Implantet nasale | Implantet për humbje të rëndë kockore

Nëse keni menduar të zëvendësoni dhëmbët që ju mungojnë me implante dentare, por ju kanë thënë se kocka e nofullës së sipërme ka masë të pamjaftueshme, është e butë dhe e zbrazët, implantet transnasale në Shqipëri mund të jenë trajtimi i duhur për ju. Dr. Roland Zhuka, një stomatolog i njohur dhe specialist i implantologjisë dentare, ka një përvojë të gjatë në realizimin e suksesshëm të implanteve transnasale për pacientët me atrofi të rëndë kockore dhe pa hapësirë të mjaftueshme për implantet zigomatike.

Implantet nasale | Implantet për humbje të rëndë kockore

Nëse keni menduar të zëvendësoni dhëmbët që ju mungojnë me implante dentare, por ju kanë thënë se kocka e nofullës së sipërme ka masë të pamjaftueshme, është e butë dhe e zbrazët, implantet transnasale në Shqipëri mund të jenë trajtimi i duhur për ju. Dr. Roland Zhuka, një stomatolog i njohur dhe specialist i implantologjisë dentare, ka një përvojë të gjatë në realizimin e suksesshëm të implanteve transnasale për pacientët me atrofi të rëndë kockore dhe pa hapësirë të mjaftueshme për implantet zigomatike.

Çfarë janë implantet transnasale?

Stabiliteti i implanteve tradicionale dentare vjen nga implantimi i tyre në kockë. Pacientët që kanë humbur masën kockore në nofullën e sipërme, mund ta kenë të vështirë ta arrijnë këtë gjëtë. Në këto situata, gjetja e zgjidhjeve të tjera është e domosdoshme. Implantet transnasale janë një nga alternativat më efektive. Këto implante janë të pozicionuara në mënyrë strategjike midis kockës së nofullës së sipërme dhe kockës së hundës. Ato ofrojnë një bazë të fortë për protezat dentare ose dhëmbët individualë artificialë në rastet kur nofullës së sipërme i mungon kocka e mjaftueshme për të mbështetur implantet konvencionale. Më poshtë do të gjeni një tabelë që krahason implantet transnasale me implantet tradicionale dhe ato zigomatike:

 

 

Implantet nasale

Impalntet tradicionale

Implantet zigomatikeIndikacionet

Humbje e rëndë e masës kockore në nofullën e sipërme; shmangia e transplantit kockor

Zëvendësimi i dhëmbëve kur ka suport të mjaftueshëm kockor

Humbje e rëndë e masës kockore në nofullën e sipërme; shmangia e transplantit kockorPozicionimi i implantit

Midis kockave të nofullës së sipërme dhe atyre nazale

Në kockën e nofullave

Në kockën zigomatikeTransplanti kockor

Nuk është i nevojshëm

Mund të jetë i nevojshëm

Nuk është i nevojshëmKohëzgjatja e procedurës

Përgjithësisht më e shpejtë

Kohëzgjatja standarde

Procedurë më e gjatëKohëzgjatja e rikuperimit

Varion, por përgjithësisht më e shkurtër

Kohëzgjatje standarde e rikuperimit

Rikuperim më i gjatëStabiliteti dhe qendrushemëria

E fortë

E fortë

E fortë

Komforti dhe rehatia

Të Rehatshme

Të Rehatshme

Të Rehatshme

Estetika natyrale

Ideale

Ideale

Ideale

Procedura kirurgjikale për implantet nasale

Kirurgjia e implanteve nasale është një procedurë delikate që kërkon edukimin, trajnimin dhe përvojën e duhur. Dr Roland Zhuka është i kualifikuar në mënyrë specifike në implantologjinë dentare. Me një eksperiencë shumëvjeçare në realizimin e suksesshëm të implanteve nasale në Shqipëri, për pacientë me një sërë rastesh komplekse, ai mund të sigurojë rezultate optimale për këdo. Në vijim do të gjeni një përmbledhje të përgjithshme e procesit:

Vlerësimi para ndërhyrjes

 • Realizimi i grafive dhe skanimeve dentare. 
 • Anatomia e pacientit vlerësohet për të përcaktuar vendosjen optimale të implanteve nasale.

Administrimi i anestezisë

 • Anestezia mundësohet për të siguruar mpirje të plotë të zonës së trajtimit. 
 • Anestezia koshiente ose e përgjithshme mund të përdoret në rrethana specifike.

Përgatitja e zonës së ndërhyrjes

 • Vendi i ndërhyrjes pastrohet dhe sterilizohet për të parandaluar infeksionet.
 • Kocka ku do të vendosen implantet ekspozohet përmes një prerjeje të vogël në mishrat e dhëmbëve.

Shpimi i kockës

 • Një vrimë hapet në kockën e nofullës së sipërme duke përdorur pajisje moderne të specializuara.
 • Thellësia dhe këndi i vrimës janë thelbësore për të siguruar që implanti të pozicionet në zgavrën e hundës pa shkaktuar asnjë dëmtim.

Vendosja e implantit

 • Implantet nasale vendosen me kujdes në vendet e tyre përkatëse.
 • Vendosja e saktë përcaktohet me përpikmëri, duke siguruar një implantim të sigurt pa shkaktuar dëmtim të zonave ngjitur.

Mbyllja e zonës

 • Mishi i dhëmbëve qepet me kujdes rreth implantit, duke lënë vetëm një zonë të vogël të dukshme për vendosjen eprotezës. 

Shërimi pas operacionit 

 • Oseointegrimi, ose procesi gjatë të cilit kocka formohet rreth implanteve, fillon pas operacionit. 
 • Kohëzgjatja e kësaj faze shërimi mund të ndryshojë nga pacienti në pacient.

Vendosja e dhëmbëve artificialë

 • Pasi implanti të jetë ngjitur plotësisht në kockë, mund të vendoset proteza dentare.
 • Planifikohen kontrolle të rregullta për të siguruar që implanti është në gjendje të mirë.

Përfitimet e implanteve nasale

Implantet nasale ofrojnë një sërë avantazhesh, gjë që shpjegon dhe popullaritetin e tyre. Përveçse janë një zgjidhje optimale për zëvendësimin e dhëmbëve për pacientët që vuajnë nga humbja e rëndë kockore, ato përfaqësojnë një nga teknikat më inovative të implantologjisë në industri.

Transplanti kockor nuk nevojitet

Një nga avantazhet kryesore të implanteve dentare nasale është se ato nuk kërkojnë transplant kockor. Për shkak se zona ku implantet nasale ofrojnë vëllim të mjaftueshëm kockor, ky trajtim është jashtëzakonisht i dobishëm për t'u lejuar pacientëve që nuk janë të përshtatshëm për implantet dentare tradicionale të zëvendësojnë dhëmbët e tyre pa pasur nevojë t'i nënshtrohen procedurave shtesë.

Kosto efektive

Implantet nasale në Shqipëri janë një nga trajtimet më të përballueshme për zëvendësimin e dhëmbëve për pacientët me humbje kockore. Duke shmangur nevojën për një trajtim të dytë dhe shpenzimet që lidhen me transplantin e kockave, pacientët mund të kursejnë para. Për më tepër, Shqipëria ofron disa nga çmimet më konkurruese në rajon të kombinuara me cilësi të jashtëzakonshme.

Teknikë që kursen kohë

Për shkak të thjeshtësisë së tij, procesi kirurgjikal për vendosjen e implanteve dentare nasale është më i shpejtë se sa për opsionet e tjera si implantet dentare si ato zigomatike ose pterigoid. Pacientët mund të përfitojnë nga një procedurë më e përshtatshme dhe më e thjeshtë pa sakrifikuar efikasitetin e saj.

Ruajtja e anatomisë së hundës

Implantet nasale ruajnë konturet natyrale të hundës duke u përshtatur me formën e saj natyrale. Kjo mund të jetë veçanërisht e dobishme për pacientët të cilët janë të shqetësuar se si implantet dentare do të ndikonin në pamjen e fytyrës së tyre.

Përshtatshmëria për raste të vështira

Kirurgjia e implantit transnazal është një zgjidhje e përshtatshme për pacientët që mund të kenë probleme ose vështirësi të caktuara anatomike. Edhe në rrethanat më të komplikuara, Dr. Roland Zhuka mund t'i kalojë këto sfida dhe të ofroje një zgjidhje praktike.

Shkalla e lartë e suksesit

Përdorimi i implanteve nasale në Shqipëri për të rikuperuar funksionin oral dhe estetikën ka treguar një shkallë shumë të lartë suksesi. Procesi mund t'u sigurojë pacientëve një zgjidhje të përhershme për zëvendësimin e dhëmbëve në shumë pak kohë. Klinika jonë garanton standarde ndërkombëtare të cilësisë, prandaj ju mund të rrini të qetë se operacioni juaj do të kryhet sipas protokolleve strikte të sigurisë.

Rikuperimi nga kirurgjia e implanteve nasale

Pas operacionit tuaj të implanteve nasale në Shqipëri, është e rëndësishme që të ndiqni udhëzimet e Dr. Roland Zhuka. Ai do të sigurohet që t'ju këshillojë se çfarë të hani, si të kujdeseni për implantet tuaja dhe çfarë të shmangni ndërsa jeni duke u rikuperuar. Ruajtja e higjienës orale dhe pastrimi me kujdes i zonës janë thelbësore për suksesin e implanteve nasale. Sipas udhëzimeve të Dr. Zhukës, përdorni një furçë dhëmbësh të butë për të pastruar vendin ku është realizuar ndërhyrja. Shmangni përdorimin e pastës së dhëmbëve të ashpër dhe larjen e dhëmbëve me forcë. 

 

Mund t'i riktheheni dietës suaj të rregullt, edhe pse është një ide e mirë të filloni me ushqime të buta. Çdo gjë që është shumë e nxehtë ose e ftohtë, ose që është e fortë ose krokante, duhet të shmanget pasi ato ushqime mund të ushtrojnë presion në vendin e implantit. Do të merrni udhëzime të veçanta dietike nga Dr. Zhuka të cilat do t’ju ndihmojnë të rikperoheni sa më shpejt. Gjithashtu, pirja e duhanit mund të zvogëlojë rrjedhën e gjakut, gjë që ngadalëson procesin e shërimit. Rekomandohet që të hiqni dorë nga duhani ndërsa shëroheni. 

 

Faza e shërimit, e quajtur oseointegrim, mund të zgjasë shumë muaj, megjithatë ajo ndryshon nga pacienti në pacient. Pavarësisht nga fakti se pacientët mund të rifillojnë aktivitetet e tyre të përditshme menjëherë pas operacionit, implanti kërkon kohë për t'u bashkuar plotësisht me kockën.

 

Dr. Roland Zhuka do t’ju japë llojin e duhur të medikamenteve kundër dhimbjeve për t'ju ndihmuar të përballoni shqetësimet gjatë fazave të para të shërimit tuaj. Është e domosdoshme të ndiqni dozën e caktuar nga mjeku dhe të shmangni barnat pa recetë pa u konsultuar më parë me kirurgun tuaj.

Gjeni një kirurg të kualifikuar për kirurgjinë e implanteve nasale ne Shqiperi

Gjetja e një kirurgu të kualifikuar është një komponent kritik në sigurimin e suksesit të trajtimeve kirurgjikale bashkëkohore si implantet dentare nasale. Trajtimi i sfidave të rajonit maksilar kërkon një kuptim të thellë të anatomisë së gojës dhe hundës, trajnime specifike në këtë fushë dhe vite ekspertizë. Dr. Roland Zhuka do të vlerësojë siç duhet strukturën e kockave tuaja, do të dallojë çdo rrezik të mundshëm dhe do t'i vendosë implantet tuaja me saktësi dhe siguri. Kjo optimizon si rezultatet estetike ashtu edhe ato funksionale dhe ul rrezikun e komplikimeve pas operacionit. Nëse jeni të interesuar të mësoni më shumë rreth kësaj procedure ose dëshironi të dini nëse implantet nasale janë të përshtatshme për ju, caktoni një konsultë falas online me Dr. Zhukën.

Rreth Dr. Roland Zhuka

Dr Roland Zhuka është një implantolog i njohur, i specializuar në implantologji të avancuar në Romë, Itali. Ai ka kryer me sukses edhe specializime të tjera në SHBA, Lisbonë dhe Berlin.

Video Dëshmi

Pyetjet e bëra më shpesh

Pas operacionit të implantit dentar nasal, kohëzgjatja e rikuperimit mund të ndryshojë nga rasti në rast. Disa pacientë mund të shërohen më shpejt, por zakonisht duhen disa muaj që implanti të shkrihet plotësisht me kockën. Dr. Roland Zhuka do t’ju ofrojë udhëzime të detajtuara si dhe informacion rreth takimeve pasuese në mënyrë që progresi juaj të monitorohet me kujdes.

Implantet dentare nasale janë një opsion i mirë për shumë individë, veçanërisht për ata të cilëve nofulla e sipërme u ka humbur një sasi të madhe kockore. Megjithatë, përshtatshmëria individuale varet nga disa faktorë, duke përfshirë shëndetin e përgjithshëm, higjienën e dhëmbëve dhe karakteristika specifike anatomike. 

Ndryshe nga implantet dentare normale, implantet nasale vendosen midis kockave të hundës dhe nofullës së sipërme. Kjo nënkupton që pacientët nofulla e sipërme e të cilëve ka pësuar humbje të konsiderueshme të masës kockore, nuk do të kenë nëvojë për transplante kockore. Implantet nasale janë një lloj unik trajtimi dentar që, në sajë të vendosjes dhe dizajnit të tyre, kapërcen shumë pengesa anatomike.

Dr. Roland Zhuka ka prioritet komoditetin e pacientit gjatë gjithë procesit kirurgjikal. Anestezi adekuate administrohet për të siguruar që vendi i kirurgjisë të jetë i mpirë dhe për të minimizuar shqetësimin gjatë gjithë procedurës. Për më tepër, qetësuesit ose anestezia e përgjithshme mund të përdoren bazuar tek preferencat e pacientit dhe konsideratat mjekësore.

Qëllimi i implanteve dentare nasale është të sigurojë një alternativë të qëndrueshme për zëvendësimin e dhëmbëve që mungojnë. Me kontrolle të rregullta dentare dhe ndjekjen e praktikave të duhura të higjienës orale, ato mund të zgjasin për shumë vite. Dr. Roland Zhuka ofron udhëzime të plota për kujdesin pas operacionit për të zgjatur jetën e implanteve dentare nasale.

Shqipëria është kthyer në një destinacion të pëlqyer për turistët dentarë për shkak të stomatologëve të saj ekspertë, klinikave dentare moderne dhe trajtimeve dentare të përballueshme. Pacientë nga e gjithë bota mund të marrin kujdes të shkëlqyer në klinikën tonë dentare në Shqipëri, e cila ndodhet në një zonë të bukur dhe të larmishme kulturore.

Ju mund të kontaktoni klinikën tonë me telefon, email ose përmes formularit të faqes sonë të internetit. Nga konsultimi deri te kujdesi pas operacionit, stafi ynë do t'ju ndihmojë në çdo hap, do të kujdeset për përgatitjet tuaja për udhëtimin dhe do të sigurohet që gjithçka të shkojë mirë. Nëse po konsideroni të vendosni implante nasale në Shqipëri, mos hezitoni të dërgoni një mesazh, ose akoma më mirë, na dërgoni si garfinë tuaj panoramike më të fundit në mënyrë që ne t'ju bëjmë një vlerësim fillestar falas të gjendjes tuaj.

Duke qenë se jemi të vetëdijshëm për nevojat unike të pacientëve tanë ndërkombëtarë, ne ju ndihmojmë me masat që duhen marrë rreth udhëtimit dhe akomodimit nëpër hotele. Stafi ynë mund t’ju ndihmojë me sigurimin e transportit, t’ju sugjerojë hotelet më të mira në zonë dhe t'ju japë informacion mbi atraksionet lokale më popullore për ta bërë qëndrimin tuaj në Shqipëri sa më të këndshëm.

Kohëzgjatja e qëndrimit tuaj do të varet nga detajet e planit tuaj të trajtimit. Në shumicën e rasteve, pacientët do të duhet të organizojnë operacionin kirurgjikal, konsultën e parë dhe konsultimet pasuese. Edhe pse disa operacione mund të kërkojnë vetëm një qëndrim të shkurtër, të tjerë mund të kërkojnë një qëndrim më të gjatë. Ekipi ynë do të sigurojë një itinerar të personalizuar për t'ju ndihmuar të planifikoni udhëtimin tuaj në përputhje me rrethanat tuaja specifike.
Për shkak të reputacionit të saj për ofrimin e çmimeve të drejta dhe të hapura për procedurat dentare, Shqipëria është një destinacion popullor për pacientët ndërkombëtarë që kërkojnë kujdes të nivelit të lartë me një fraksion të kostos. Klinika jonë ofron vlerësime të detajuara të çmimeve në mënyrë që ju të merrni vendime të sigurta dhe të sakta në lidhje me kujdesin tuaj dentar. Ne sigurojmë transparecë të plotë!
Sigurisht! Shqipëria është një vend plot me peizazhe mahnitëse, vende dhe monumente historike intriguese. Një numër në rritje i pacientëve ndërkombëtarë zgjedhin të kombinojnë kujdesin dentar me pushimet në këtë vend. Stafi ynë do t'ju ndihmojë në organizimin e orarit tuaj për të maksimizuar kohën e qëndrimit tuaj këtu, natyrisht duke i dhënë rëndësi primare trajtimit tuaj dentar.

Klinika jonë

Kontaktoni me Ne

Na dërgoni me email

info@dr-rolandzhuka.com

Shërbimet Dentare

Na kontaktoni tani

Plotësoni formularin e mëposhtëm për të marrë një ofertë falas. Ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur. 

Duke klikuar butonin "DËRGO" më poshtë, pranoj që një përfaqësues të më kontaktojë me email ose telefonata në emailin ose numrin e telefonit të ofruar nga unë në lidhje me shërbimet e dr-rolandzhuka.com.
sqShqip

Kërkoni një Vlerësim Falas, plotësoni formularin e mëposhtëm.

Duke klikuar butonin "DËRGO" më poshtë, pranoj që një përfaqësues të më kontaktojë me email ose telefonata në emailin ose numrin e telefonit të ofruar nga unë në lidhje me shërbimet e dr-rolandzhuka.com.