Implantet Zigomatike Për Personat Me Humbje të Kockës në Nofull

Shumë pacientë përballen me zvogëlimin e kockës që ndodh nën vijën e mishrave të dhëmbëve, e cila zakonisht ndodh për shkak të sëmundjes periodontale. Këta njerëz i njohin pasojat serioze që ndikojnë në mirëqenien dhe stilin e tyre të jetesës. Njerëzit që vuajnë nga humbja më serioze e kockave janë gjithashtu të prirur ndaj problemeve të shëndetit oral, të cilat rrisin ndjeshëm shqetësimet e tyre mjekësore. Konsumimi i ushqimit mund të bëhet i pakëndshëm dhe i mundimshëm, duke çuar në kequshqyerje dhe përkeqësim të mëtejshëm të shëndetit të tyre.

Në rastet kur dikush ka probleme të tilla të shëndetit oral, dentistët mund të sugjerojnë vendosjen e implanteve dentare. Megjithatë, nëse individi ka një sasi të madhe të humbjes së kockave në nofull, implantet tradicionale nuk do të qëndrojnë në vend. Për fat të mirë, ka metoda të tjera për të bërë vendosjen e implanteve realitet, edhe me humbje kockore në nofull. Implantet zigomatike në Shqipëri janë një metodë që mund të ndihmojë pacientët me një reduktim të konsiderueshëm të kockave për të rikuperuar cilësinë e tyre të jetës.

Si përdoren implantet zigomatike?

Dentisti i vendos implantet zigomatike në një zonë të veçantë të strukturës skeletore të pacientit. Kur humbja e kockave është shumë e rëndë për teknikën tradicionale të implantimit, implantet zigomatike ofrojnë një alternativë tjetër.

Disa njerëz mund të përdorin një protezë të përhershme për të ndihmuar me humbjen e kockave. Individët që konsiderojnë implantet dentare ndonjëherë mund të përdorin një sërë operacionesh për transplantin e kockave për të rimbushur materialin kockor që u mungon, duke i lënë implantet të vendosen pasi të ketë përfunduar sekuenca e hapave shtesë. Fatkeqësisht, kjo mund të përfshijë shumë operacione që mund të rrisin riskun e komplikacioneve. Duke vendosur implantet në zigomë, pacientëve u jepet një zgjidhje alternative.

Cilat janë përfitimet e implanteve zigomatike?

Vendosja e një implanti zigomatik ofron përfitime të shumta. Indet e buta në regjionin e fytyrës nuk përjetojnë ngjeshje, duke e bërë atë më të rehatshëm për pacientin sesa transplantimi i kockave. Kjo është për shkak se implantet nuk mbështeten në indet e buta për mbështetje strukturore, duke hequr kështu çdo forcë shtypëse që mund të jetë e pranishme me metoda të tjera. Për më tepër, sistemi i mbështetjes strukturore mbetet në vend kur personi flet, duke i lejuar ata të komunikojnë me besim dhe rehati dhe duke sjellë kështu përmirësimin në vetëvlerësimin e tyre.

Procesi i implanteve zigomatike është më i shkurtër dhe kërkon më pak vizita te mjeku sesa implantet tradicionale, duke reduktuar sasinë e kohës së kaluar në zyrën e ddentistit dhe ditët e pushimit nga puna. Studimet tregojnë se këto implante janë po aq efektive sa ato tradicionalet, që do të thotë se individët mund t’i rikthehen në jetën e tyre normale me një ritëm më të shpejtë.

Cilat janë përfitimet kirurgjikale të implanteve zigomatike?

Gjatë viteve të fundit, implantet zigomatike janë përmirësuar për të optimizuar performancën e tyre gjatë dhe pas operacionit. Këto implante janë krijuar posaçërisht për t'u ngulitur në rajonin zigomatik të fytyrës, duke ofruar kështu një mundësi për njerëzit që janë diagnostikuar me mungesë kockore e cila do t'i ndalonte ata të vendosnin implante dentare. Struktura e këtyre implanteve është projektuar duke pasur parasysh indet e buta në këtë zonë.

Përparësitë e këtyre implanteve zigomatike për trajtime mjekësore dhe rikuperimi janë të shumta. Si fillim, këto implante kanë një nivel më të lartë të stabilitetit fillestar, i cili është thelbësor për funksionimin e tyre. Për më tepër, ato përputhen me indet e buta të trupit, duke ulur kështu rrezikun e problemeve ose shqetësimeve pas operacionit. Së fundmi, çmimet për implantet zigomatike në Shqipëri ofrojnë një zgjidhje me kosto efektive për pacientët që kanë një gjendje orale kaq të komplikuar. Të gjitha këto avantazhe janë kritike si për mjekët ashtu edhe për pacientët dhe tregojnë epërsi në krahasim me seritë konvencionale të grafteve kockore.

Si mund të përmirësojnë cilësinë e jetës implantet zigomatike?

Me studimet në rritje mbi implantet dentare zigomatike, ato janë bërë zgjedhja e duhur për ata që kanë përjetuar humbje kockore që më parë supozohej se ishte një pengesë për instalimin e implanteve konvencionale. Pa prezantimin e këtij lloji të ri të implantit dentar, shumë pacientë do të duhej ta vononin procedurën për disa muaj për shkak të nevojës së kryerjes së teknikave të shumta ndërhyrëse. Për shembul, do të nevojitej shartimit i kockave në mënyrë që të rritej densitetin kockor, në mënyrë që të vendosen implantet konvencionale.

Me implantet zigomatike, pacientët mund t'i shmangin transplantet e dhimbshme kockore. Kjo rezulton në shumë më pak kohë të nevojshme për trajtim, si dhe rezultate më të mira kirurgjikale, funksionale dhe estetike. Prandaj, implantet zigomatike arrijnë të rrisin cilësinë e jetës së pacientëve. Këto implante ofrojnë të njëjtat avantazhe të implanteve dentare tradicionale dhe kërkojnë pak përkujdesje. Pas përfundimit të operacionit, njerëzit nuk do të pengohen më nga problemet e tyre të shëndetit oral. 

Këto implante mund të kurojnë dhe parandalojnë shumë çështje sociale, funksionale dhe psikologjike të shkaktuara nga problemet me dhëmbët. Në thelb, zgjedhjet e trajtimit zigomatik rivendosin standardin e jetesës së një personi. Kështu, një numër i madh pacientësh kanë përfituar tashmë nga ky trajtim. Nëse jeni duke kërkuar për implante zigomatike me cilësi të lartë dhe të përballueshme, Dr. Roland Zhuka ofron ekspertizën e tij të gjerë në implantologji për të arritur rezultatet më të mira. Na kontaktoni tani për një konsultë falas!

Kontaktoni me Ne

Na dërgoni me email

info@dr-rolandzhuka.com

Ndani:

Facebook
Cicëroj
Pinterest
LinkedIn

Tabela e Përmbajtjes

Na kontaktoni tani

Plotësoni formularin e mëposhtëm dhe do të merrni një vlerësim fillestar të gjendjes tuaj dentare, ose kontaktoni dr.

Duke klikuar butonin "DËRGO" më poshtë, pranoj që një përfaqësues të më kontaktojë me email ose telefonata në emailin ose numrin e telefonit të ofruar nga unë në lidhje me shërbimet e dr-rolandzhuka.com.
Në çelës

Postime të ngjashme

Ne jemi gati kur të jeni ju gati!

Lini një takim

Plotësoni formularin për të lënë një takim me një nga specialistët tanë stomatologjikë. Nëse keni nevojë për zgjidhje më të komplikuara dentare ose keni nevojë për një diagnozë për problemin tuaj, ne do t'ju kontaktojmë sa më shpejt të jetë e mundur. Ne ofrojmë konsulta dhe këshilla mjekësore për të gjithë pacientët, qoftë në klinikën tonë ose nëpërmjet internetit. Thjesht plotësoni formularin me informacionin tuaj, zgjidhni shërbimin që po kërkoni dhe lini një mesazh me çdo pyetje që mund të keni, dhe stafi ynë do t'ju përgjigjet brenda një kohe të shkurtër.

Bëni një takim

Plotësoni formularin e thjeshtë online!

Njihuni me dentistin tonë në internet

Telefonatë direkt me dentistin tonë.

Mësoni diagnozën tuaj

Gjeni problemin dhe zgjidhjen.

Merrni kuotën tuaj

Merrni ofertën tuaj falas në internet!

sqShqip

Kërkoni një Vlerësim Falas, plotësoni formularin e mëposhtëm.

Duke klikuar butonin "DËRGO" më poshtë, pranoj që një përfaqësues të më kontaktojë me email ose telefonata në emailin ose numrin e telefonit të ofruar nga unë në lidhje me shërbimet e dr-rolandzhuka.com.

Appuntamenti

Scegli il pachetto piu adatto a te;

Ottieni subito il tuo sconto!
Risparmia fino al 30% contattandoci oggi!