Pse Duhet Të Zgjidhni Implantet Pterigoide Për Humbje Të Rëndë Kockore

Implantet pterygoide janë një zgjedhje perfekte për individët që vuajnë nga humbja e kockave të nofullës së sipërme. Në këtë artikull, ne do të diskutojmë të gjitha faktet e rëndësishme që duhet të dini dhe të merrni parasysh përpara se të vendosni nëse ky është trajtimi i duhur për ju. Sigurisht, vendimi përfundimtar duhet të merret me ndihmën e dentistit duke parë problematikat e nofullës tuaj më në detaje. Qëllimi jonë është të zbulojmë cilësitë dhe avantazhet që i bëjnë implante pterigoide opsionin e duhur për njerëzit që po përjetojnë humbje të konsiderueshme të kockave. Ky trajtim ofron një mënyrë revolucionare për të rivendosur funksionalitetin dhe estetikën e dhëmbëve, siç do të shohim dhe më poshtë.

grafi dentare per humbjen e kockes ne nofull

Humbja E Rëndë E Kockave

Humbja e kockave përreth dhëmbëve dhe në nofull është shumë më e shpeshtë nga sa mund ta imagjinoni. Mund të ndodhë si pasojë e sëmundjes së mishrave të dhëmbëve ose sëmundjes periodontale, e cila është shkaku më i përhapur. Kjo gjendje shkaktohet nga bakteret e pllakës dentare, të cilat me kalimin e kohës gërryejn kockën që suporton dhëmbët. Të gjithë njerëzit e çdo moshe, duke përfshirë ata që kanë pasur gjithmonë dhëmbë të bukur e të shëndetshëm, mund të pësojnë humbje kockore në dhëmbët e tyre. Megjithatë, kjo ndodh më shpesh ndërsa plakeni.

Humbja e kockave të nofullës, e cila mund të shkaktojë lirimin e dhëmbëve tuaj, lëvizjen dhe tkurrjen e kockës që rrethon dhe mbështet dhëmbët ndodh si rezultat i sëmundjeve ose infeksioneve. Kur një dhëmb humbet ose duhet të nxirret, humbja tij mund të ndikojë gjithashtu në kockën e nofullës, e cila mund të shkaktojë tkurrjen e mishrave dhe nofullës.

Si Ta Kuptoni Nëse Vuani Nga Humbja E Kockave Të Nofullës?

Nëse dhëmbët tuaj kanë filluar të zhvendosen ose të lirohen, ose nëse mishrat e dhëmbëve tuaj janë bërë më të vegjël, të fryrë ose keni gjakderdhje kur lani dhëmbët, ju mund keni sëmundje të mishrave të tyre ose humbje kockash. Jnëse nuk doni të humbisni dhëmbët, duhet të kërkoni ndihmë nga dentisti dhe të merni trajtimin e duhur sa më shpejt. Simptomat e zakonshme përfshijnë recesionin e mishrave, gjakderdhjen ose inflamacionin e mishrave të dhëmbëve, lëvizje të dhëmbëve, erën e keqe të gojës ose boshllëqe që zhvillohen midis dhëmbëve. Telefononi menjëherë dentistin tuaj nëse hasni ndonjë nga këto simptoma.

Shkaqet E Humbjes Së Kockave Rreth Dhëmbëve

Shkaqet më të shpeshta të humbjes së kockave të dhëmbëve janë sëmundja periodontale dhe humbja e dhëmbëve. Traumat nga aksidentet dhe dëmtimet e tjera mund të jenë gjithashtu një faktor në humbjen e kockave përreth dhëmbëve.

Pirja e duhanit, nga ana tjetër, është një tjetër faktor kryesor që con në humbje të kockave në mishrat e dhëmbëve dhe sëmundjen periodontale. Shumë studime tregojnë qartë se pirja e duhanit jo vetëm që rrit rrezikun e humbjes së kockave dhe sëmundjeve të mishrave të tyre, por gjithashtu rrit efektivitetin e sëmundjes për të dëmtuar akoma më shumë gojën. Për më tepër, pirja e duhanit mund ta bëjë terapinë më pak efektive. Mos mbajtja e një diete të shëndetshme dhe disa çrregullime të rënda mjekësore mund të rrisin gjithashtu mundësinë e humbjes së kockave.

Kirurgjia e implanteve pterigoide ne Shqiperi

Procedura E Implantit Pterigoid

Hapi 1

Konsultimi fillestar me dentistin: Dentisti juaj do të bëjë një ekzaminim gjithëpërfshirës të nofullës, dhëmbëve dhe gojës tuaj. Për të vlerësuar numrin dhe cilësinë e kockave, ata do të përdorin CT ose rreze X. Kjo garanton që ju jeni një kandidat i përshtatshëm për operacionin dhe i mundëson dentistit tuaj të organizojë me kujdes procesin.

Hapi 2

Vendosja e implantit: Dentisti juaj do të fusë në mënyrë kirurgjikale implantin pterygoid në pllakën pterygoide të nofullës suaj të sipërme ndërsa jeni nën efektin e anestezisë lokale. Zakonisht duhen dy deri në tre orë për të kryer këtë trajtim kirurgjik, por kjo varet se sa e ndërlikuar është situata. Shumë pacientë do të duan të përdorin qetësues IV për këtë operacion; ky lloj qetësuesi është më i dobishëm për njerëzit që janë në ankth ose të cilët kanë frikë nga procedurat e gjata kirurgjikale. 

Hapi 3

Shërimi dhe integrimi: Implanti do të osseointegrohet – bashkohet me kockën tuaj – gjatë muajve në vijim. Kjo garanton një bazë solide dhe afatgjatë për dhëmbët tuaj të rinj. Faza e integrimit zakonisht zgjat tre deri në gjashtë muaj. Për të parandaluar humbjen e dhëmbëve gjatë procesit të shërimit, dentisti juaj mund të aplikojë një restaurim të përkohshëm. Në këtë mënyrë ju do të jeni në gjendje të vazhdoni me aktivitetet dhe pamjen tuaj si normalisht.  

Hapi 4

Restaurimi i përhershëm: Dentisti juaj do të duhet të bëjë skanime të plota të gojës pasi implanti të jetë shkrirë siç duhet me kockën tuaj. Këto imazhe dërgohen në një laborator dentar, i cili i përdor ato për të krijuar një zëvendësim të përhershëm që ka madhësinë e saktë për t'iu përshtatur implantit tuaj. Dentisti do ta vendos dhëmbin zëvendësues të përhershëm tek implantet pasi ato të jenë gati. Rezultati përfundimtar do të jetë një grup dhëmbësh që përmirëson buzëqeshjen tuaj dhe është i rehatshëm, i fortë dhe duket sa më natyral.

Rezultatet e zevendesimit te dhembeve me implant pterigoide ne Shqiperi

Avantazhet E Implanteve Pterigoide

Shmang Shartimin E Kockave

Implantet pterigoide përdorin kockën e fortë dhe të trashë që gjendet në pllakat pterygoide të nofullës suaj të sipërme. Kjo shmang nevojën për trajtime të kushtueshme si shartimi i kockave dhe ul ndjeshëm mundësinë e dështimit të implantit që mund të ndodh nga vendosja e implanteve standarde në nofullën e sipërme.

Procesi I Shpejtë

Nëse shartimi është i nevojshëm atëher procedura e implantit do të zgjas më shumë pasi kocka e re normalisht merr më shumë kohë për t'u integruar. Për shkak se kjo zakonisht nuk kërkohet me implantet pterygoide, kohëzgjatja totale e këtij trajtimi dotë shkurtohet shumë.

Dallimet Midis Implanteve Pterigoide Dhe Zygomatike

Përpara zhvillimit të implantet zigomatike dhe pterigoide, individët që kishin humbje të konsiderueshme kockore kishin dy zgjedhje. Ata mund të mbanin proteza ose të provonin transplantin e kockave për të rindërtuar nofullën. Kjo e fundit e ka shkallën e suksesit shumë të ulët prandaj nuk rekomandohet. Të dyja këto metoda nuk janë perfekte.

Fatmirësisht, ditët e sotme ofrohen zgjedhjet më të mirapër trajtimin e këtij problemi. Në implantet zigomatike dhe pterygoide do të përdoren shtylla më të gjata sesa në implantet konvencionale. Ndryshe nga implantet e zakonshme, të cilat ankorojnë shtyllat drejt e në kockën e nofullës, këto implante janë të kënduara dhe futen në disa kocka. Për shumë vite, të dy proceset kanë qenë në përdorim. Ashtu si implantet konvencionale, ato ofrojnë një zëvendësim të përhershëm dhe të sigurt të dhëmbit.

Vendndodhja e spirancave të shtyllave i bën këto dy lloje implantesh ndryshe nga njëra tjetra. Implantet pterygoid pozicionohen aty ku procesi pterygoid i kockës sfenoidale bashkohet me kockën e nofullës, e cila përbën pjesën e sipërme të saj. Ndërsa në implantet sigomatike kocka e mollëzave shërben si spirancë . Këto dy kocka krijojnë bazamente të forta dhe të trasha të implantit. Ato janë një alternativë e shkëlqyeshme për individët që kanë humbje të konsiderueshme të kockës së nofullës së sipërme, pasi ata janë më pak të prirur ndaj humbjes së kockave sesa nofulla e sipërme.

Shkalla E Suksesit Dhe Rezultatet Afatgjata

Për sa i përket këtij trajtimi dentar, njerëzit që po e mendojnë këtë metodë dhe dentistët që i këshillojnë duhet të kenë një kuptim të plotë të shkallës së suksesit dhe rezultateve afatgjata të implanteve pterygoide. Ky artikull synon të ofrojë një eksplorim më të thellë të një numri të madh kërkimesh dhe njohurish klinike që hedhin dritë mbi efikasitetin dhe qëndrueshmërinë afatgjatë të implanteve pterygoide, veçanërisht në fushën komplekse të humbjes së rëndë të kockës së nofullës së sipërme.

Në Përfundim

Ndërsa arrijmë në fund të shpjegimit tonë për implantet pterygoid, është e qartë se këto trajtime nuk janë procedurat të thjeshta dentare. Për pacientët që po përjetojnë një humbje të konsiderueshme të kockës së nofullës së sipërme, ato ofrojnë mundësinë e shëndetit të dhëmbëve afatgjatë. Analiza jonë e plotë e niveleve të suksesit dhe rezultateve afatgjata tregon se implantet pterygoid janë një opsion i besueshëm dhe revolucionar trajtimi për çështjet e riparimeve dentare.

Implantet pterygoid janë një opsion restaurues dhe mjaft efektiv për sa i përket restaurimeve të vështira dhe kjo është vërtetuar nga studime të shumta. Këto fakte u japin pacientëve besim se dhëmbët e tyre do të kthehen në normalitet dhe do të kenë buzqeshjen që ëndërrojnë

Implantet pterygoid ofrojnë përfitime specifike në krahasim me implantet standarde, veçanërisht kur individi ka humbje të konsiderueshme kockore. Ky avantazh thekson statusin e tyre si zgjedhja më e mirë për këdo që kërkon trajtime të qëndrueshme të riparimit të dhëmbëve.

Për ta përmbledhur, implantet pterygoide përfaqësojnë një angazhim për shëndetin afatgjatë oral dhe jo thjesht një operacion dentar. Këto implante vazhdojnë të jenë opsioni i duhur ndërsa shkenca dhe teknologjia zhvillohen, duke ofruar një zgjidhje afatgjatë për ata që kanë të bëjnë me humbje të konsiderueshme të kockave të nofullës së sipërme.

Pyetjet E Bëra Më Shpesh

Çfarë Janë Implantet Dentare Pterigoide?

Implantet pterigoid janë implantet dentare të specializuara që synojnë t'u japin individëve me lartësi dhe gjerësi të pamjaftueshme të kockës së sipërme (atrofi maksilar) një bazë për të pasur dhëmbë të sipërm të përhershëm.

Cili Është Ndryshimi Midis Implanteve Zigomatike Dhe Pterygoide?

Kocka sfenoidale, e cila është një përbërës i bazës së kafkës, ka një proces Pterigoid që mban implantin pterygoid, ndërsa implanti zigomatik është i fiksuar në kockën zigomatike ose malare, e cila është pjesa më e dukshme e mollëzave ose fytyrës. 

Cilat Janë Disavantazhet E Implanteve Pterigoide?

Meqenëse implantet dentare pterygoid shtrihen aq larg - pothuajse në zonën e dhëmbëve të pjekurisë së sipërme - problemi më i zakonshëm me to është mungesa e hapësirës së mjaftueshme për t'u vendosur. Për të pasur një zonë të mjaftueshme për një kurorë artificiale, nevojitet një hapësirë e madhe ndër-harkore. Mungesa e njohurive për procedurën e vendosjes së implantit pterygoid është bjë pengesë tjetër, e cila mund të rezultojë në stabilitet të ulët dhe dështim të hershëm. Për më tepër, për sa i përket rehatisë, ato funksionojnë më së miri ndërsa bëhen nën efektin e një qetësuesi intravenoz. Nëse keni vendosur implante kozmetike në mollëza për të rindërtuar fytyrën tuaj pas një aksidenti automjeti, kjo mund të jetë gjithashtu një problem. Në raste të rralla, implantet mund të vendosen pa hequr implantet tuaja kozmetike të mollëzës. 

A Dhembin Implantet E Nofullës? 

Ju nuk do të ndjeni asnjë shqetësim gjatë operacionit të implantit të nofullës pasi do të jeni nën efektin e anestezisë. Pas procedurës, me shumë mundësi do të ndjeni pak dhimbje dhe parehati për rreth një javë. Ndërsa mavijosjet dhe ënjtjet mund të zgjasin pak më shumë.

Kontaktoni me Ne

Na dërgoni me email

info@dr-rolandzhuka.com

Ndani:

Facebook
Cicëroj
Pinterest
LinkedIn

Tabela e Përmbajtjes

Na kontaktoni tani

Plotësoni formularin e mëposhtëm dhe do të merrni një vlerësim fillestar të gjendjes tuaj dentare, ose kontaktoni dr.

Duke klikuar butonin "DËRGO" më poshtë, pranoj që një përfaqësues të më kontaktojë me email ose telefonata në emailin ose numrin e telefonit të ofruar nga unë në lidhje me shërbimet e dr-rolandzhuka.com.
Në çelës

Postime të ngjashme

Ne jemi gati kur të jeni ju gati!

Lini një takim

Plotësoni formularin për të lënë një takim me një nga specialistët tanë stomatologjikë. Nëse keni nevojë për zgjidhje më të komplikuara dentare ose keni nevojë për një diagnozë për problemin tuaj, ne do t'ju kontaktojmë sa më shpejt të jetë e mundur. Ne ofrojmë konsulta dhe këshilla mjekësore për të gjithë pacientët, qoftë në klinikën tonë ose nëpërmjet internetit. Thjesht plotësoni formularin me informacionin tuaj, zgjidhni shërbimin që po kërkoni dhe lini një mesazh me çdo pyetje që mund të keni, dhe stafi ynë do t'ju përgjigjet brenda një kohe të shkurtër.

Bëni një takim

Plotësoni formularin e thjeshtë online!

Njihuni me dentistin tonë në internet

Telefonatë direkt me dentistin tonë.

Mësoni diagnozën tuaj

Gjeni problemin dhe zgjidhjen.

Merrni kuotën tuaj

Merrni ofertën tuaj falas në internet!

sqShqip

Kërkoni një Vlerësim Falas, plotësoni formularin e mëposhtëm.

Duke klikuar butonin "DËRGO" më poshtë, pranoj që një përfaqësues të më kontaktojë me email ose telefonata në emailin ose numrin e telefonit të ofruar nga unë në lidhje me shërbimet e dr-rolandzhuka.com.

Appuntamenti

Scegli il pachetto piu adatto a te;

Ottieni subito il tuo sconto!
Risparmia fino al 30% contattandoci oggi!