10 Këshillat Kryesore Të Kujdesit Dentar Për Turistët

Nëse do të jeni pjesë e njerëzve që do të fluturojnë larg këtë vjeshtë, kjo është koha më e mirë për t'i kushtuar më shumë vëmendje shëndetit tuaj dentar. Sa herë që jeni duke udhëtuar larg dentistit tuaj lokal, duhet të ndërmerren hapa për të parandaluar shfaqjen e ndonjë problemi dentar. Këshillat e gjetura në këtë artikull do t'ju ndihmojnë të mbani dhëmbët dhe mishrat e dhëmbëve tuaj të shëndetshëm, kështu që ju mund të përqendroheni plotësisht në argëtimin gjatë udhëtimit tuaj në vend që të merreni me problemet dentare

Foto që ilustron një turiste me dhëmbë të shëndetshëm.

Këshilla Dentare Përpara Se Të Niseni

  1. Programoni një vizitë kontrolli me dentistin tuaj. Gjëja e fundit me të cilën dikush dëshiron të merret kur udhëton është një urgjencë dentare. Vizitat e rregullta te dentisti mund të ndihmojnë në identifikimin e ndonjë problemi para se të çojë në telashe dhe dhimbje, kështu që ju nuk do të qëndroni të ulur mënjanë gjatë udhëtimit tuaj me dhimbje dhëmbi. Nëse ka kaluar shumë kohë që kur keni parë për herë të fundit dentistin tuaj, sigurohuni që të caktoni një takim përpara se të niseni.
  2. Paketoni siç duhet furçën tuaj të dhëmbëve. Ju lutemi kini parasysh se paketimi i një furçë dhëmbësh të lagur në një hapësirë ​​të mbyllur mund ta kthejë atë në një terren mbarështues për bakteret. Zgjidhni një mbajtëse furçesh dhëmbësh që ka një lloj ajrimi dhe, nëse keni mundësi, lëreni furçën tuaj të thahet plotësisht përpara se ta fusni në valixhen tuaj. Në rast se do të qëndroni diku për disa ditë, lëreni furçën tuaj të dhëmbëve të ndarë nga kutia e saj. Dhe mos harroni kurrë të pastroni furçën e dhëmbëve duke përdorur ujë dhe sapun.

Ndiqni Këto Këshilla Dentare Gjatë Udhëtimit

Paketoni Menjëherë Artikujt Dentarë Të Udhëtimit

Duke marrë parasysh se do t'ju duhet të përdorni pastën tuaj të dhëmbëve, furçën e dhëmbëve, fillin dentar dhe çdo pajisje tjetër dentare në shtëpi derisa të largoheni, një ide e zgjuar do të ishte të blini disa të veçanta për udhëtimin tuaj, në mënyrë që t'i paketoni ato artikuj menjëherë dhe të mos shqetësoheni për duke i harruar ato më vonë. 

Foto që ilustron një furçë dhe pastë dhëmbësh.

Përdorni Një Furçë Dhëmbësh Alternative Nëse Është E Nevojshme

Në rast se harroni të merrni me vete furçën e dhëmbëve, ka ende disa mënyra për t'i mbajtur dhëmbët tuaj të pastër derisa të jeni në gjendje ta blini një në destinacionin tuaj të ardhshëm. Sigurohuni që të shpërlani gojën me ujë për të larë bakteret e futura në mishrat dhe dhëmbët tuaj. Një zgjidhje tjetër do të ishte përdorimi i gishtit si furçë. Thjesht lani duart, vendosni pastë dhëmbësh në gisht dhe "lajini" dhëmbët me kujdes.

Mos Është Koha Për Një Furçë Dhëmbësh Të Re?

Shumë njerëz e kanë të vështirë të kujtojnë herën e fundit kur kanë ndryshuan furçën e dhëmbëve (në fakt, ajo duhet të ndërrohet çdo 3 muaj), kështu që pse të mos e shihni këtë udhëtim si një shans për të blerë një furçë dhëmbësh të re.

Mbani Furçën Tuaj Të Dhëmbëve Të Pastër Dhe Të Thatë

Të lejosh që bakteret dhe mikrobet të grumbullohen në furçën e dhëmbëve, do të thotë, sigurisht, një rrezik më i lartë i problemeve dentare. Pra, shpërlajeni gjithmonë furçën e dhëmbëve pasi ta përdorni gjatë gjithë pushimeve tuaja. Dhe nëse është e mundur, lëreni të thahet në ajër. Nëse nuk jeni në gjendje ta bëni këtë, furça e dhëmbëve duhet të vendoset vetëm në një qese plastike të rimbyllshme dhe të pastër, në mënyrë që të ulni rrezikun e ekspozimit ndaj baktereve.

Foto që ilustron një furçë dhëmbësh ideale.

Higjiena Gjatë Fluturimit

Tani mund të heqësh qafe atë ndjenjën pas fluturimit kur dhëmbët ndihen kanë prani të pllakëzave, pështyma është e ndenjur dhe fryma mund të trembë njerëzit afër, duke paketuar një furçë dhëmbësh udhëtimi dhe një mini pastë dhëmbësh. Mund t'i mbani në çantën tuaj dhe t'i lani dhëmbët 40 minuta pas vakteve gjatë fluturimit ose para gjumit. Mbani në mend se gjatë fluturimit duhet të pini shumë ujë. Na besoni, personi që është ulur pranë jush do të thotë faleminderit.

Kini Kujdes Ujin Që Përdorni

Kurdoherë që e gjeni veten në një zonë pa ujë të pastër ose jashtë, mund t'i lani dhëmbët me ujë në shishe. Një veprim i tillë do të ndihmojë në uljen e rrezikut për t'u sëmurë nga uji i papastër ose i ndotur. Në rast se furça juaj e dhëmbëve ekspozohet ndaj ujit të pasigurt, ajo duhet të zëvendësohet menjëherë me një të re, ose mund të shpërlahet me kujdes me ujë të paketuar.

Foto që ilustron çamçakëz pa sheqer për dhëmbë të shëndetshëm.

Mbani Me Vete Çamçakëz Pa Sheqer Dhe Ushqime Miqësore Për Dhëmbët

Një mënyrë e mahnitshme për të reduktuar rrezikun e prishjes së dhëmbëve gjatë fluturimit ose udhëtimit, në përgjithësi, janë mishrat pa sheqer. Megjithëse larja e dhëmbëve pas ngrënies nuk është gjithmonë e mundur, çamçakëzat pa sheqer gjithmonë punojnë për të parandaluar prishjen e dhëmbëve. Çamçakëzi do të çojë në një prodhim më të lartë të pështymës, e cila largon bakteret nga dhëmbët. Sigurohuni që të sillni me vete pako me çamçakëz pa sheqer, së bashku me disa ushqime që promovojnë shëndetin dentar duke përfshirë bajame të thjeshta ose arra të tjera, shkopinj karrote ose perime të tjera, fruta të freskëta, apo edhe kube djathi me fije ose djathë.

Kufizoni Sheqerin Që Konsumoni

Konsumimi i një sasie të madhe sheqeri është gjithmonë i keq për shëndetin tuaj oral. Kur udhëtoni, kufizimi i marrjes së ushqimeve me sheqer duhet të jetë i kujdesshëm. Rekomandimi ynë do të ishte të hani shumë alternativa të shëndetshme si mollët, selino ose karota. Pra, gjatë udhëtimit, qoftë për një periudhë të shkurtër apo më të gjatë, mos e injoroni kurrë higjienën tuaj dentare. Mbani gjithmonë parasysh rutinat dentare ndërsa jeni duke udhëtuar, në mënyrë që të mund të planifikoni përpara ndërsa bëni paketimin. Për ta bërë punën më të lehtë, mund të blini një komplet dentar të pajisur plotësisht.

Programoni Një Pastrim Përpara Se Të Niseni

Nëse është koha për pastrimin dhe ekzaminimin e dhëmbëve dy herë në vit, sigurohuni që të shkoni atje përpara se të udhëtoni. Kontrollimi i dhëmbëve tuaj për probleme të mundshme përpara se të niseni, do të thotë që mund t'i keni kujdes për këto, kështu që një problem më pak për t'u shqetësuar. Kjo do të ndihmojë në uljen e rrezikut për të pasur një urgjencë dentare sa herë që udhëtoni. Për më tepër, kjo do t'ju mundësojë të përfitoni sa më shumë nga udhëtimi juaj dhe të dukeni mahnitëse me dhëmbë të sapo pastruar. Nëse jeni të vetëdijshëm se keni nevojë për punë dentare, duhet t'i kushtoni vëmendje kësaj përpara se të niseni drejt një udhëtimi. Përndryshe, mund të përfundoni duke kërkuar një dentist urgjent gjatë pushimeve, dhe kjo jo vetëm që është e bezdisshme, por mund të kushtojë mjaft shumë. Kujtojmë edhe një herë, pastrimi i dhëmbëve tek dentisti duhet të bëhet dy herë në vit.

Foto që ilustron një dentist në Shqipëri duke folur me një pacient në telefon.

Përgatituni Për Emergjencat Dentare

Të themi të vërtetën, urgjencat dentare mund të ndodhin kur udhëtoni, edhe në rast se jeni tepër të kujdesshëm për shëndetin tuaj dentar. Kështu, përgatitja para kohe për raste të tilla urgjente mund t'ju ofrojë qetësi shpirtërore kur jeni me pushime. Gjithmonë mund të sillni me vete informacionin e dentistit tuaj për ta thirrur atë për çdo problem që mund të keni, si p.sh. ndjeshmëria e dhëmbëve, inflamacioni i mishrave të dhëmbëve, një dhëmb i plasaritur ose i copëtuar ose dhimbje të lehta dhëmbi. Dentisti juaj do të jetë në gjendje t'ju japë udhëzime se çfarë të bëni më pas dhe madje mund t'i japë sugjerime një dentisti aty pranë. Në rrethana të tilla, Google mund të jetë edhe miku juaj më i mirë, por sigurohuni që të lexoni gjithçka me kujdes, duke filluar nga edukimi i dentistit, dëshmitë e pacientëve dhe çdo vlerësim i vetëm - i mirë apo i keq, për të marrë vendimin e duhur. 

Nëse e gjeni veten në Shqipëri dhe keni nevojë për ndihmë të menjëhershme na kontaktoni sot për të caktuar një takim me Dr. Roland Zhuka. Ne do t'ju ofrojmë ekzaminime gjithëpërfshirëse dhe çdo shërbim shëndetësor dentar që mund t'ju nevojitet.

Së Fundi, Sa Zgjat Një Pastë Dhëmbësh Travel Sized?

Nëse keni planifikuar më parë një pushim të zgjatur, mund të pyesni veten se sa pastë dhëmbësh duhet të merrni me vete. Pyetja në kokën tuaj mund të jetë "Sa gjatë do të zgjasë pasta juaj e dhëmbëve travel sized" Normalisht, tubat e pastës së dhëmbëve travel sized mbajnë afërsisht 96 gram, një numër mjaft afër maksimumit të lëngjeve që Administrata e Sigurisë së Transportit (TSA) ju lejon të merni me vete në bordin e një fluturimi. Nëse blini sasinë e sugjeruar dhe lani dhëmbët dy herë në ditë, një tub 96 gram zakonisht do të zgjasë për 9 deri në 10 furçime ose 5 ditë. Për fat të mirë, pasta e dhëmbëve mund të blihet lehtësisht në një dyqan aty pranë nëse ju mbaron, ose e harroni plotësisht. Ose, nëse jeni mjaft me fat, hoteli juaj mund të sigurojë edhe një tub falas.

Ndërsa bëni paketat për pushimet tuaja të ardhshme, filloni të mendoni për rutinat dentare që duhet të ndiqni kur udhëtoni. Për të mbajtur dhëmbë të shëndetshëm dhe një buzëqeshje të mrekullueshme, sjellja e shërbimeve të kujdesit oral dhe përpilimi i një plani për pastrimin në lëvizje do të jetë jashtëzakonisht i dobishëm. Plus, ka përfitimin shtesë e të qenurit në gjendje të kënaqeni me kuzhinën lokale pa u penduar.

Kontaktoni me Ne

Na dërgoni me email

info@dr-rolandzhuka.com

Ndani:

Facebook
Cicëroj
Pinterest
LinkedIn

Tabela e Përmbajtjes

Na kontaktoni tani

Plotësoni formularin e mëposhtëm dhe do të merrni një vlerësim fillestar të gjendjes tuaj dentare, ose kontaktoni dr.

Duke klikuar butonin "DËRGO" më poshtë, pranoj që një përfaqësues të më kontaktojë me email ose telefonata në emailin ose numrin e telefonit të ofruar nga unë në lidhje me shërbimet e dr-rolandzhuka.com.
Në çelës

Postime të ngjashme

Ne jemi gati kur të jeni ju gati!

Lini një takim

Plotësoni formularin për të lënë një takim me një nga specialistët tanë stomatologjikë. Nëse keni nevojë për zgjidhje më të komplikuara dentare ose keni nevojë për një diagnozë për problemin tuaj, ne do t'ju kontaktojmë sa më shpejt të jetë e mundur. Ne ofrojmë konsulta dhe këshilla mjekësore për të gjithë pacientët, qoftë në klinikën tonë ose nëpërmjet internetit. Thjesht plotësoni formularin me informacionin tuaj, zgjidhni shërbimin që po kërkoni dhe lini një mesazh me çdo pyetje që mund të keni, dhe stafi ynë do t'ju përgjigjet brenda një kohe të shkurtër.

Bëni një takim

Plotësoni formularin e thjeshtë online!

Njihuni me dentistin tonë në internet

Telefonatë direkt me dentistin tonë.

Mësoni diagnozën tuaj

Gjeni problemin dhe zgjidhjen.

Merrni kuotën tuaj

Merrni ofertën tuaj falas në internet!

sqShqip

Kërkoni një Vlerësim Falas, plotësoni formularin e mëposhtëm.

Duke klikuar butonin "DËRGO" më poshtë, pranoj që një përfaqësues të më kontaktojë me email ose telefonata në emailin ose numrin e telefonit të ofruar nga unë në lidhje me shërbimet e dr-rolandzhuka.com.

Appuntamenti

Scegli il pachetto piu adatto a te;

Ottieni subito il tuo sconto!
Risparmia fino al 30% contattandoci oggi!