Përfitimet E Implanteve Dentare All-On-4

Njerëzit që përjetojnë humbjen e shumë ose ndoshta të gjithë dhëmbëve të tyre të vërtetë kanë mundësi të shumta për t'i zëvendësuar ato, por një nga alternativat më inovative janë implantet dentare All-On-4. Implantet dentare All-On-4 janë proteza të mbështetura nga implantet që zëvendësojnë një hark të plotë të dhëmbëve që ju mungojnë me vetëm 4 implante dentare, në vend të 8-të të zakonshmeve.

Kjo teknikë është ndër trajtimet më të suksesshme dhe me kosto efektive për disa pacientë, veçanërisht për ata që kanë pësuar atrofi kockore dhe nuk kanë implante standarde.

Humbja e dhëmbëve mund të jetë mjaft shkatërruese dhe mund të shkaktojë siklet, vetëbesim të ulët dhe tërheqje sociale. Një implant dentar mund të përmirësojë ndjeshëm pamjen e buzëqeshjes, duke rikthyer konturin e fytyrës tuaj dhe nga ana tjetër, duke rritur vetëvlerësimin tuaj.

Për më tepër, implantet dentare janë një qasje shumë më e sigurt se protezat ose urat, gjë që sigurisht i bën ato optimale për ata individë që përtypin ushqime të vështira ose kryejnë aktivitete fizike rutinë.

Një implant dentar mund të veprojë si një zëvendësim për një dhëmb të vetëm që mungon ose shumë dhëmbë brenda të njëjtit hark. Ato janë stacione titani që janë të pozicionuara në kockën e nofullës. Dhëmbi aktual është ngjitur disi në këto implante, duke u mundësuar pacientëve të flasin pa asnjë shqetësim apo shqetësim për boshllëqet në buzëqeshjen e tyre dhe të përtypin normalisht.

Foto që ilustron implantet dentare all on 4.

Prezantimi I Implanteve Dentare All-On-4

Një implantet dentare vepron si një zëvendësim për një dhëmb që mungon duke futur një rrënjë metalike artificiale në kockën e nofullës që mbështet një kurorë zëvendësuese.

Megjithatë, nëse jeni një nga ata njerëz që ju mungojnë shumë dhëmbë dhe keni nevojë për proteza të plota ose të pjesshme, zëvendësimi i secilit dhëmb me një implant mund të jetë një procedurë mjaft e gjatë. Kështu, All-On-4 ofron një zgjidhje inovative.

Në vend që të përdorë një implant të vetëm për çdo dhëmb, Dr. Roland Zhuka mund t'ju ofrojë një hark të tërë dhëmbësh të sipërm ose të poshtëm, thjesht duke përdorur katër rrënjë metalike.

Gjatë gjithë takimit tuaj, Dr. Zhuka do të administrojë anestezi përpara se të bëjë një prerje të hollë në indin e mishit të dhëmbëve. Më pas, ai do të përdorë një trapan të vockël për të vendosur, në mënyrë strategjike, katër rrënjët e titanit përpara se të mbyllë mishrat e dhëmbëve duke përdorur qepje. Procesi i plotë zgjat rreth 2 orë e gjysmë.

Pas operacionit tuaj, rrënjët e reja duhet të bashkohen plotësisht me kockën e nofullës gjatë një procesi të referuar si osseointegrim, përpara se Dr. Roland Zhuka të mund t'i sigurojë me siguri protezat dentare në vend. Ky proces zgjat nga 3 deri në 6 muaj. Në fund të fundit, me mirëmbajtjen e duhur, implantet dentare All-On-4 mund të zgjasin për gjithë jetën.

Përfitimet E Implanteve All-On-4 

Implantet dentare All-On-4 ofrojnë përfitime të shumta pasi ato mund të krijojnë një bazë të qëndrueshme dhe të përhershme për protezat dentare. Disa nga përfitimet e implanteve dentare All-On-4 përfshijnë si më poshtë:

Foto që ilustron një dentist i cili po shpjegon ruajtjen e mases kockore me implante dentare

Parandalimi I Humbjes Dhe Degradimit Të Kockave

Duke marrë parasysh që dhëmbi nuk i nënshtrohet më presioneve të përtypjes, implantet dentare janë në gjendje të parandalojnë humbjen dhe degradimin e kockave. Me kalimin e kohës, sa herë që dhëmbët nxirren nga vendi i tyre, kjo çon në shumë shqetësime në kockën e nofullës.

Rrjedhimisht, kjo i bën dhëmbët e mbetur mjaft të ndjeshëm ndaj rënies, gjë që shkakton humbjen e dhëmbëve. Implantet dentare ndihmojnë në uljen e rreziqeve dhe mundësojnë rezultate shumë më të parashikueshme të trajtimit. Dr. Roland Zhuka, ofron shërbim të jashtëzakonshëm të implanteve dentare All-On-4.

Rikthimi I Pamjes Suaj

Implantet dentare mund t'ju bëjnë të ndiheni shumë më të sigurt duke rikthyer pamjen tuaj. Kjo gjithashtu nënkupton rikthimin e kontureve të fytyrës dhe rritjen e vetëbesimit. Pasi t'i nënshtroheni një operacioni të implantit dentar, jo vetëm që do të jeni në gjendje të buzëqeshni pa qenë të vetëdijshëm për vendet boshe në dhëmbët tuaj, por do të keni strukturën shumë origjinale të kockës së nofullës tuaj.

Ju nuk do të vini re ndryshime të caktuara në të folur që shpesh mund t'i paraprijnë humbjes së dhëmbëve dhe nuk do të keni faqe të varura në asnjë mënyrë, për shkak të degradimit të kockave të nofullës. Sa herë që flisni, protezat që nuk janë të fiksuara siç duhet në gojën tuaj nuk do të bëjnë asnjë tingull klikimi. Implantet dentare ose dhëmbët tuaj të rinj zëvendësues janë një përmirësim mbi dhëmbët që keni pasur më parë.

Vetëbesim I Shtuar

Protezat mund të ndikojnë në vetëbesimin tuaj dhe t'ju bëjnë të ndiheni të vetëdijshëm dhe mund t'ju bëjnë të ndiheni më pak rehat. Implantet dentare ju ofrojnë besimin e duhur për të dalë dhe për t'u shoqëruar me njerëz pa menduar shumë për aftësinë tuaj të përtypjes ose të folurit.

Njerëzit që kanë vendosur implante dentare më shpesh habiten se sa e thjeshtë është konsumimi i ushqimeve të ndryshme dhe sa e lehtë është përtypja, pa vuajtur nga ndonjë dhimbje apo shqetësim. Nuk ka nevojë të shqetësoheni nëse dhëmbët zëvendësues rrëshqasin nga vendi, qoftë kur hani biftek apo kur përtypni çamçakëz.

Foto që ilustron rezultatet e implanteve dentare all on 4.

Zgjidhje Afatgjatë

Protezat duhet të zëvendësohen me kalimin e kohës, që do të thotë se ato mund të zgjasin vetëm kaq ak. Kjo nënkupton që do të duhet të shpenzoni qindra dollarë për protezat që do të kenë nevojë për zëvendësim çdo dy deri në tre vjet. Implantet, përkundrazi, janë më shumë një zgjidhje e përhershme. 

Ato janë krijuar për të qëndruar gjatë gjithë jetës dhe kanë nevojë për zëvendësim vetëm nëse ka ndonjë dëmtim ose prishje në gojë. Nëse kocka e nofullës përkeqësohet, implantet mund të zëvendësohen në vend të të gjithë harkut. Padyshim, është thelbësore të vizitoni rregullisht dentistin tuaj për t'u siguruar që implanti qëndron i paprekur dhe funksionon mirë.

Rezultate Të Shpejta

Implantet dentare janë një procedurë e shpejtë që zakonisht kërkon vetëm disa ditë për t'u përfunduar. Ju mund të shqetësoheni për procedurën, por shumica e njerëzve janë të shokuar se sa i shpejtë dhe i thjeshtë mund të jetë vendosja e një implanti. Përpara se ta kuptoni, do të jeni në gjendje t'i riktheheni rutinës tuaj të përditshme, duke shijuar dhe buzëqeshur, duke shfrytëzuar maksimalisht cilësinë më të lartë të jetës që ofrojnë implantet dentare.

Kujdes Më I Lehtë Dhe Higjienë Më E Mirë

Kujdesi për protezat është mjaft i vështirë dhe shpesh mund të çojë në prishje dhe infeksione. Implantet dentare përmirësojnë higjienën e dhëmbëve duke u siguruar që dhëmbët të mbrohen nga mikrobet dhe bakteret. Nuk do të ketë më nevojë të shqetësoheni për sëmundjen e mishrave të dhëmbëve ose prishjen e dhëmbëve.

Ruajtja e dhëmbëve dhe implanteve All-On-4 është e lehtë dhe mund të arrihet duke iu përmbajtur të njëjtave rutina që do të bëni për higjienën tuaj normale orale, ato me të cilat nuk jeni mësuar. Ju ende do t'ju duhet të bëni pjesë të rutinës larjen e dhëmbëve, pastrimin e dhëmbëve me fill dentar, shpërlarjet e gojës dhe vizitat e kontrollit te dentisti rregullisht. Janë të gjitha zakone thelbësore me të cilat duhet të vazhdoni.

Ndjesia Dhe Pamja Natyrore

Një nga përfitimet më të mëdha të implanteve dentare është fakti se ato imitojnë dhëmbët tuaj të vërtetë. Ato duken dhe ndihen shumë natyrale, që do të thotë se ato janë të rehatshme për t'u vënë mbi një urë ose protezë.

Duke parë se kocka e nofullës mbetet e paprekur dhe nuk degradohet, do të ndjeni të njëjtën ndjesi natyrale të përtypjes dhe kafshimit që jeni mësuar. Shpesh, protezat nuk ndihen sikur përshtaten siç duhet në gojë, gjë që mund t'i bëjë ato të jenë të pakëndshme ose ndonjëherë edhe të dhimbshme.

Foto që ilustron rezultatet natyrale të implanteve dentare.

Çfarë Është Një Implant Dentar All-On-4?

Implantet dentare All-On-4 janë një grup prej katër implantesh dentare, një urë fikse dhe katër mbështetëse me shumë njësi. Implantet janë të vendosura në çifte - dy janë në regjionin kanin të nofullës dhe dy në regjionin premolar.

Shtylla Titani

Për të lehtësuar rritjen e shpejtë të qelizave, implantet dentare All-On-4 përbëhen nga katër shtylla metalike titani dhe lidhje me kënd me absorbim të lartë të goditjeve dhe sipërfaqe specifike. Implante të tilla vendosen më pas në rajonin e nofullës me shkallën më të lartë të densitetit të kockave, përkatësisht në maksillën e përparme. Të pozicionuar në një kënd 45 gradë, ata janë në gjendje të mbështesin një grup të plotë dhëmbësh artificialë të ngjitur në një urë.

Shtyllat e titanit kanë formën e vidhave të vogla. Dhe fijet e vidhave janë të rrethuara nga një film biokompatibël i cili mundëson bashkimin e indit kockor me titanin.

Krahasuar me alternativat e tjera të aliazhit, implantet dentare All-On-4 të bëra nga metali titan sigurojnë qëndrueshmëri dhe biokompatibilitet të lartë. Duke marrë parasysh që titani ka një rezistencë më të lartë ndaj gërryesve sesa aliazhi, shanset e oksidimit në sipërfaqen e jashtme janë minimale.

Pas implantimit, shtyllat do t'i nënshtrohen një procesi të quajtur osseointegrim - gjatë të cilit implantet bashkohen me materialin kockor në nofull. Presioni inkurajon qelizat osteoklast të krijojnë inde të reja kockore që rrethojnë fijet e vidhave. Kjo nënkupton që implantet dentare kanë një siguri më të lartë strukturore, duke ju ndihmuar në përtypjen dhe ngrënien, në mënyrë të ngjashme me atë se si do të bënit me dhëmbët tuaj të vërtetë.

Abutmentet

Abutmentet janë një element themelor i implanteve dentare All-On-4. Abutmentet me shumë njësi me kënd përdoren për lidhjen e disa implanteve të dhëmbëve dhe krijimin e efektit të një ure të pandërprerë. Një abutment me shumë njësi mund ta afrojë urën më afër sipërfaqes së mishrave të dhëmbëve, duke e bërë shumë më të thjeshtë për mjekun dentar që të rivendosë dhëmbët që mungojnë.

Për më tepër, abutmentet me shumë njësi krijojnë një sipërfaqe të niveluar për urën fikse që do të ankorohet mbi të. Abutmentet me kënd mund të ndryshohen thjesht për të krijuar një shtrirje estetikisht të këndshme të kafshimit.

Foto që ilustron kirurgjinë e implanteve dentare në Shqipëri.

Cila Është Procedura E Implantit Dentar All-On-4?

Përpara se t'i nënshtroheni një procedure, dentisti do të vlerësojë shëndetin oral në mënyrë që të përcaktojë nëse implantet dentare janë metoda më e mirë për zëvendësimin e dhëmbëve që mungojnë. Procesi i vlerësimit përfshin një ekzaminim të linjës së mishrave të dhëmbëve, kockave të nofullës, dhëmbëve dhe përfshirjes së pajisjeve imazherike si skanimet 3D dhe rrezet-X. Rekomandimi i dentistit mund të jetë një nxjerrje dhëmbi ose një procedurë tjetër përgatitore dentare, përpara implantit.

Nëse jeni një kandidat i përshtatshëm për implantet dentare All-On-4, dentistët do të bëjnë skanime intraorale të kafshimit, mishrave të dhëmbëve dhe dhëmbëve. Imazhe të tilla dixhitale do të përdoren për krijimin e një modeli 3D që kërkohet për të prodhuar urën.

Në klinikën e Dr. Roland Zhuka, ne përdorim një printer 3D për të fabrikuar restaurime dentare dhe mund të ndryshojmë urën tuaj me njolla dhe ngjyra për t'ju ofruar një përputhje të përsosur. Pasi ura të jetë printuar, bazat e titanit do të vendosen dhe tani është gati për vendosje në gojën tuaj.

Cila Është Koha E Rikuperimit Të Procedurës Së Implantit Dentar All-On-4?

Duke marrë parasysh që procedura e implantit dentar All-On-4 është një procedurë minimalisht invazive, procesi i rikuperimit është relativisht i shpejtë dhe i shpejtë, gjithmonë nëse i përmbaheni udhëzimeve të dentistit tuaj pas operacionit. Pas procedurës, mund të mbeteni me dhimbje në gojë, madje mund të pritet një ënjtje, si dhe parehati, për disa ditë. Shumica e njerëzve nuk përjetojnë shumë dhimbje nga trajtimi dhe janë gati të kthehen në punë brenda tre deri në katër ditë.

Pas kryerjes së një procedure të tillë, si për çdo operacion tjetër, pushimi është kryesor - aq më tepër sepse në këtë mënyrë mund të siguroheni që indet e mishrave të dhëmbëve dhe kocka e nofullës po shërohen siç duhet gjatë fazës së hershme të rikuperimit. Mos merrni pjesë në asnjë aktivitet të tepruar derisa dentisti juaj t'ju japë leje për të.

Përmbajuni një diete me ushqime të buta dhe lëngje, të paktën për disa ditët fillestare pas operacionit. Disa elementë kryesorë për të ndihmuar në rikuperimin tuaj janë shakes proteinash, lëngje mishi, vezë të fërguara, pure patatesh, smoothie dhe supa të përziera. Ndërsa shëroheni, mund të rifilloni dietën tuaj normale, për sa kohë që ushqimet nuk sjellin ndonjë shqetësim gjatë ngrënies.

Rikuperimi i plotë nga një operacion i implantit dentar All-On-4 mund të zgjasë afërsisht 6 muaj, që është në thelb shumë më e shkurtër se implantet dentare konvencionale dhe procedurat e protezave.

Foto që ilustron kujdesin për implantet dentare

Si T'i Pastroj Implantet Dentare All-On-4? 

Implantet dentare janë mjaft të ndjeshme ndaj rritjes bakteriale që çon në infeksion në gojë dhe erozion, të ngjashëm me dhëmbët natyralë. Kujdesi për implantin tuaj dentar All-On-4, që do të thotë pastrimi i tij, pas çdo vakti apo edhe dy herë në ditë, mund të mbajë nën kontroll shëndetin tuaj oral.

Heqja e të gjitha mbeturinave ushqimore është thelbësore, duke qenë se ato mund të çojnë në rritjen e baktereve nën apo edhe mbi urë. Ju mund ta pastroni implantin tuaj dentar All-On-4 si më poshtë:

  • Duke pastruar protezat duke përdorur një furçë dhëmbësh pas çdo vakti. Një furçë dhëmbësh elektrike mund të jetë shumë më efikase në raste të tilla.
  • Duke përdorur një furçë dhëmbësh për të pastruar secilën anë të faqeve dhe pjesën e sipërme të gjuhës, për të hequr ushqimet e ngulura.
  • Duke përdorur urën tuaj me fill dentar pas çdo vakti ose të paktën dy herë në ditë, në mënyrë që të hiqni çdo grimcë ushqimi ose mbetje nën urë.
  • Duke shpërlarë gojën me përdorimin e një shpërlarjeje goje antibakteriale pa alkool. Nëse jeni në publik, mund të dëshironi të shpërlani gojën me ujë, duke pasur parasysh se nuk keni një gargarë afër.
  • Duke shkuar për pastrim profesional rutinë me dentistin tuaj lokal.

Përveç shërbimeve tuaja të përditshme të kujdesit oral, mund të dëshironi të përdorni një furçë dhëmbësh “tuft” për të pastruar implantet tuaja dentare. Një furçë dhëmbësh e tillë është përshtatur për të pastruar edhe zona të vështira për t'u arritur në gojën tuaj. Fijet në kokën e vogël të furçës do të futen më lehtë në të çara më të vogla dhe do të pastrojnë çdo pikë ku takohen linja e mishrave të dhëmbëve dhe implanti dentar.

Nëse vëreni se një furçë dhëmbësh “tuft” është ende shumë e madhe për ju, provoni të përdorni një furçë proxy. Ky lloj furçeje interdentale është krijuar për të pastruar midis dhëmbëve dhe përreth implanteve dhe urës. Fijet e saj janë ngjitur në një tel shumë të hollë, duke i mundësuar furçës të përshtatet në hapësirat më të ngushta.

Sa Kohë Zgjasin Implantet Dentare All-On-4?

Përfitimi kryesor i implanteve dentare All-On-4 është fakti se ato janë në gjendje të zëvendësojnë çdo dhëmb që mungon dhe janë mjaft të qëndrueshëm. Një hulumtim ndoqi rreth 250 njerëz që morën implante dentare për 10 vjet. Pacientët pjesë e studimit deklaruan një shkallë të lartë suksesi të implanteve të tyre në rreth 98% pas 5 vjetësh dhe 95% pas 10 vjetësh.

Shkalla e mbijetesës së plotë 10-vjeçare e protezës së ngjitur në implant ishte 99%. Si përfundim, implantet dentare All-On-4 ofrojnë një zgjidhje afatgjatë për ata që kanë nevojë për një restaurim dentar me gojë të plotë. Studimi ekzistues është i kufizuar në 10 vjet, por shkalla e suksesit ka shumë të ngjarë të shkojë përtej këtij afati kohor.

Njerëzit me këtë lloj implanti dentar mund të presin për disa komplikime ose dështime nga implantet dhe protezat. Kujdesi për implantin tuaj dentar duke e kontrolluar rregullisht dhe duke mbajtur një higjienë të mirë orale ndihmon në zgjatjen e jetës së tij. Ndaloni pirjen e duhanit dhe konsumimin e alkoolit, pasi të dyja mund të çojnë në njolla në protezat tuaja dentare ose dëmtim të zonës së implantit, duke shkurtuar kështu jetëgjatësinë e tij.

Për Ta Mbyllur!

Implantet dentare janë një zgjidhje e jashtëzakonshme për shumë njerëz. Jo vetëm sepse janë të sigurta, por kanë jetëgjatësi më të madhe se protezat apo urat.

Ndër arsyet më të zakonshme pse njerëzit zgjedhin të vendosin implante dentare është fakti që ato përfaqësojnë pamjen natyrale të dhëmbëve të tyre pa shpenzimin shtesë të mijëra parave për ura dhe proteza. Implantet dentare mund t'u ofrojnë pacientëve lehtësisht një buzëqeshje dhe vetëbesim krejt të ri, që çon në një cilësi më të lartë të jetës kur flasim për afatgjatë.

Kontaktoni me Ne

Na dërgoni me email

info@dr-rolandzhuka.com

Ndani:

Facebook
Cicëroj
Pinterest
LinkedIn

Tabela e Përmbajtjes

Na kontaktoni tani

Plotësoni formularin e mëposhtëm dhe do të merrni një vlerësim fillestar të gjendjes tuaj dentare, ose kontaktoni dr.

Duke klikuar butonin "DËRGO" më poshtë, pranoj që një përfaqësues të më kontaktojë me email ose telefonata në emailin ose numrin e telefonit të ofruar nga unë në lidhje me shërbimet e dr-rolandzhuka.com.
Në çelës

Postime të ngjashme

Ne jemi gati kur të jeni ju gati!

Lini një takim

Plotësoni formularin për të lënë një takim me një nga specialistët tanë stomatologjikë. Nëse keni nevojë për zgjidhje më të komplikuara dentare ose keni nevojë për një diagnozë për problemin tuaj, ne do t'ju kontaktojmë sa më shpejt të jetë e mundur. Ne ofrojmë konsulta dhe këshilla mjekësore për të gjithë pacientët, qoftë në klinikën tonë ose nëpërmjet internetit. Thjesht plotësoni formularin me informacionin tuaj, zgjidhni shërbimin që po kërkoni dhe lini një mesazh me çdo pyetje që mund të keni, dhe stafi ynë do t'ju përgjigjet brenda një kohe të shkurtër.

Bëni një takim

Plotësoni formularin e thjeshtë online!

Njihuni me dentistin tonë në internet

Telefonatë direkt me dentistin tonë.

Mësoni diagnozën tuaj

Gjeni problemin dhe zgjidhjen.

Merrni kuotën tuaj

Merrni ofertën tuaj falas në internet!

sqShqip

Kërkoni një Vlerësim Falas, plotësoni formularin e mëposhtëm.

Duke klikuar butonin "DËRGO" më poshtë, pranoj që një përfaqësues të më kontaktojë me email ose telefonata në emailin ose numrin e telefonit të ofruar nga unë në lidhje me shërbimet e dr-rolandzhuka.com.

Appuntamenti

Scegli il pachetto piu adatto a te;

Ottieni subito il tuo sconto!
Risparmia fino al 30% contattandoci oggi!