Implante All on 4 - Klinika Implantus - Dr. Roland Zhuka

Implantet dentare All On 4 përfshijnë zëvendësimin e grupit të sipërm ose të poshtëm të dhëmbëve me vetëm katër implante. Një teknikë revolucionare për zgjidhjen e problemit të dhëmbëve që mungojnë, implantet all on 4 mundësojnë rindërtimin e gojës për të rikthyer funksionin e plotë të saj. Kjo i bën implantet all-on-4 një zgjedhje ideale për shumë pacientë.

Dr Roland Zhuka është një implantolog i njohur, i specializuar në implantologji të avancuar në Romë, Itali. Ai ka kryer me sukses edhe specializime të tjera në SHBA, Lisbonë dhe Berlin. Të gjitha trajtimet mund të bëhen me qetësues ose anestezi totale pasi klinika jonë dentare ndodhet brenda Spitalit Privat më të mirë në Ballkan.

Implante Dentare All on 4 në Tiranë, Shqipëri

Së pari, kini parasysh se ne jemi pranë jush për të pasur shërbimet më të mira dentare në Shqipëri dhe Evropë. Ne i mbajmë çmimet të ulëta, duke ju dhënë gjithashtu shumë mundësi për të zgjedhur. Klinika jonë ju jep komoditetin që ju nevojitet dhe ne punojmë çdo ditë për t'u bërë më të mirë, për ju.

Siç e dini tashmë, Shqipëria është një nga vendet më të mira dhe më mikpritëse kur bëhet fjalë për shërbimet dentare, qoftë për cilësinë apo çmimet - por krahas kësaj shkojnë edhe vendet që mund të shihni dhe koha që mund të kaloni. Është e pamundur të vish në Shqipëri për shërbime dentare dhe të mos gjesh veten duke kërkuar vende për të vizituar dhe pamje të reja për të parë.

Klinika jonë, falë paketave të saj ju ofron pikërisht këtë. Mundësia për të bërë implantet tuaja me çmime të përballueshme dhe për të vizituar një vend të ri krejtësisht. 

Tani, përsa i përket implanteve All On 4: Kur keni vetëm disa dhëmbë të humbur, të shkaktuar nga një dëmtim ose prishje e dhëmbëve, All On 4 është zgjedhja e duhur për ju. Një zgjidhje e qëndrueshme zëvendësuese që ndihmon në zëvendësimin e një rreshti të plotë të dhëmbëve që mungojnë.

implantet dentare all  on 4 më të mira në Shqipëri

Pse të zgjidhni All On 4 për restaurimin e gojës?

Një dhëmb që mungon mund t'ju bëjë të ndiheni me vetëbesim të ulët dhe keq për veten tuaj, imagjinoni se çfarë mund të bëjë më shumë se vetëm njëë. Pra, kur përballen me një problem të tillë, njerëzit pyesin veten: Çfarë mund të bëj për ta rregulluar atë, për të mbushur boshllëkun?

Procedurat dentare përparojnë çdo vit, javë dhe çdo ditë - kështu që ato mund t'ju ofrojnë disa opsione për të zgjedhur, jo vetëm për sa i përket pamjes, por edhe për sa i përket çmimit. Protezat kanë qenë gjithmonë zgjidhja për dhëmbët që mungojnë, por pavarësisht se ju japin pamjen natyrale që do të dëshironit, ato nuk janë aq komode. Evolucioni i shëndetit të dhëmbëve ka ardhur me një ide të re: procedurën All On 4.

Me fjalë të thjeshta, All On 4 është një teknikë e implantit dentar ku grupi i sipërm ose i poshtëm i dhëmbëve zëvendësohet me vetëm katër implante.

Për t'u siguruar që procedura është e pranueshme dhe e duhura për ju, ne do të kërkojmë historinë tuaj mjekësore dhe dentare. Më pas, ne do t'ju shqyrtojmë për të pasur një kuptim të plotë të situatës në të cilën ndodheni.

Vendi më i mirë për implante dentare all   on 4 me çmime të përballueshme

A mund të vendosni implante All On 4?

Njerëzit janë mësuar të përdorin normalisht protezat si një mënyrë e lehtë për të zëvendësuar dhëmbët, por ata që i përdorin ato janë prova më e madhe se ato lehtë do të rrëshqasin ose do të zhvendosen nga vendi. Që ju të jeni “kandidati” i duhur për metodën All On 4 mund të keni disa kushte, por më të zakonshmet janë: 

Mungojnë shumica e dhëmbëve në njërin ose të dy harqet. Procedura All On 4 mund të përdoret në situata të tilla si sigurimi i urave dhe kurorave, por më së shumti, është një procedurë që ju ndihmon kur vendosni protezat me hark të plotë.

Rreth Dr. Roland Zhuka

Dr Roland Zhuka është një implantolog i njohur, i specializuar në implantologji të avancuar në Romë, Itali. Ai ka kryer me sukses edhe specializime të tjera në SHBA, Lisbonë dhe Berlin.

Cila është procedura e implanteve All On 4?

Në varësi të rastit tuaj, ekzistojnë disa hapa që ndërmerren gjatë kryerjes së procedurës:

Hapi i parë: Konsultimi 

Caktohet një takim me ekipin tonë, që ju të mund të bëni një ekzaminim të gojës tuaj dhe rreze X. Kjo do të na lejojë të kontrollojmë gjendjen e mishrave dhe dhëmbëve që mbeten në gojë, si dhe strukturën e kockave.

Pas ekzaminimit, ju paraqitet një plan trajtimi, për të vendosur datën dhe orën e procedurës.

Hapi i dytë: Vendosja e implantit 

Ne fillimisht do të aplikojmë anestezi dentare dhe do të fillojmë të heqim dhëmbët tuaj të mbetur. Rrjedhimisht, një prerje e vogël do të bëhet në mishrat tuaja për të lejuar hyrjen në kockën e nofullës dhe për t'i dhënë folesë në të cilën do të vendosen implantet, formën e duhur. Menjëherë pas kësaj, implantet vendosen në kockën e nofullës. Në fund të fundit, katër implante dentare do të vendosen në harkun e sipërm dhe katër në atë të poshtëm.

Hapi i tretë: Rimëkëmbja 

Pasi të kryhet procedura, hapi i fundit do të ishte lënia e tyre të shërohen siç duhet. Vetë procesi i shërimit do të zgjasë nga 3 deri në 6 muaj, kohë gjatë së cilës duhet të ndiqni me përpikëri çdo këshillë që ju jepet nga ne.

Implantet më të mira all on 4 me çmime të përballueshme në Shqipëri

Zëvendësimi i të gjithë dhëmbëve me metodën All On 4

Shumica e njerëzve preferojnë protezat e lëvizshme kur bëhet fjalë për zëvendësimin e të gjithë dhëmbëve. Megjithatë, ne sugjerojmë përdorimin e implanteve All On 4 si zgjidhje. Implantet do të fiksohen në nofull dhe është zgjidhja më e mirë sepse është edhe një zëvendësim afatgjatë. Kur zëvendësohet një rresht i plotë i dhëmbëve që mungojnë, përdoret një urë fikse.

Në varësi të gjendjes së pacientit, implantet e harkut të plotë përdorin 4 deri në 6 implante në mënyrë që të mund të mbështesin të gjithë dhëmbët në çdo hark.

Për t'u siguruar që ju jeni të përshtatshëm për implantet me hark të plotë, dentistët tanë do të kërkojnë historinë tuaj mjekësore dhe do të vlerësojnë kockat tuaja të nofullës dhe shëndetin tuaj oral. Kjo bëhet që ata të kuptojnë nëse jeni fizikisht të shëndetshëm dhe nëse keni mishrat e dhëmbëve të shëndetshëm që kjo metodë të aplikohet.

Dijeni se, nëse në të kaluarën ju është mohuar implantet e rregullta, kjo nuk ju përjashton nga vendosja e implanteve me hark të plotë. Implantet janë të pozicionuara në kënde 45 gradë, gjë që shmang nevojën e përdorimit të shartimit të kockave.

Video Dëshmi

Dental Clinic Staff of Dr. Roland Zhuka

Pyetjet e bëra më shpesh

Kur flasim për përfitimet e trajtimit All On 4, kryesorja është koha që duhet, e cila është vetëm një ditë. Një ditë për të vënë të gjithë dhëmbët e rinj.

Publiku i gjerë ka një keqkuptim të përgjithshëm se implantet All On 4 janë të dhimbshme. Kjo nuk është plotësisht e vërtetë. Ka një dhimbje të shurdhër për disa ditë nga ënjtja, por shqetësimi është shumë i vogël në krahasim me implantet e tjera dentare.

Dhimbja dhe shqetësimi pas procedurës mund të trajtohen lehtësisht me paracetamol, ibuprofen ose ndonjë qetësues tjetër më të fortë, nëse është e nevojshme.

Metoda All On 4 përfshin vendosjen e implanteve dhe dhëmbëve të rinj, dhe në disa raste, edhe nxjerrjen e ndonjë dhëmbi. 

Gjashtë muaj pas procedurës, vendoset një grup i përhershëm i dhëmbëve.

Ndryshe nga protezat, implantet All On 4 kanë pamje më natyrale. Përveç kësaj, ata ndjehen më shumë si dhëmbë natyralë. Ata janë dhëmbë të përhershëm dhe mund të lahen ose pastrohen me fill dentar si dhëmbët e vërtetë. Ata nuk kanë nevojë të nxirren jashtë, ato ju ndihmojnë të hani normalisht (duke mos zgjedhur ushqimin e fortë/të butë, apo ushqimin e ftohtë/të nxehtë), këto janë vetëm disa nga ndryshimet.

Ka shumë arsye të ndryshme pse implantet All On 4 janë të favorshme për një pacient, arsyeja kryesore është fakti se, siç u përmend më herët, i gjithë procesi mund të zgjasë vetëm një ditë.

Më poshtë, ne do të rendisim një sërë arsyesh të tjera të dobishme:

  • Rehati dhe besim

Kjo është një procedurë komode që ju jep mundësinë për të çliruar stresin, duke parë se nuk duhet të vraponi tek pasqyra sa herë që hani diçka, për të kontrolluar nëse ka mbetur ndonjë ushqim në dhëmbët tuaj.

  • Kocka më të mira

Kur përdorni mbajtësit e protezave vihet re se ata kanë tendencë të kenë një humbje kockore e cila ndodh për shkak të mos stimulimit të kockës së nofullës në të njëjtën mënyrë si në përtypjen e ushqimit me dhëmbët tuaj natyralë. Nga ana tjetër, me implantet All On 4, kocka juaj e nofullës forcohet, gjë që ndihmon në ndërtimin e saj.

  • Kujdes më i lehtë dhe higjienë më e mirë

Zakonet normale që ju nevojiten për t'u kujdesur për dhëmbët janë lehtësisht të zbatueshme për implantet tuaja All On 4, të tilla si larja me furçë, pastrimi i dhëmbëve me fill dentar, kontrollet e rregullta te dentisti dhe shpëlarjet orale. Kjo është një procedurë që ju kursen kohë, stres dhe para.

Rreziqet janë shumë të vogla, afër një. Megjithatë, ju duhet të informoheni për secilën prej tyre. Kryesisht, ekziston një shans i vogël që implantet të dështojnë të bashkohen me kockën. Ekziston gjithashtu një shans që të ndodhin sëmundje të tilla si peri-implantiti. Së fundi, për shkak të densitetit të pamjaftueshëm të kockave, mund të ndodhë osteointegrimi.

Pa dyshim. Siç u përmend më parë, implantet do të duken shumë natyrale. Ata do të ndihen të vërtetë. Ato janë të përhershme. Ata kanë të gjitha funksionet e dhëmbëve të vërtetë. Me fjalë të tjera, askush nuk do t'i quante dhëmbët tuaj fallco dhe mund të jetë një sekret i vogël që e mbani për vete.

Çdo person që mban proteza ose kërkon proteza në të ardhmen është i përshtatshëm për implantet All On 4. Përveç kësaj, është një kriter i rëndësishëm për të qenë në gjendje të mirë shëndetësore dhe për të pasur pak ose aspak përkeqësim të kockave.

Në mënyrë të padiskutueshme. Implantet All On 4 do të kenë pamjen natyrale. Jo vetëm kaq, por ato plotësojnë treshen e artë të pamjes, ndjenjës dhe funksionimit si dhëmbë të vërtetë. Me fjalë të tjera, ato shkojnë pa u vënë re, kështu që mund të jetë sekreti juaj i vogël.

Duke qenë se kjo procedurë nuk është vetëm e shpejtë, por edhe e sigurt, është normale që njerëzit të pyesin nëse kostoja e saj do të jetë jashtëzakonisht e lartë, por përgjigja është jo. Duke ecur paralelisht me taksat dhe pagat e ulëta në Shqipëri, nevojat dentare janë gjithashtu të lira. Kjo nuk do të thotë në asnjë mënyrë se shërbimi është i keq në krahasim me vendet e tjera të Evropës. Në Shqipëri, jo vetëm ju merrni trajtimin më të mirë, por merrni edhe një kosto të ulët për implantet tuaja dentare.

Klinika jonë

Kontaktoni me Ne

Na dërgoni me email

info@dr-rolandzhuka.com

Shërbimet Dentare

Na kontaktoni tani

Plotësoni formularin e mëposhtëm për të marrë një ofertë falas. Ekspertët tanë do t'ju kontaktojnë sa më shpejt të jetë e mundur. 

Duke klikuar butonin "DËRGO" më poshtë, pranoj që një përfaqësues të më kontaktojë me email ose telefonata në emailin ose numrin e telefonit të ofruar nga unë në lidhje me shërbimet e dr-rolandzhuka.com.
sqShqip

Kërkoni një Vlerësim Falas, plotësoni formularin e mëposhtëm.

Duke klikuar butonin "DËRGO" më poshtë, pranoj që një përfaqësues të më kontaktojë me email ose telefonata në emailin ose numrin e telefonit të ofruar nga unë në lidhje me shërbimet e dr-rolandzhuka.com.