Rindërtimi i Plotë i Gojës Në Shqipëri Për Dhëmbët e Humbur

Për ata që duan të kenë dhëmbë të shëndetshëm dhe një buzëqeshje të bukur, rekomandohen kontrolle të rregullta dentare dhe trajtime parandaluese për mirëmbajtjen e kujdesit oral. Fatkeqësisht, ka raste kur dëmtimi i gojës dhe i dhëmbëve është aq i rëndë sa është i nevojshëm një restaurim i plotë i gojës. Çfarë rrethanash kërkojnë një procedurë të tillë dhe çfarë përfshin restaurimi i plotë i gojës në Shqipëri ?

Është mjaft e thjeshtë të neglizhohet rëndësia e higjienës dentare. Për sa kohë që mbani rutinën e duhur të kujdesit dentar dhe vizitoni rregullisht dentistin, dhëmbët tuaj duhet të mbeten në gjendje të shkëlqyer. Megjithatë, nëse shëndeti juaj oral përkeqësohet papritur, duhet të kërkoni trajtimin e nevojshëm dentar për të rindërtuar dhëmbët tuaj sa më shpejt të jetë e mundur. Në disa nga rastet më serioze, mund të kërkohet restaurim i nofullës, mishrave të dhëmbëve dhe dhëmbëve për të dhënë rezultatin më të mirë dhe për të lejuar që personi të rifitojë funksionin e duhur të gojës.

Kur një person ka nevojë për një procedurë drastike dentare, quhet rasti i 'dentition terminal'. Kjo ndodh kur dhëmbët janë aq të dëmtuar ose të prishur sa e vetmja mundësi është heqja e të gjithë dhëmbëve natyralë dhe zëvendësimi i tyre me alternativa sintetike. Me përparimet në trajtimet dentare, mund të adresohen edhe rastet më të rënda. Është e rëndësishme të kuptohet pse disa pacientë janë në pozicionin që kërkojnë këtë procedurë dhe detajet e procesit të restaurimit.

Kur nevojitet restaurimi i plotë i gojës?

Është e pamundur të parashikohet se kur mund të ndodhë një fatkeqësi. Ju mund të merrni masa sigurie për të mbrojtur dhëmbët tuaj, si p.sh. përdorimi i një proteze mbrojtëse ndërsa merrni pjesë në aktivitete fizike dhe sporte. Nëse një dëmtim intensiv ndodh në gojën tuaj, mund të rezultojë në dëmtim të rëndë të kockave, mishrave dhe dhëmbëve. Aksidentet e automjeteve motorike, rrëshqitjet dhe rrëzimet dhe ndikimet e papritura gjatë ngjarjeve sportive janë të gjitha skenarë ku dhëmbët tuaj mund të preken rëndë.

Nëse ndodh diçka e tillë, është thelbësore që menjëherë të kërkoni ndihmë mjekësore. Klinika jonë ofron takime urgjente dentare dhe vizita jashtë orarit. Na kontaktoni në çdo moment për të rezervuar një takim në klinikën tonë dentare në Shqipëri. Nëse lëndimi është serioz ose kërcënues për jetën, shkoni menjëherë në dhomën më të afërt të urgjencës ose telefononi një ambulancë.

Çfarë problemesh dentare mund të zgjidhë një restaurim i plotë i gojës?

Nuk janë vetëm ngjarjet si aksidentet ose dëmtimet që mund të çojnë në “dentition terminal”. Mungesa e higjienës së duhur dentare ose injorimi i kujdesit të rregullt dentar mund të çojë në zhvillimin e kaviteteve, recesionin e mishrave të dhëmbëve dhe përfundimisht në sëmundjen e mishrave të dhëmbëve, e cila njihet edhe si periodontitis. Ky infeksion bakterial i mishrave të dhëmbëve mund të ketë pasoja të rënda, si shkatërrimin e dhëmbëve, mishrave të dhëmbëve dhe madje edhe të nofullës. Ndërsa infeksioni përparon, dhëmbët mund të lirohen dhe madje mund të bien, ose mund të prishen deri në pikën e shpërbërjes.

Zgjedhje të ndryshme të stilit të jetesës, të tilla si pirja e duhanit, marrja e drogës, pirja e tepërt e alkoolit dhe ngrënia e një diete jo të shëndetshme, mund të shkaktojnë prishje të dhëmbëve dhe përkeqësim të shëndetit të dobët të dhëmbëve. Pavarësisht nga kombinimi i faktorëve që kanë çuar në përkeqësimin e dhëmbëve, pacienti përfundimisht duhet të përballet me problemin dhe të punojë për të rifituar dhe ruajtur funksionalitetin e dhëmbëve.

Çfarë mund të pres nga një rindërtim i plotë i gojës?

Nëse një rinovim i plotë i gojës vlerësohet si mënyra më e mirë për të trajtuar një rast të prishjes së rëndë të dhëmbëve, do të ndërmerren një sërë hapash për t'u siguruar që gjithçka të restaurohet plotësisht.

Planifikimi i trajtimit dhe ekzaminimet fillestare

Para fillimit të një restaurimi të plotë të gojës, pacienti do të duhet të bëjë ekzaminim të plotë dhe konsultim dentar. Kjo zakonisht përfshin një ekzaminim fizik, marrjen e rrezeve X, skanimet e dhëmbëve dhe një bisedë me pacientin. Këtu, dentisti do të vlerësojë shëndetin e pacientit, si dhe aspekte të tjera që mund të ndikojnë tek ai, si çdo ilaç që ata marrin, historia e mëparshme dentare dhe çështje të tjera. Me këtë informacion, dentisti mund të krijojë një plan trajtimi të përshtatur me një vlerësim të kostos për rastin individual të pacientit dhe nëse i jepet drita jeshile, të fillojë të rezervojë fazat e tjera të restaurimit të plotë të gojës.

Heqja e dhëmbëve të dëmtuar dhe indit të mishit të dhëmbëve 

Në varësi të shkallës së shkatërrimit në rajone të ndryshme të zgavrës suaj me gojë, kjo pjesë e procesit të restaurimit ka të ngjarë të kërkojë eliminimin kirurgjik të çdo materiali të shkatërruar ose të përkeqësuar. Çdo kockë e infektuar, mishrat e dhëmbëve dhe materiali i dhëmbëve do të hiqet, si dhe çdo pjesë ose pjesë kocke e copëtuar që është shumë e brishtë. Ky veprim ndërmerret për t'u siguruar që çdo gjurmë infeksioni të hiqet nga goja. Duke bërë këtë, krijohet një bazë e fortë dhe e shëndetshme për të punuar në hapat e ardhshëm të trajtimit.

Seancat e transplantit të kockave për zonat e prekura 

Gjatë konsultës fillestare, do të përcaktohet nëse për restaurimin e gojës janë të nevojshme edhe transplantet e mishrave të dhëmbëve dhe ato të kockave. Nëse duhet të hiqet një sasi e madhe kockash ose indi mishi, do të kryhet një procedurë transplanti për kockën e nofullës për të përforcuar zonën. Kjo do t'i japë më shumë stabilitet dhe strukturë kockës së nofullës dhe mishrave të dhëmbëve, duke i lejuar kështu pacientit të ketë më shumë mbështetje dhe rehati kur flet ose përtyp. Qëllimi i kësaj është të sigurohet që pacienti të ketë stabilitetin dhe rehatinë më të mirë të mundshme.

Marrja e modelit për dhëmbët zëvendësues 

Pasi pacienti të jetë gati për dhëmbët protezë, individi do të pajiset me protezën e tij dentare. Kjo mund të përfshijë një protezë për nofullat e sipërme dhe të poshtme, ose personi mund të zgjedhë implantet dentare All-on-4 si pjesë e të gjithë procesit të restaurimit të gojës. Të dyja alternativat i mundësojnë individit të rifitojë funksionalitetin e plotë të gojës.

Protezat tradicionale ngjiten në indin e fortë të mishit të dhëmbëve të pacientit duke përdorur ngjitës të përkohshëm dentar. Ngjitësi mund të jetë në formën e një shiriti, pluhuri të thatë ose një paste ngjitëse. Personi do t'i riaplikojë vetë këto ngjitës sa herë që proteza fillon të lëvizë ose kur hiqen për pastrim. Protezat bashkëkohore janë tepër të rehatshme dhe duken krejtësisht natyrale kur janë në gojë. Me kalimin e kohës, shumica e pacientëve do të duhet të ndërrojnë protezat e tyre në mënyrë që të riparohen për të akomoduar ndryshimin gradual të formës së mishrave të dhëmbëve.

Një metodë alternative që një dentist mund të përdorë janë protezat e mbështetura nga implantet. Në krahasim me përdorimin e thjeshtë të ngjitësit dentar për të ngjitur protezën, kjo metodë përdor implante dentare për të siguruar protezat. Implantet shërbejnë si një bazë e qëndrueshme në të cilën mund të fiksohet proteza. Përveç avantazhit e një lidhjeje më të fortë, protezat e mbështetura nga implanti gjithashtu krijojnë më pak presion në gjuhë sesa protezat e zakonshme. Kjo e bën konsumimin e ushqimit më të lehtë.

Rivendosja e të gjithë dhëmbëve me implante dentare All-on-4

Në vend të protezave të rregullta ose protezave mbi implante, pacientëve mund t'u ofrohet procesi modern i implanteve dentare All-on-4 për të përfunduar restaurimin e plotë të gojës. Ndryshe nga protezat e mbështetura nga implantet që ndonjëherë përfshijnë vetëm dy implante, implantet dentare all-on-4 në Shqipëri vendosin katër implante dentare secila në harkun e sipërm dhe të poshtëm. Këto implante janë të vendosura në pozicione të sakta në kockën e nofullës për të krijuar një lidhje shumë të qëndrueshme. Kjo i jep pacientit lidhjen më të fortë midis nofullës dhe dhëmbëve zëvendësues, duke i ofruar atyre lehtësinë dhe sigurinë më të mirë të mundshme.

Parandalimi i humbjes së densitetit të kockave në rindërtimin e plotë të gojës

Procedura e implantit dentar All-on-4 i jep pacientit stabilitët më të mirë për dhëmbët e tyre artificialë, dhe në të njëjtën kohë ndihmon për të shmangur çështjen e zvogëlimit të densitetit të kockave. Kjo është e mundur për shkak të lidhjes së drejtpërdrejtë të implanteve dentare me materialin kockor në nofull. Kjo simulon mënyrën në të cilën rrënjët e dhëmbëve janë ngulitur thellë në kockën e nofullës.

Forca e presionit të dhëmbëve tuaj natyralë në kockë dhe inde gjatë aktiviteteve si përtypja dhe ngrënia stimulon procesin natyral të trupit për forcimin e kockave. Kjo ndihmon në rritjen e integritetit strukturor dhe soliditetit të nofullës. Me implantet e futura në kockën e nofullës, i njëjti presion ushtrohet në atë zonë, duke rezultuar në forcimin dhe mirëmbajtjen e kockave.

Riktheni buzëqeshjen tuaj dhe rifitoni cilësinë e jetës që meritoni

Nëse keni nevojë për një restaurim total të gojës, mos e vononi marrjen e një trajtimi. Ju meritoni një buzëqeshje mahnitëse dhe një kalibër më të lartë të jetës që buron nga rikuperimi i plotë dhëmbëve. Përparësitë për prosperitetin dhe mirëqenien tuaj të përgjithshme janë të pakrahasueshmë. I gjithë procesi do të jetë i drejtpërdrejtë dhe pa dhimbje në klinikën e Dr. Roland Zhuka. Duke filluar me një kuotë falas dhe konsultim fillestar, ne do t'ju drejtojmë në çdo hap, duke ju garantuar që të jeni plotësisht të informuar në lidhje me planin tuaj specifik të trajtimit, si dhe të gjithë shpenzimet që lidhen me rastin tuaj.

Objektivi ynë kryesor është të sigurojmë që të gjithë klientët tanë të jenë të kënaqur me rezultatet që arrijnë nga trajtimet tona dhe që të gëzojnë një buzëqeshje tërheqëse dhe të shëndetshme. Rezervoni konsultën tuaj dhe ne do t'ju udhëzojmë në rrugën drejt një restaurimi të plotë dentar.

Kontaktoni me Ne

Na dërgoni me email

info@dr-rolandzhuka.com

Ndani:

Facebook
Cicëroj
Pinterest
LinkedIn

Tabela e Përmbajtjes

Na kontaktoni tani

Plotësoni formularin e mëposhtëm dhe do të merrni një vlerësim fillestar të gjendjes tuaj dentare, ose kontaktoni dr.

Duke klikuar butonin "DËRGO" më poshtë, pranoj që një përfaqësues të më kontaktojë me email ose telefonata në emailin ose numrin e telefonit të ofruar nga unë në lidhje me shërbimet e dr-rolandzhuka.com.
Në çelës

Postime të ngjashme

Ne jemi gati kur të jeni ju gati!

Lini një takim

Plotësoni formularin për të lënë një takim me një nga specialistët tanë stomatologjikë. Nëse keni nevojë për zgjidhje më të komplikuara dentare ose keni nevojë për një diagnozë për problemin tuaj, ne do t'ju kontaktojmë sa më shpejt të jetë e mundur. Ne ofrojmë konsulta dhe këshilla mjekësore për të gjithë pacientët, qoftë në klinikën tonë ose nëpërmjet internetit. Thjesht plotësoni formularin me informacionin tuaj, zgjidhni shërbimin që po kërkoni dhe lini një mesazh me çdo pyetje që mund të keni, dhe stafi ynë do t'ju përgjigjet brenda një kohe të shkurtër.

Bëni një takim

Plotësoni formularin e thjeshtë online!

Njihuni me dentistin tonë në internet

Telefonatë direkt me dentistin tonë.

Mësoni diagnozën tuaj

Gjeni problemin dhe zgjidhjen.

Merrni kuotën tuaj

Merrni ofertën tuaj falas në internet!

sqShqip

Kërkoni një Vlerësim Falas, plotësoni formularin e mëposhtëm.

Duke klikuar butonin "DËRGO" më poshtë, pranoj që një përfaqësues të më kontaktojë me email ose telefonata në emailin ose numrin e telefonit të ofruar nga unë në lidhje me shërbimet e dr-rolandzhuka.com.

Appuntamenti

Scegli il pachetto piu adatto a te;

Ottieni subito il tuo sconto!
Risparmia fino al 30% contattandoci oggi!