shqipëri

Përshtatja e parë

Ndjesia e parë e mbajtëseve tuaja Invisalign merret në të njëjtën ditë kur kryhet vizita juaj përgatitore. "Drejtuesit" janë modeluar nga gjurmët tuaja dhe ata ndjehen të pasigurt kur vihen për herë të parë.

Gjatë kësaj faze, dentistët tanë do të shqyrtojnë përshtatjen dhe do të bëjnë rregullime ose do të provojnë kallëpe të ndryshme. Për të parë nëse jeni të kënaqur me rreshtuesit tuaj, ata do të bëjnë pyetje të tilla si, a jeni rehat, a ju lëndojnë rreshtuesit dhe nëse mund të ndjeni ndonjë lëvizje?

Duhet të theksohet: në këtë pikë është krejtësisht normale që “drejtuesit” e rinj Invisalign të ndjehen të çuditshme në gojën tuaj. Ata duhet të ndihen të shtrënguar, por jo të dhimbshëm - ngushtësia është treguesi më i mirë për të filluar procesin e riorganizimit.

Gjithashtu, ju lutemi të kuptoni se nëse ndjeni ndonjë lloj shqetësimi, duhet ta njoftoni dentistin tuaj.

Ndryshime në gojën tuaj

Kur të filloni të vini për herë të parë rreshtuesit tuaj transparentë, do të ndjeni një ndryshim të çuditshëm që po ndodh në gojën tuaj. Megjithatë, është një ndryshim krejtësisht normal dhe është pjesë e të gjithë procesit të të mësuarit me Invisalign. Të njëjtat efekte ndodhin kur përdorni telat/ aparatet tradicionale.

Ndryshimi ndodh për shkak të detyrimit të dhëmbëve në një pozicion të ri dhe ndjenja e çuditshme duhet të ndalet disa ditë pas çdo ndërrimi të tabakasë.

Për më tepër, aparatet Invisalign ndonjëherë shkaktojnë ndjeshmëri të zbukuruar në dhëmbë, kjo gjithashtu duhet të ulet pas një periudhe dhe ndihmon që të përdoren lloje të pastave të dhëmbëve të dizajnuara posaçërisht për dhëmbë të ndjeshëm. Sigurohuni që të pyesni dentistin tuaj për rekomandime.

Mënyra juaj e të folurit gjithashtu mund të ndryshojë pak në ditët e para të vënies së Invisalign. Kjo mund të ndodhë sepse gjuha nuk ka hapësirë ​​të mjaftueshme për të lëvizur në gojë. Megjithatë, sapo gjuha dhe e gjithë goja mësohen me Invisalign, gjithçka bëhet më e lehtë dhe fjalimi juaj bëhet më i qartë.

Rreth Dr. Roland Zhuka

Dr Roland Zhuka është një implantolog i njohur, i specializuar në implantologji të avancuar në Romë, Itali. Ai ka kryer me sukses edhe specializime të tjera në SHBA, Lisbonë dhe Berlin.

Sa zgjat një trajtim Invisalign?

Sa kohë zgjat trajtimi juaj Invisalign varet tërësisht nga një sërë elementësh. Një nga elementët më të dukshëm është se sa orë i vishni rreshtuesit tuaj në ditë.

Ortodontët këshillojnë që trajtimi me Invisalign mund të zgjasë nga 6 deri në 12 muaj, në varësi të rastit tuaj. Nuk ekziston një madhësi e vetme që të përshtatet për të përcaktuar se sa do të zgjasë trajtimi juaj. Arsyeja për këtë është se vetë pacienti ka probleme me shtrirjen e dhëmbëve.

Një rregull i njohur dhe i mençur për t'u ndjekur është që të rriturit duhet të vënë "drejtuesit" Invisalign për një periudhë më të gjatë se adoleshentët. Kjo për shkak se dhëmbët e adoleshentëve janë më të lehtë për t'u lëvizur dhe shumë të përgjigjshëm ndaj trajtimit. Përkundrazi, të rriturit priren të kenë raste më komplekse dhe janë më pak të përgjigjshëm. Në varësi të kësaj, trajtimi mund të zgjasë pak më shumë.

Rezultate të mahnitshme para dhe pas invisalign në Shqipëri

Cilat janë përfitimet e Invisalign?

 • Zakonet afatshkurtra për efekte afatgjata:

Sfida më e madhe kur mbani Invisalign është krijimi i zakoneve të mira orale. Për t'u mësuar me nxjerrjen e tyre sa herë që i hani ose i lani për më gjatë se dhëmbët natyralë, kërkon pak kohë për t'u mësuar. Megjithatë, këto zakone afatshkurtra çojnë në efekte afatgjata.

 • Pothuajse praktikisht e padukshme:

Siç u përmend më parë, Invisalign, sipas emrit të tyre, janë thuajse të padukshëm dhe vështirë se dikush mund t'i vërë re nëse i mbani ato.

 • Kënaqësi me ushqim dhe pije:

Invisalign bën të mundur heqjen e tyre sa herë të dëshironi, ndryshe nga aparatet metalike. Gjatë trajtimit, ju jeni të lirë të hani dhe pini çfarë të dëshironi.

 • Higjiena e duhur dentare:

Invisalign mund të lahet lehtësisht me furçë dhe fill me fill.

 • Të rehatshme:

Krahasuar me aparatet tradicionale, Invisalign janë shumë më të rehatshëm. Ato janë bërë me porosi për çdo pacient me qëllimin e vetëm për të qenë të rehatshëm.

 • Rezultati përfundimtar:

Rezultati përfundimtar i Invisalign është arsyeja kryesore pse shumica e njerëzve në ditët e sotme i përdorin ato. Ato ju japin mundësinë për një buzëqeshje të ndritshme dhe të korrigjuar, duke ju rikthyer gjithashtu besimin tuaj.

 • Ato nuk ndikojnë në jetën tuaj shoqërore:

Për shkak të të qenit të hollë dhe transparent, Invisalign nuk ju pengojnë nga aktivitetet tuaja të përditshme.

Drejtimi i dhëmbëve invisalign më i mirë në Shqipëri

Cilat jane disavantazhet?

 • Ju duhet të jeni të disiplinuar:

Shpjegohet fare lehtë: Nëse nuk jeni i disiplinuar për higjienën dhe shëndetin tuaj oral, kjo nuk është zgjedhja e duhur për ju. Invisalign kërkojnë përkushtim dhe kohë të veçantë.

 • I papërshtatshëm:

Nxjerrja e "drejtuesve" tuaj përpara se të hani ose pini diçka tjetër përveç ujit, mund të jetë zhgënjyese.

 • Kostoja:

Megjithëse njerëzit zakonisht pyesin nëse marrja e aparateve tradicionale është më e lirë se Invisalign, duhet të dini se çmimet e tyre shkojnë paralelisht, me "drejtuesit" Invisalign që kanë çmime pak më të larta. Megjithatë, vini re se këto çmime varen edhe nga gjeolokacioni i një vendi, dhe në Shqipëri, për shkak të sistemit të ulët të taksave dhe pagave të ulëta, çmimet janë lehtësisht të përballueshme.

Çfarë problemesh dentare mund të rregullojë Invisalign?

"Drejtuesit" transparentë Invisalign përdoren më së shpeshti për të trajtuar rastet e mëposhtme:

 • gogëllimi normalisht mund të shkaktojë përtypje të dhimbshme dhe dëmtim të të folurit. gogëshitja normalisht mund të shkaktojë përtypje të dhimbshme dhe dëmtim të të folurit.
 • Kafshimi i kryqëzuar: ligamenti i kryqëzuar mund të shkaktojë mbylljen e një ose më shumë nga dhëmbët e sipërm brenda dhëmbëve të poshtëm, gjë që mund të rezultojë në prishje të dhëmbëve, sëmundje të mishrave të dhëmbëve ose humbje kockore.
 • Dhëmbë të rrallë: mungesa e mbrojtjes nga dhëmbët mund të çojë në probleme të mishrave të dhëmbëve, xhepa periodontale dhe një rrezik më të lartë të sëmundjes periodontale.
 • Mbyllja e dhëmbëve: Dhëmbët e mbushur me njerëz mund të degjenerojnë pas një periudhe dhe të çojnë në tendosje të shtrembër. Ky lloj kongjestioni mund të rezultojë në akumulimin e pllakave, prishjen e dhëmbëve dhe një shans të shtuar të sëmundjeve të mishrave të dhëmbëve.
 • Mbyllja jo e plotë e dhëmbëve: mund të ndërhyjë në funksionimin normal të dhëmbëve të përparmë ose të dhëmballëve dhe të nxisë prishjen e dhëmbëve.

Video Dëshmi

Stafi i Klinikes Dentare te Dr.Roland Zhuka

Pyetjet e bëra më shpesh

Trajtimi Invisalign kërkon shumë investim në kohë. Është thelbësore të vini "drejtuesit" tuaj për jo më pak se 22 orë në ditë. Nëse mbahen jashtë për më shumë se koha e rekomanduar çdo ditë, dhëmbët tuaj nuk do të lëvizin aq shumë dhe trajtimi do të zgjasë më shumë nga sa dëshironi ose ishte planifikuar dhe madje mund të dështojë.

"Drejtuesit" e tejdukshëm Invisalign mund të zgjidhen për arsyet e mëposhtme:

 • Rezultat i shkëlqyeshëm në një kohë të shkurtër
 • Estetika, e ndryshme nga telatat tradicionale, nuk sforcohet nga pamja jo tërheqëse.
 • Mund të hiqet lehtësisht
 • Nuk irriton mishrat e dhëmbëve në asnjë mënyrë
 • Nuk shkakton asnjë shqetësim

“Drejtuesit” transparentë Invisalign duhet të pastrohen dy herë në ditë (në mëngjes dhe në mbrëmje) dhe ato mund të pastrohen para ose pasi të keni larë dhëmbët. Procesi i pastrimit ndihmon në largimin e baktereve që janë grumbulluar gjatë natës ose ditës. Nëse nuk pastrohen mjaftueshëm, ata fillojnë të mbajnë erë.

Pastrimi duhet të bëhet me furçë dhëmbësh dhe pa pastë dhëmbësh, ose pastë dhëmbësh të këshilluar nga dentisti juaj. "Drejtuesit" gjithashtu duhet të shpëlahen gjatë gjithë ditës pas nxjerrjes. Kjo do t'i ndihmojë ata të mos marrin erë dhe ato duhet të pastrohen pas çdo vakti për të shmangur zbardhjen e ngjyrës.

Klinika jonë rekomandohet shumë nga shumë pacientë që kanë provuar tashmë shërbimet tona stomatologjike. Stafi ynë i specializuar mund t'ju ofrojë shërbimet dentare më të besueshme dhe me përvojë.

Ne, si ekip, kuptojmë se sa e rëndësishme është stomatologjia dhe shëndeti oral në jetën e përditshme. Kjo është arsyeja pse ne i kemi kushtuar jetën tonë për ta bërë tuajën më të mirë.

Ne jemi këtu për ju në çdo kohë të ditës për të ofruar një mjedis të rehatshëm dhe trajtime pa dhimbje. 

Për të mësuar gjithçka në lidhje me trajtimin e "drejtuesve" transparentë Invisalign dhe koston e tyre, mos hezitoni të na telefononi dhe të caktoni një takim në mënyrë që ne t'ju ofrojmë ndihmën tonë.

Siç e dini tashmë, goja e të gjithëve është e ndryshme, dhe ndryshe, e ndërtuar. Ndërsa dhëmbët e një personi mund të lëvizin pa sforcim, të dikujt tjetër mund të jenë paksa të ashpër. Në asnjë mënyrë nuk mund të tregojmë se si goja juaj do të reagojë ndaj ndryshimeve derisa të fillojë trajtimi me Invisalign. Pikërisht për këtë edhe periudha e trajtimit zgjat ndryshe tek persona/pacientë të ndryshëm.

Po. Kur trajtimi juaj ka përfunduar plotësisht, nuk do të ketë nevojë të vini "drejtuesit" Invisalign. Sidoqoftë, do të duhet të vendosen mbajtëse për t'i mbajtur ato të qëndrueshme. Mbajtësit janë, nga ana tjetër, të lëvizshëm dhe të dizajnuar për të ndihmuar në ruajtjen e pozicionit të ri të dhëmbëve tuaj dhe për t'i parandaluar ata të kthehen në pozicionet e tyre të vjetra.

Faza e ruajtjes së buzëqeshjes që ju është ofruar tashmë është e njohur në mesin e ortodontëve si faza pasive. Kjo ndodh sepse, pas heqjes së telave tradicionale ose atyre Invisalign, priren të kthehen në pozicionet e tyre të mëparshme. Stabilizimi i dhëmbëve kërkon shumë kohë dhe gjatë kësaj kohe mirëmbajtja është thelbësore, veçanërisht gjatë vitit të parë të trajtimit. Pas vitit të parë gjërat bëhen më të lehta dhe më të relaksuara.

Tendenca e dhëmbëve për t'u kthyer në pozicionin e tyre të mëparshëm varet dhe ndryshon nga një pacient në tjetrin. Me fjalë të tjera, shpejtësia e rikthimit të dhëmbit në pozicionin fillestar, nuk mund të parashikohet në asnjë mënyrë. 

Gjithsesi, ruajtja e rezultatit mbahet e paprekur dhe arrihet me përdorimin e mbajtëseve transparente (të lëvizshme) që pacientët i mbajnë gjatë natës (deri në dhjetë orë). Imobilizimi mund të përmirësohet gjithashtu duke përdorur një tel të posaçëm ortodontik të ngjitur nga sipërfaqja e brendshme e dhëmbëve të përparmë, edhe kur nuk përdoren mbajtëse transparente.

Një faktor tjetër kyç në ruajtjen e "drejtuesve" transparentë Invisalign është larja e tyre dy herë në ditë dhe kur ato nuk janë duke u mbajtur ato duhet të mbahen në një kasë të veçantë që ofrohet nga dentisti. Përndryshe, ata mund të jenë në rrezik për t'u thyer ose humbur. 

Gjatë kësaj faze pasive të mirëmbajtjes së "drejtuesve", është gjithashtu e rëndësishme që të bëni kontrolle të rregullta dhe të shkoni të vizitoni dentistin ose ortodontin tuaj tre herë në vit.

Klinika jonë

Kontaktoni me Ne

Na dërgoni me email

info@dr-rolandzhuka.com

Shërbimet Dentare

Na kontaktoni tani

Plotësoni formularin e mëposhtëm për të marrë një ofertë falas. Ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur. 

Duke klikuar butonin "DËRGO" më poshtë, pranoj që një përfaqësues të më kontaktojë me email ose telefonata në emailin ose numrin e telefonit të ofruar nga unë në lidhje me shërbimet e dr-rolandzhuka.com.
sqShqip

Kërkoni një Vlerësim Falas, plotësoni formularin e mëposhtëm.

Duke klikuar butonin "DËRGO" më poshtë, pranoj që një përfaqësues të më kontaktojë me email ose telefonata në emailin ose numrin e telefonit të ofruar nga unë në lidhje me shërbimet e dr-rolandzhuka.com.

Appuntamenti

Scegli il pachetto piu adatto a te;

Ottieni subito il tuo sconto!
Risparmia fino al 30% contattandoci oggi!